Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...
Kοντραμπασο?
Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood:
300.000€ ??? ??? ??? ??? ???
Μήπως εννοείς 3,000?
freemind:
Παιδια, το Contra Basso δεν παιζεται μονο απο δεξιοχειρες! Μην τρελαινομαστε τωρα!!! Να λεμε πληροφοριες, μονο οταν ειμαστε σιγουροι πως ξερουμε ακριβως τι λεμε! Απλα, κοιταξτε μια οποιαδηποτε ορχηστρα και θα καταλαβετε.
Μανο, το Contra ειναι μια σχολη απο μονο του. Για να "παταμε και στη Γη", θα πρεπει να υπολογισεις πως ενας κοντραμπασιστας του κλασσικου, χρειαζεται κοντα στα 9 χρονια για να παιξει. Εσυ θα το προσεγγισεις τελειως ερασιτεχνικα και εμπειρικα, οποτε πρεπει να σκεφτεις πρωτα αν αξιζει τον κοπο να διαθεσεις τοσα λεφτα για ενα οργανο.
Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood:
--- Παράθεση από: freemind στις 02/04/07, 10:26 ---Παιδια, το Contra Basso δεν παιζεται μονο απο δεξιοχειρες! Μην τρελαινομαστε τωρα!!! Να λεμε πληροφοριες, μονο οταν ειμαστε σιγουροι πως ξερουμε ακριβως τι λεμε! Απλα, κοιταξτε μια οποιαδηποτε ορχηστρα και θα καταλαβετε.
Μανο, το Contra ειναι μια σχολη απο μονο του. Για να "παταμε και στη Γη", θα πρεπει να υπολογισεις πως ενας κοντραμπασιστας του κλασσικου, χρειαζεται κοντα στα 9 χρονια για να παιξει. Εσυ θα το προσεγγισεις τελειως ερασιτεχνικα και εμπειρικα, οποτε πρεπει να σκεφτεις πρωτα αν αξιζει τον κοπο να διαθεσεις τοσα λεφτα για ενα οργανο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είπα οτι παίζεται απο δεξιόχειρες! Είπα οτι τα όργανα αυτά κατασκευάζονται για δεξιόχειρες. Δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση του οργάνου,Τα εσωτερικά ξύλα του μπάσου ,είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε το όργανο να είναι "δεξιόχειρο". Και δεν απαγορεύει κανείς, σε κανένα να αλλάξει τις χορδές Απο κει και πέρα, όσο μπορώ να ξέρω, ότι και να είναι ο παίκτης, παίζει με το δεξιόχειρο τρόπο.
Κάτι που ξέχασα να αναφέρω,Μάνο. Μην σε απασχολεί η λέξη "μεταχειρισμένο" σε αυτα τα όργανα. Στη πλειονότητα των περιπτώσων βρίσκονται σε άψογη κατάσταση.
blueb:
Έχει ένας φίλος κοντραμπάσο (ΝΟΜΙΖΩ οτι είναι αριστερόχειρας και παίζει σαν να είναι δεξιόχειρας).Πήρε το πιο φτηνό που βρήκε από Ελλάδα με 1000ευρώ.Μου φαίνεται καταπληκτικό όργανο αλλά ο λόγος είναι προφανώς οτι δεν έχω εμπειρία από το πως ακούγεται πραγματικά ένα σωστό τέτοιο όργανο.
Για τη δυσκολία να πω οτι ο καθηγητής μου στην κιθάρα (παίζει κανονικά μπάσο και λίγο τρομπόνι) δηλώνει οτι είναι τρομερά δύσκολο όργανο και μάλιστα η αποψή του συμπίπτει με αυτή του freemind:
--- Παράθεση ---θα πρεπει να υπολογισεις πως ενας κοντραμπασιστας του κλασσικου, χρειαζεται κοντα στα 9 χρονια για να παιξει
--- Τέλος παράθεσης ---
http://www.thomann.de/gr/thomann_kontrabass_rockabilly_01.htm
http://www.thomann.de/gr/thomann_kontrabass_33_3.htm
bassman(4 String Suicide!):
Λοιπον..το κοντραμπασο που παρεθεσε ο φιλος μας το εχω δει και μαλιστα αυτο σκεφτομουν.Τωρα απο ποιοτητα δεν ξερω αλλα για πρωτο οργανο δεν θελω και πολλα.Τωρα αυτο οτι θελει 9 χρονια να παιξει ενας κλασσικος κοντραμπασιστας με μπερδευει.Δλδ παιζει κλασσικη μουσικη?η Τζαζ?Η κανει 9 χρονια για να λαβει μια αξιοπρεπης παιδεια του οργανου ασχετως ρεπερτοριου?Θεωρω οτι αν και αρκετα δυσκολη μεταβαση μπορω να τα καταφερω γιατι εχω πολυ πεισμα και δεν ξεκιναω σαν τελειως αρχαριος.Τουλαχιστον το ενα χερι λογω εξασκησης στην ταστιερα ειναι εξασκημενο.Τωρα απο κει κ περα..εγω τα 500Ε για το κοντραμπασο αυτο τα δινω.Οπως και να χει..σε 3 βδομαδες θα εχω αταστο μπασο.Θα το παλεψω αρκετα σαν πρωτη γευση αταστου οργανου και απο κει περα θα δω.Ο λογος παντως που εχω ενθουσιαστει ειναι το γεγονος οτι ακουσα κοντραμπασο απο κοντα και μαγευτηκα...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση