Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μαγνήτες και ηλεκτρικά

Splitting the humbucker

(1/7) > >>

vegos:
Hello!

Ως γνωστόν (καλά, δεν είναι και γνωστόν, αλλά λέμε τώρα  ;D ) έχω μια Hofner Shorty, η οποία έχει έναν decent humbucker μαγνήτη.

Από ρυθμιστικά, η κιθάρα έχει μόνο volume & tone, και ο μαγνήτης έρχεται με 2 καλώδια. Simplicity!  :)

Είπα λοιπόν, να τον σπάσω στα δύο, ώστε να μπορώ να αλλάξω λίγο τον ήχο.

To concept είναι να αλλάξω το tone switch με push-pull (λέω το tone, καθώς το volume είναι σε ηλίθιο σημείο), οπότε εμφανισιακά δεν θα αλλάξει το παραμικρό.

Ξεκίνησα λοιπόν με το λύσιμο του μαγνήτη.
Το πρώτο πράγμα ήταν η επιβεβαίωση του βαθμού δυσκολίας.
Δεν το χω ξανακάνει, ούτε είχα ψάξει να δω τι παίζεται, οπότε δεν ήμουν 100% σίγουρος ότι υπάρχει αρκετό καλώδιο για την μεταξύ τους σύνδεση (των 2 single coils στην ουσία).

Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει ένα κομμάτι, όχι τεράστιο, αλλά αρκετό για να κοπεί στα δύο και να δρομολογηθεί αλλού.

Οπότε τώρα μένει να βρω το σωστό καλώδιο (αφού το κάνω που το κάνω, ας το κάνω σωστά, μάλλον θα πάω σε vintage cloth wires, έτσι για την πλάκα). Παραγγέλθηκε ήδη και ταινία υφασμάτινη (για να μην έχω άγχος να ξαναχρησιμοποιήσω την υπάρχουσα).

Προς το παρόν εν αναμονή υλικών, με δυο φωτογραφίες της πρώτης εγχείρισης/ελέγχου.
(Στον κίτρινο κύκλο, το μαύρο καλώδιο συνδέει τους δύο μαγνήτες).

ΥΓ 1: Δεν έχω ιδέα ποιον απ' τους δύο μαγνήτες θα συνδέσω μόνο του. Θα κάνω δοκιμές βέβαια για να δω τι ακούγεται καλά στα αυτιά μου, αλλά αν έχετε τίποτα ιδέες, θα χαρώ να τις ακούσω (και να τις υλοποιήσω  ;D ).

ΥΓ 2: Το deadline είναι μέχρι τέλος του μήνα, καθώς θα την κουβαλήσω μαζί μου στις διακοπές (αν καταφέρω να πάω πουθενά δηλαδή)...

saved:
Βαλε τετραθεσιο,σειρα παραληλα και ο καθενας μονος του

saved:
Βασικα,αφου κανεις τον κοπο,κανε το vol. in/out phase.Λεει πολυ

vegos:
Προς το παρόν μαζεύω πληροφορίες...

Απόλλων:
Aν κατάλαβα καλά από τα γραφόμενά σου, γνωρίζεις ότι ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μετατρέψεις τον μαγνήτη σου από 2-wire σε 4-wire, αλλιώς δεν θα μπορείς να τον σπλιτάρεις. Όπως θα δεις και στα διαγράμματα που παραθέτεις, για να σπλιτάρεις τον μαγνήτη χρειάζεται να έχει 4 καλώδια. Δες το παρακάτω video το οποίο εξηγεί αναλυτικά αυτή τη διαδικασία:

Guitar Electronics Tutorial - How to make a 2 wire humbucker into a 4 wire!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση