Ειδικά θέματα > Ηχογραφήσεις και Στούντιο
audio interface και monitors για bedroom player
Fourier:
Χαιρετώ την παρέα, ελπίζω να είστε όλοι καλά! :D
Λοιπόν, μετά από πολύ καιρό αποχής, λέω να ξαναπιάσω την κιθάρα... Ήθελα να ζητήσω γνώμες για
* audio interface,
* monitors.Ο προηγούμενος εξοπλισμός μου ήταν pod-xt(σαν audio interface) -> DAW (για προσομοίωση ενισχυτών κτλπ) -> peavy bandit (σαν "monitor").
Το pod xt μου φαινόταν OK ως audio interface, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολυ καλύτερες επιλογές. To 12" ηχείο του bandit παράγει φοβερό ήχο, αλλά πλέον δεν μου είναι διαθέσιμο και μου φαίνεται "too much". Προσανατολίζομαι σε monitors που μπορούν να τοποθετηθούν, π.χ., σε ένα τυπικό γραφείο.
Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις που τυχόν έχετε σχετικά με τα παραπάνω. Σημειώστε ότι οι απαιτήσεις μου είναι αυτές ενός τυπικού "bedroom player". Υποθέτω ότι έχοντας ως σημείο αναφοράς το προηγούμενο μου "rig", τα standards μου είναι χαμηλά.
No budget limit.
Ευχαριστώ!
Υ.Γ.: το ξέρω ότι υπάρχει πολύ πληροφορία στο φόρουμ και το θέμα επαναλαμβάνεται κάθε τόσο, αλλά δεν έχω την ενέργεια/διάθεση να το ψάξω μόνος μου 8) ;D
panixgr:
--- Παράθεση από: Fourier στις 31/05/20, 06:20 ---Χαιρετώ την παρέα, ελπίζω να είστε όλοι καλά! :D
Λοιπόν, μετά από πολύ καιρό αποχής, λέω να ξαναπιάσω την κιθάρα... Ήθελα να ζητήσω γνώμες για
* audio interface,
* monitors.Ο προηγούμενος εξοπλισμός μου ήταν pod-xt(σαν audio interface) -> DAW (για προσομοίωση ενισχυτών κτλπ) -> peavy bandit (σαν "monitor").
Το pod xt μου φαινόταν OK ως audio interface, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολυ καλύτερες επιλογές. To 12" ηχείο του bandit παράγει φοβερό ήχο, αλλά πλέον δεν μου είναι διαθέσιμο και μου φαίνεται "too much". Προσανατολίζομαι σε monitors που μπορούν να τοποθετηθούν, π.χ., σε ένα τυπικό γραφείο.
Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις που τυχόν έχετε σχετικά με τα παραπάνω. Σημειώστε ότι οι απαιτήσεις μου είναι αυτές ενός τυπικού "bedroom player". Υποθέτω ότι έχοντας ως σημείο αναφοράς το προηγούμενο μου "rig", τα standards μου είναι χαμηλά.
No budget limit.
Ευχαριστώ!
Υ.Γ.: το ξέρω ότι υπάρχει πολύ πληροφορία στο φόρουμ και το θέμα επαναλαμβάνεται κάθε τόσο, αλλά δεν έχω την ενέργεια/διάθεση να το ψάξω μόνος μου 8) ;D
--- Τέλος παράθεσης ---
audio intreface ειναι απλα μια εξωτερική USB κάρτα ήχου, δεν νομίζω απαιτεί σουπερ φιλοσοφία... εγω παιζω με οτι ακουστικά να ναι, απο κινεζιες μεχρι τα SONY noise cancelling wh-1000xm3 , και ειλικρινά δεν μου κανει κλικ για monitors.
Πέτροc:
Καλησπέρες ! ;)
Για Audio interface, και για χαμηλό/μέσο budget θα έπαιρνα την Audient iD14 (https://www.skroutz.gr/s/7195923/Audient-iD14.html )
ή κάποια από τις Focusrite Scarlett 4i4 3rd Gen , ή Native Instruments Komplete Audio 6.
Αν μεγαλώνει το budget τότε δαγκωτό : RME Babyface Pro ( https://www.skroutz.gr/s/6921387/RME-Babyface-Pro.html )
Όσο για monitors νομίζω ότι ένα 8-ιντσο θα ήταν μια καλή επιλογή.
Θα διάλεγα μεταξύ KRK ή JBL (χαμηλό/μέτριο budget)
ή Genelec ή Adam Audio (ψηλό budget)
Αυτά !
/Πέτροc 8)
Fourier:
@panixgr Ευχαριστώ για το σχόλιο! Μαζί σου, απλά είπα να το ψάξω λίγο και να ξεφύγω από την λογική (που ακολουθώ συνήθως) "πάρε ότι να 'ναι, θα την κάνεις την δουλειά σου" :)
@Πέτροc Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ήταν αυτό που έψαχνα! Εκτιμώ πολύ το εύρος των επιλογών που έγραψες, μου έδωσαν μια πολύ καλή αρχή για να το ψάξω περισσότερο (ήμουν τελείως άσχετος)! Το Audient φαίνεται πολύ καλή λύση, βλέπω μόνο κάποια παράπονα για το latency του (αλλά έχοντας ως σημείο αναφοράς το podxt, είμαι σίγουρος ότι θα μου φανεί σούπερ). Και πάλι ευχαριστώ!
panixgr:
--- Παράθεση από: Fourier στις 01/06/20, 05:03 ---Το Audient φαίνεται πολύ καλή λύση, βλέπω μόνο κάποια παράπονα για το latency του (αλλά έχοντας ως σημείο αναφοράς το podxt, είμαι σίγουρος ότι θα μου φανεί σούπερ).
--- Τέλος παράθεσης ---
παίζεις σε REALTIME λειτουργικό σύστημα, με low latency kernel οσον αφορά κάρτες ήχου και audio(/video) processing?
Ο πιο πολύς κόσμος πάει και σκάει τα άπειρα χρηματα σε hardware για να σκοτώσει το τελικό αποτέλεσμα κάποιο buggy software component (συνηθως στα MS windows). Ακριβα hardware θα έπαιρνα αν είχα Mac.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση