Περι μουσικής > Ερμηνευτές, δημιουργοί, τραγούδια, δίσκοι

Νικόλας Άσιμος

<< < (2/17) > >>

atzolina:"...Ήταν σαν να πέρασε από δώ ο Έτσι και να μας έδωσε ζωή, και να γινήκαμε όλοι έτσι, και ξαναφεύγοντας ο Έτσι ρούφηξε όλη τη ζωή, παίρνοντας πίσω ό,τι είχε δώσει. Μαζί και μια σταγόνα απ' τον καθέναν. Ίσως του χρειαζόταν για να 'χει τη δύναμη να περπατά, για το αίμα που 'χε χάσει. Ίσως αυτό νομίζουν όλοι. Κι ίσως γι' αυτό τον αποφεύγουν, τον βρίζουν και τον θεωρούν αλήτη. Ίσως το πήρα κι εγώ έτσι. Αλλά τον ξέρω 'γώ τον Έτσι. Και ήμουν πριν κι εγώ σαν Έτσι. Θέλει κουράγιο να 'σαι Έτσι. Για να μπορείς να παραμένεις έτσι, πρέπει να παίζεις την ψυχή σου. Κι εγώ το ξέρω, δεν είν' έτσι. Και ο καθένας είν' ο Έτσι..."


Ν ι κ ό λ α ς  Ά σ ι μ ο ς
 

kiseichukan:
Δεν αμφισβήτησα ποτέ τη συνέπεια του Άσιμου απέναντι στην επιλεχθείσα από τον ίδιο στάση ζωής του, για την οποία και είναι αξιοσέβαστος. Απλώς θεωρώ πως, όπως ακριβώς έχει συμβεί και με πλείστες όσες άλλες περιπτώσεις (Cobain, Morrison κλπ), ο πρόωρος θάνατός του τελικά διαμόρφωσε μια περισσότερο συμπονετική εικόνα για τον ίδιο, από αυτήν που πιθανότατα θα είχαμε υπό άλλες συνθήκες με βάση τη ζωή και το έργο του.

Όσο για την αντικειμενική κριτική (κι όταν μιλάμε για το δημιουργό Άσιμο), νομίζω πως δεν είναι δα και τόσο δύσκολη, αν δεν πέσουμε στη λούμπα της συναισθηματικής ταύτισης με τον καλλιτέχνη κι όσα πέρασε. Πως άραγε θα εξετάσουμε αλλιώς τι ακριβώς πρόσφερε και πόσο επηρέασε μουσικά ο Άσιμος?

CHCOME:

--- Παράθεση από: kiseichukan στις 07/11/04, 02:29 ---ο πρόωρος θάνατός του τελικά διαμόρφωσε μια περισσότερο συμπονετική εικόνα για τον ίδιο, από αυτήν που πιθανότατα θα είχαμε υπό άλλες συνθήκες με βάση τη ζωή και το έργο του.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το πιθανότατα όμως διαφέρει απο το πραγματικά,ετη φωτος.

--- Παράθεση ---Όσο για την αντικειμενική κριτική (κι όταν μιλάμε για το δημιουργό Άσιμο), νομίζω πως δεν είναι δα και τόσο δύσκολη, αν δεν πέσουμε στη λούμπα της συναισθηματικής ταύτισης με τον καλλιτέχνη κι όσα πέρασε. Πως άραγε θα εξετάσουμε αλλιώς τι ακριβώς πρόσφερε και πόσο επηρέασε μουσικά ο Άσιμος?
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα ακομα και αν δεν πέσουμε στη λουμπα,οπως λες ,της συναισθηματικής κριτικής,πάλι,το να δουμε ένα μουσικό κομματι ενος δημιουργού ή το συνολο της δουλειάς του,με αντικειμενικο μάτι,δεν μπορεί να γινει.Οταν μιλάμε για τέχνη πάντα μιλάμε υποκειμενικά ή κανω λάθος;Η τεχνη βιώνεται και ερμηνεύεται μεσα απο τον ψυχισμό ενος ανθρωπου και μόνο μεσα απο αυτον.Δεν μπορω να δεχτω οτι υπάρχει αντικειμενικο κριτηριο στην τέχνη.Και αν εσυ εχεις βρει κάποιο,πολύ θα με ενδιέφερε να το ακουσω και να το συζητησω.

Διάφανοςςς highway 2.000.000:
Άνθρωπος

ViPeR:
"...Έχω γίνει γήπεδο και παίξανε όλοι στο κορμί μου και στο είναι όλα τα παιχνίδια των αιώνων, αλλά η πνοή μου θα γενεί το ηφαίστειο της βροχής...."

Ν. Άσιμος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View