Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Άλλα όργανα

Ένα μεγάλο όνειρο έγινε επιτέλους πραγματικότητα...

(1/6) > >>

Salinas:
 Λίγο κάτι έκτακτα νυχτοκάματα μεσ'τις γιορτές των Χριστουγέννων, λίγο το ότι εδώ και καιρό είχα τον καημό, στις 8 Ιανουαρίου επικοινώνησα με τον κύριο Pablo Richter, οργανοποιό στο Buenos Aires, και του ζήτησα να μου φτιάξει ένα charango.
 Προχθες, λοιπόν, με μεγάλη χαρά και κατόπιν μεγάλης ανυπομονησίας κράτησα το οργανάκι στα χέρια μου!

Το charango είναι ένα λατινοαμερικάνικο όργανο, με πιθανότερη προέλευση από τη Βολιβία, πάντως σίγουρα από τις Άνδεις, αλλά διαδεδομένο σήμερα σε όλη τη νότια και κεντρική Αμερική. Έχει 5 διπλές χορδές που κουρδίζονται (από κάτω προς τα πάνω) E-A-E-C-G.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο όργανο είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ο Señor Richter θέλησε να επιβεβαιώσει τη φήμη που τον θέλει έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές παραδοσιακών λατινοαμερικάνικων οργάνων, και μου χάρισε ένα αριστούργημα τόσο οπτικό όσο και ηχητικό.

Το ηχείο είναι σκαφτό algarrobo (τροπικό δέντρο απ'όσο μπόρεσα να βρω, επιστημονική ονομασία Prosopis), όπως και ο καβαλάρης. Το καπάκι είναι από έλατο και caoba (επίσης, δέντρο της νοτίου Αμερικής), το μπράτσο είναι κέδρινο και η ταστιέρα παλίσσανδρος.

Ο ήχος του είναι οξύς, δυνατός και με φυσικό βάθος! Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να ανεβάσω και samples.

Για όσους ψάξουν περισσότερες πληροφορίες:   www.charangos.com.ar (Pablo Richter)   
                                                                www.aicharango.org (διεθνής σύνδεσμος για το charango με πολλές πληροφορίες, παρτιτούρες και mp3).

GreekDudeCovers:
Πολύ ντόρος για τόσο μικρό όργανο!  :P  Μεγειά το charango και καλόπαιχτο! Άντε και σε flying V το επόμενο!

twist 1N my Sobriety:
καλοριζικο το οργανακι! εχουν πολυ ομορφο ηχο και ακρως ταξιδιαρικο! καλες ανακαλυψεις!

blueb:
Mε γεια,να το χαιρεσαι!!! :o
Ανυπομονω να ακουσω κλιπς :)

fifi:
Καλορίζικο και καλά παιξίματα! :)

Υ.Γ:Αχ πως μου θύμισες  πως ένιωσα όταν έπιασα στα χέρια μου κορσικάνικη τσέτερα!!!  ::)   ::)

http://www.liutera-magdeleine.net/

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση