Περι μουσικής > Δισκοπαρουσιάσεις και κριτικές
The Spaghetti Incident
Page:
Pisteuete oti a3izei kapoio tragoudi apo auton to disko twn Guns n' Roses.Den ton exw akousei aplws rwtaw
bluechild:
Φίλε παρότι είμαι μεγάλος fan των gnr ο συγκεκριμένος δίσκος δε λέει πολλά πράγματα. Διασκευές είναι και μάλιστα όχι τόσο προσεγμένες. Προσωπικά , απ' όλα τα τραγούδια του δίσκου μου αρέσει περισσότερο το hair of the dog από nazareth. Ο δίσκος με στεναχωρεί γιατί δείχνει ένα αποδιοργανωμένο συγκρότημα. :(
larsson:
ows o diskos de leei kai para polla!par ola ayta yparxei ena tragoydaki to opoio emena proswpika me porwnei!einai ti aint it fun kai aksizei!twra an aksizei na ton pareis de kserw analoga ta goysta 1ama s aresoyn oi guns panw apo to meso oro parton!!!!(ton disko)
Pontifikas:
Δεν θα ξεχάσω το ξενέρωμα που ένιωσα όταν πρωτο άκουσα τον δίσκο.Πως και πως τον περίμενα να βγεί και τον πήρα μόλις βγήκε.Περιττό να σου πώ πως απο τα cd Που έχω χάσει σε μετακομίσεις είναι αυτό που με στεναχωρεί λιγότερο.Βασικά μόλις είδα αυτό το thread το θυμήθηκα.
Ο δισκος είναι για τα μπάζα.Ο axl έχει πλέον χαλάσει την φωνή του και ακούγεται σαν μπουκωμένη εξάτμηση και πραγματικά τα μόνα κομμάτια που κάπως ξεφεύγουν είναι το Ain't it fun και το Hair Of The Dog. Από εκεί και πέρα το χάος.Μην το πάρεις φιλάρα.Πιες τα μπύρες καλύτερα ή παίξε τα στο στοιχημα(πιο πολύ τόπο θα πιάσουν τα λεφτά σου) ή πάρε κάτι άλλο. Γιατι δεν δοκιμάζεις κάτι που δεν έχεις ακούσει .Έτσι στην τύχη. Έτσι γεννιούνται οι πιο μεγάλες αγάπες.
Απόλλων:
Ρε πάτε καλά όλοι ή να βάλω τις φωνές; O δίσκος είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ εως ΑΡΙΣΤΟΣ. Ως fan του συγκροτήματος πιθανόν να κατηγορηθώ για εμπάθεια και γι αυτό σπεύδω να παραθέσω επιχειρήματα (είδος το οποίο βλέπω όλο και σπανιότερα σε αυτό το site).
Πιστεύω κατ' αρχήν ότι η συλλογή αυτή καλύπτει επαρκώς το φάσμα των επιρροών των Guns, ειδικά από το χώρο του punk, κάποιες από τις οποίες είναι γνωστές ενώ άλλες φαίνονται κυρίως μέσω της προσωπικής τους δουλειάς (βλ. Use your illusions). Έτσι δίνεται η ευκαιρία στον ακροατή να εκτιμήσει καλύτερα τις μουσικές ρίζες του συγκροτήματος. Ως fan το εκτιμώ αυτό ιδιαίτερα ως κίνηση και πρόθεση, ανεξαρτήτως ποιότητας του αποτελέσματος.
Κατά δεύτερο λόγο παρέχεται η δυνατότητα να γνώρίσει κανείς κάποια συγκροτήματα που ίσως να μην είναι γνωστά στο πλατύ κοινό. Εξάλλου οι ίδιοι οι Guns στο συγκεκριμένο άλμπουμ προτρέπουν το κοινό τους να ψάξει να βρει τα αυθεντικά κομμάτια. Δεν χρειάζεται επομένως, αν κινείται κανείς στο χώρο αυτό, να ψάξει "στην τύχη" όπως ανέφερε ο Ποντίφηκας.
Επιπλέον, και αυτό μπορεί να είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, κάποιες από αυτές τις διασκευές είναι φανταστικές. Εκτός του φοβερού "Ain't it fun" και του "Hair of the dog" που αναφέρθηκαν ήδη, θα προσέθετα ενδεικτικά τα "The farm" και φυσικά το "Raw power" το οποίο δίνει ρέστα. Παρεμπιπτόντως, έχουμε αναφερθεί και παλιότερα στο θέμα των διασκευών και στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια καλή διασκευή. Νομίζω ότι τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου.
Βέβαια για κάποιον που δεν είναι fan της punk φυσικό είναι ο δίσκος αυτός να αποτελέσει μια μικρή απογοήτευση. Κάποιος όμως που δεν αρέσκεται να ακούει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής δεν νομιμοποιείται να απορρίπτει αβασάνιστα μια δουλειά του είδους. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι πρέπει να είναι κανείς πολύ φίλος και των Guns n' roses και του punk για να τού αρέσει το "Spaghetti incident".
Και τέλος πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσεις, φίλε bluechild, πώς δίνεται η εντύπωση του "αποδιοργανωμένου συγκροτήματος" μέσα από το δίσκο. Εκτός αν κρίνουμε τα προ δεκαετίας γενόμενα με την ασφάλεια της εκ των υστέρων γνώσης σχετικά με τις τύχες του συγκροτήματος...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση