Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Εφέ

Review DIY Pedal KITs 2009-12

<< < (2/14) > >>

adr1anos:
#4 Review DIY Pedal KITs 2009-10

Όνομα:                                 TriBoost                         
Link:                               http://www.buildyourownclone.com/triboost.html
Κατηγορία:                      Booster / Treble Booster
Είναι κλώνος του:               Dallas Rangemaster + Mosfet Booster + Silicon Booster
Ρυθμιστικά:                     Volume, True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά:     -
Διακόπτες:                      Germanium/Mosfet /Silicon Booster, EQ (Treble/Mid/Full)

Mods που έκανα: Πέρασα το Volume Pot σε ένα εξωτερικό διακόπτη και το συνέδεσα με ένα στέρεο θηλυκό βύσμα ώστε να μπορώ να αλλάζω το Volume από ένα εξωτερικό Expression Pedal. Τελικά δεν μου χρειάστηκε τόσο και το έβγαλα.

Τι μου άρεσε: Η χροιά του Germanium Treble Booster δεν παίζεται. Κρυστάλλινο Treble Boost, με εξαιρετικό Definition, και με επιλογή από τον διακόπτη EQ πόσο παχύ bottom end θέλουμε. Κάνει δυνατούς πολλούς ήχους που ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε.  Μία μέρα έβαλα το Triboost πριν από ένα Overdrive 2 (ακολουθεί..) και έπαθα πλάκα.

Τι δεν μου άρεσε: Το Silicon Boost έχει λίγο Overdrive. Δεν μπόρεσα να το καθαρίσω περισσότερο και ενώ είναι γεμάτο, με καλά μπάσα, χάνει λίγο σε definition. Το Mosfet Boost είναι περισσότερο καθαρό, και αγγίζει το κρυστάλλινο.

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Ήθελα να αντικαταστήσω το MXR MC401 Line Driver (έχω 2), αλλά αντιστέκεται σθεναρά. Το Triboost είναι ιδανικό για κάποιον για πρώτο booster (και μιας και το αναφέρουμε, είναι ιδανικό και για πρώτο κιτ), αλλά έχοντας τα MC401, χρησιμοποιώ το Triboost κυρίως για την χροιά του Germanium Treble Boost, η οποία είναι καταπληκτική.

Αναλυτικότερη παρουσίαση: -

Πως ακούγεται: http://www.youtube.com/watch?v=yPBQoDfwvZA

Βαθμολογία
Ευελιξία:                               ######### (9)
Διαύγεια (transparency):  ######## ( 8 ) Mosfet
Διαύγεια (transparency):  ####### (7) Silicon
Διαύγεια (transparency):  ######### (9) Germanium

adr1anos:
#5 Review DIY Pedal KITs 2009-10

Όνομα:                                 Stereo Analog Flanger                         
Link:                               http://www.buildyourownclone.com/flanger.html
Κατηγορία:                      Analog Flanger
Είναι κλώνος του:               MXR, BF-2, Pearl (Normal Mode), A/DA, Electric Mistress (Differential Mode)
Ρυθμιστικά:                     Rate, Depth, Regeneration, Manual, True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά:     Trimpot ρύθμισης Bias, χωρίς ιδιαίτερη σπουδαιότητα
Διακόπτες:                       Normal /Differential Mode

Mods που έκανα: -

Τι μου άρεσε: Πολύ ευέλικτο, εξαιρετική δυνατότητα ρύθμισης των παραμέτρων του Flanging Effect. Το Differential Mode είναι πολύ ενδιαφέρον με ιδιαίτερη χροιά και πιο βαθύ Flanging. Πράγματι δύο ηχητικές σχολές σε ένα πετάλι.

Τι δεν μου άρεσε: Δεν έχει χώρο για μπαταρία, λόγω της πολυπλοκότητας του κυκλώματος. Παράλληλα ο τρόπος που επεμβαίνει στην χροιά της κιθάρας δεν με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, σαν να αδειάζει λίγο τα μπάσα. Θα ήθελα λίγο περισσότερο διαύγεια. Βέβαια έτσι είναι τα Flanger, λειτουργούν επηρεάζοντας το sound envelope. Μεταξύ Phaser και Flanger, προσωπικά θα διάλεγα σαφώς το Phaser για σόλα και γενικότερα, ενώ το Flanger για ακόρντα μελωδικά και χωρίς distortion. Με overdrive δεν μου άρεσε, γίνεται μονότονο και ενώ στην αρχή εντυπωσιάζει, κουράζει γρήγορα.

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Θα ήθελε να αντικαταστήσει το απίστευτο Fulltone ChoralFlange που θέλω να αγοράσω εδώ και πολύ καιρό, αλλά τελικά δεν θα καταφέρει να με σταματήσει από το να το αγοράσω. Κάποια στιγμή θα έρθει σε αντιπαράθεση μαζί του και νομίζω ότι ίσως χάσει.. Δεν είμαι σίγουρος.. θα δούμε.

Αναλυτικότερη παρουσίαση: http://forum.kithara.gr/index.php?topic=74983.msg589167#msg589167

Πως ακούγεται: http://www.youtube.com/watch?v=XE7X3GjIeBo

Βαθμολογία
Διαύγεια (transparency):  ###### (6)

adr1anos:
#6 Review DIY Pedal KITs 2009-10

Όνομα:                                 OverDrive 2                          
Link:                               http://www.buildyourownclone.com/overdrive2.html
Κατηγορία:                      Overdrive + Booster
Είναι κλώνος του:               Tube Screamer
Ρυθμιστικά:                     Booster Level, TS Level, TS Distortion, TS Tone, True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά:     Minimum & Maximum Distortion Trimpots, Louder Trimpot
Διακόπτες:                      EQ: Mid /Full/Fat, Clipping: Silicon/Mosfet/NoClipping

Mods που έκανα: Το πετάλι αυτό το πέθανα στα Mods και το ανέστησα καλύτερο από ποτέ. Το δούλευα με αλλαγές πάνω από 1 μήνα. Έβαλα τόσα sockets σε τόσα εξαρτήματα για να τα αλλάζω εύκολα και να πειραματίζομαι, που στο forum της Byoc με ανακηρύξαν “SocketMan” (παρωδία του γνωστού RocketMan). Πήρα το επιπλέον Mosfet Kit και του άλλαξα τα φώτα, δοκιμάζοντας όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Η συζήτηση επί του θέματος είναι τεράστια.. Αναλυτικά που κατέληξα, μπορείτε να δείτε στο link στην Αναλυτικότερη Παρουσίαση παρακάτω.

Τι μου άρεσε: Το πετάλι αυτό για μένα δεν υπάρχει!! Μάλλον μόλις ξεκίνησε να υπάρχει. Αν μου έλεγε κάποιος, -Άρπαξε ένα μόνο πετάλι από όλα που έχεις και τρέχα για πρόβα, χωρίς να ξέρω που θα παίξω και με τι, θα έπαιρνα αυτό. Απίστευτη ευελιξία, καταπληκτικός ήχος, γεμάτος, δεν κόβει πουθενά, πάει από clean σε boost, σε ελάχιστο Overdrive, σε full-on distortion, σε shredder territory. Θέλεις Mid Emphasis, έχει, θέλεις Full, θέλεις Fat Bottom, θέλεις Solo Kick έχει.. Αν του έβαζα δύο τελικές λάμπες πάνω, ίσως  να γινόταν Marshall!!!.  Τι να πώ, απλά μου κλίκαρε σε όλα τα επίπεδα. Εσείς κρατήστε μία επιφύλαξη, γιατί ο έρωτας τυφλώνει!...

Τι δεν μου άρεσε: Εεεεεε…….εεεεεμμμ…..εεεεεε…!!.. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΤΙ…!!!...  Μάλλον θα ήθελα ακόμα περισσότερα Clipping Options, από τα 3 που δίνει ο διακόπτης, δηλαδή 2 και χωρίς clipping. Για μένα αυτό το πετάλι μου ξεκίνησε το ταξίδι στον κόσμο του Clipping Diode & Transistor combinations, και το ταξίδι αυτό το τελείωσε το απερίγραπτο Mighty Mouse με 6 Clipping Options (ακολουθεί..)

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Είχα ένα πετάλι Fulltone Fulldrive Mosfet 2 το οποίο έχει ψηφιστεί από το Guitar Player Magazine ένα από τα 50 καλύτερα πετάλια όλων των εποχών, και στο 2007 Guitar Player Magazine's είναι "Reader's Choice Poll "BEST STOMPBOX." Είναι στο ίδιο στυλ, διπλό, Mosfet Booster με Mosfet Distortion. Μόλις τα έβαλα πλάι-πλάι, το Fulltone που ήταν το αγαπημένο μου, έφυγε από το παράθυρο χωρίς σκέψη. Απίστευτο!!!  Πλέον κάθε φορά το δανείζω στον συν-κιθαρίστα μου στις πρόβες για να παίζει. Τις τελευαίες πρόβες μάλιστα, του το έδωσα να το κουβαλάει αυτός σπίτι του!.. (Σημείωση στον εαυτό μου: να θυμηθώ να του το πουλήσω, πριν ξεχάσει ότι είναι δικό μου..!...!...)

Αναλυτικότερη παρουσίαση: http://www.buildyourownclone.com/board/viewtopic.php?f=8&t=20841

Πως ακούγεται: http://www.youtube.com/watch?v=37RfgSdn53w
Γράφει ο gearmanndude: «This may be the best over drive pedal ever offered.» Την έχει ψωνίσει και αυτός σαν και εμένα…

Βαθμολογία

adr1anos:
#7 Review DIY Pedal KITs 2009-10

Όνομα:                                 Reverb                         
Link:                               http://www.buildyourownclone.com/reverb.html
Κατηγορία:                      Reverb
Είναι κλώνος του:            -
Ρυθμιστικά:                     Reverb Level, Dwell, Tone, True Bypass Fsw
Διακόπτες:                      -

Mods που έκανα: Έβαλα μερικά εξαρτήματα σε sockets έχοντας διαβάσει ότι το ποσοστό του Reverb είναι πάρα πολύ μεγάλο και αν κάποιος δεν θέλει τόσο πολύ, μπορεί να το ρυθμίσει ώστε το υπόλοιπο να έχει λίγο περισσότερη πιστότητα. Έκανα την συγκεκριμένη μετατροπή αλλάζοντας κάποιες τιμές εξαρτημάτων και μου άρεσε περισσότερο έτσι.

Τι μου άρεσε: Έχει πολύ ωραία χροιά Reverb. Το Dwell είναι πολύ καλό και το Level είναι ιδιαίτερα χρήσιμο παίζοντας τον ρόλο του Mix εάν κάποιος θέλει να το έχει μόνιμα στο effects loop. Έτσι ήθελα να το έχω και εγώ, στο effects loop του Cornford Roadhouse 30 head που πήρα και δεν έχει Reverb. Τελικά όμως… 

Τι δεν μου άρεσε: .. δεν κάνει για μόνιμα, γιατί κόβει λίγα μπάσα. Όλα τα άλλα οκ, εντάξει τα πρίμα, οι δυναμικές, όλα καλά, αλλά τα μπάσα με χάλασαν. Θέλω τέτοια πετάλια που μπαίνουν στο effects loop και νοούνται να είναι μονίμως πάνω, να είναι τόσο transparent ώστε να πατάς το Fsw και να μην αλλάζει τίποτα, μα απολύτως τίποτα, από την χροιά της κιθάρας. Μίλησα με κόσμο στο forum, άλλαξα 3-4 διαφορετικά Op Amps, έκανα 2 αλλαγές σε πυκνωτές που έπαιζαν ρόλο, το πρόβλημα λύθηκε σε ένα 70%, αλλά το υπόλοιπο 30% μου έκατσε στο λαιμό. Έτσι δεν μπήκε εκεί που έπρεπε. Δεν το καταλαβαίνω, διότι η Byoc έχει σχεδιάσει εκπληκτικά transparent πετάλια, όπως π.χ. το ανεπανάληπτο σε διαύγεια Ping Pong Delay (ακολουθεί..) και εδώ μας τα χάλασε.

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: -

Αναλυτικότερη παρουσίαση: http://www.buildyourownclone.com/board/viewtopic.php?f=8&t=22020

Πως ακούγεται: –

Βαθμολογία

adr1anos:
#8 Review DIY Pedal KITs 2009-10

Όνομα:                                 Digital Echo & Ping Pong                         
Link:                               http://www.buildyourownclone.com/pingpong.html
Κατηγορία:                      Digital Delay
Είναι κλώνος του:            -
Ρυθμιστικά:                     PingTime, PongTime, Repeats, Delay (Mix), True Bypass Fsw
Διακόπτες:                      PingPing/Echo Modes

Mods που έκανα: Κανένα!. Ήταν ήδη τέλειο!!!....

