ok...πέραν του φαιδρού σχόλιου περί...πεταλακίων,μιας και εγώ τα χρησιμοποιώ (κατα κόρον!) μπροστά από το JCM 800 μου,μερικές παρατηρήσεις:
Kάποιοι είπανε πως παίρνουν έναν λαμπάτο ενισχυτή για τα καθαρά.Δεν έχουν όμως όλοι οι λαμπάτοι ωραία καθαρά.Ίσως να νομίζουν κάτι τέτοιο επειδή δεν έχουν ακούσει και πάαρα πολλούς ενισχυτές.Έχετε ακούσει JCM900 στο κάθαρό κανάλι,με το Volume πάνω από το 5; Eεεχχχ....
Πολλοί έχουν έως μέτρια σε σύγκριση με έναν Roland Jazz Chorus.Επίσης,αναλόγως τον ενισχυτή,δεν εξυπακούεται πως θα βγάλει ήχο μόνο με το πετάλι.
Από την άλλη,ένας καλός high-gain ενισχυτής δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει και καλό καθαρό κανάλι. Βλέπε Diezel.Για 4000 ευρώ,θα έπαιρνα ένα VH4 και μια καλή 2x12 πάντως...no offence.
Πιο αναλυτικά:Ό μόνος λόγος που θα έπαιρνα λαμπάτο ενισχυτή για metal,είναι για τις δυναμικές του.Το είπα και σε άλλο thread,πως ένα μεγάλο μέρος από τη "heav-ίλα" που ακούμε,έχει να κάνει με ένταση και όγκο.Aλλά για μένα,
επιβάλλεται να έχει και ένα αξιοπρεπές overdrive αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί γι'αυτον τον σκοπό.Aπό εκεί και πέρα,
όταν εγώ θέλω να παίξω κάτι πιο "metal",φροντίζω να φτάνω στο επιθυμητό σημείο...βρωμιάς τον JCM800,και αφήνω το DS-1 (ή SD-1) μου να κάνει τα υπόλοιπα,όπως έκανε και οι πλειοψηφία των hardrock-metal Κιθαριστών στους αγαπημένους μας δίσκους.Eίμαι "old school",τι να κάνουμε...

Θα είχα όμως το ίδιο αποτέλεσμα με έναν peavey classic και ένα Digitech Metal Master?Πιθανότατα όχι,γιατί δεν είναι φτιαγμένος για κάτι τέτοιο.Aν ήθελα πχ να παίξω Pantera,(και μπορούσα να παίξω σαν τον Darell),ένας Randall θα ήταν ότι πρέπει,αν και στα τελευταία του ο Darell χρησιμοποιούσε Krank...
Συνοψίζοντας,δεν υπάρχει λόγος να θεοποιούμε το ένα και να καταβαραθρώνουμε το άλλο.Το πάν είναι να ταιριάζει
αυτό που έχουμε,ή θέλουμε να πάρουμε,με το ύφος της μουσικής που μας αρέσει αλλά και με τις ικανότητές μας.
Μια μικρή λεπτομέρεια...sepsis,δεν φταίει ο Behringer που "τσιρίζει" σε μεγάλες εντάσεις,αλλά τα ηχεία του.Σύνδεσε τον σε μια 4x12 με vintage 30 και θα καταλάβεις τη διαφορά.