Τι μου άρεσε: Ήμουν τυφλός και ανέβλεψα!.. Να το πω αλλιώς: είχα ένα πετάλι του εμπορίου, αρκετά ακριβό και με ιδιαίτερα καλές κριτικές και νόμιζα ότι είχα το τέλειο Delay. Απλά έβλεπα τον κόσμο ασπρόμαυρο… Και μετά ήρθε η έγχρωμη, τρισδιάστατη τηλεόραση, συνδεδεμμένη με καρέκλα simulator!..  Από πού να ξεκινήσω..
Διαύγεια =Reference!. Όλα τα άλλα πετάλια πρέπει να είναι τόσο transparent όσο αυτό!.
Feedback =Θεϊκό!. Κάνει self oscillation και φτάνει να γίνεται Looper. Δεν σταματάει με τίποτα!..
Delay =Απίστευτη ποιότητα! Ψηφιακή αναπαραγωγή του Delay, ενώ το σήμα της κιθάρας συνεχίζει να περνάει αναλογικό και να αναμειγνύεται με το delay στο τέλος!!!..
Modes =2 Πολύ Χρήσιμα, μονό Echo και PingPong!. Στο PingPong Mode έχει ΔΥΟ echos, ο χρόνος για κάθε ένα ρυθμίζεται ξεχωριστά (το Ping και το Pong έως 400ms το καθένα). Δηλαδή, μπορείς να κάνεις το πρώτο echo να είναι βραχύ, σαν Plate Reverb ή Slapback και το δεύτερο να είναι κανονικό Delay. Απίστευτο αποτέλεσμα, απερίγραπτη ευελιξία!.   

Τι δεν μου άρεσε: Ότι και στο Overdrive 2. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΤΙ. Θα ήθελα κάτι παραπάνω? Πιο πολύ χρόνο Delay ίσως? Μα από 800ms? Το χρειάζομαι? –Πάντως στην πραγματικότητα έχω κάτι που θέλω και το έγραψα στα παιδιά στο forum και ήδη βρήκαμε λύση. Θέλω να προσθέσω ένα ποδοκουμπί (momentary) το οποίο θα κόβει εσωτερικά το σήμα από το να πηγαίνει στο Delay, ενώ το υπάρχον Delay θα συνεχίζει ακούγεται κανονικά.. Γιατί? Γιατί είναι τόσο καλό το πετάλι, που με το self oscillation που κάνει θέλω να μπορώ να γράφω ένα Loop το οποίο θα παίζει και πάνω του, κρατώντας πατημένο το ποδοκουμπί να σολάρω (λειτουργία τύπου Jamman Looper σε μικρογραφία). Έτσι θα κάνω διπλοσολιές σε real time!!.. Καταπληκτικό!

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Το MXR Carbon Copy, το οποίο το έφερα μία μέρα στην πρόβα και το θαύμασε ο μπασίστας μας.. τώρα μάλλον θα το πάρει για δώρο στα γενέθλια του.. εγώ έκλεισα από Delay!.. Πάρτε το MXR Carbon Copy και προσπαθήστε να κάνετε αυτό το riff της εισαγωγής από το Another Brick In The Wall – καλή επιτυχία- !!!.. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, το MXR Carbon Copy είναι Αναλογικό και όχι Ψηφιακό, οπότε ας μην το βαράμε, μια χαρά είναι, μάλιστα από τα καλύτερα.. απλά εξ’ ορισμού, ως αναλογικό, δεν μπορεί να κάνει τόσα πολλά echos χωρίς δραματική πτώση της ποιότητας. Δεν μπορεί να κάνει self oscillation, μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες για τις πιο «παράξενες» εφαρμογές των delays.

Αναλυτικότερη παρουσίαση: -

Πως ακούγεται: – http://www.youtube.com/watch?v=oOzocTjGQYE&feature=related
Αυτό το χάλια και τελείως α-χαρισματικό demo δεν λέει ούτε το 1/10 από το τι μπορεί να κάνει το πετάλι αυτό..

Βαθμολογία

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση