Dunkan.
1ον.ΑΛΛΟ το noise gate και ΑΛΛΟ το compression gate.δεν ανεφερα πουθενα noise gate.αφου εγω δεν εχω λοιπον εμπειρια και εχεις εσυ πως και δεν ξερεις αυτη την διαφορα "δημοτικου"
Εξηγησε μου τι ειναι το Compressor Gate λοιπον. Επισης, πες μου εαν αυτο το μοντελο της lexicon, εχει το gate που αναφερεσαι;
http://messe.harmony-central.com/Musikmesse06/Content/TCElectronic/PR/C300.html2ον...εσυ σε μια ηχογραφηση η ακομα χειροτερα σε ενα live κανεις 100αδες takes?εγω παντως και εκατομυρια αλλοι μουσικοι στον κοσμο αφηνουμε τον κομπρεσσορα να ρυθμισει τις σταθμες.
Για να καταλαβεις την απειρια σου επι του θεματος, πρεπει να κατανοησεις ποσο διαφορετικες συνθηκες ειναι ενα live και μια ηχογραφηση.
Ναι, σε μια ηχογραφηση μπορω να εχω μεχρι και 5 καναλια απο ενα συγκεκριμενο οργανο ή μια συγκεκριμενη αλληλουχια. Οσοι εχουν συνεργαστει μαζι μου, ξερουν πολυ καλα τι εννοω, οπως επισης οποιος εχει δουλεψει σε ενα πραγματικο στουντιακο περιβαλλον, καταλαβαινει τι λεω. Εαν εσυ κανεις ενα take τον τραγουδιστη και περιμενεις πανω σε αυτο να δουλεψεις, καλως..Δεν θα κατσω να σου μαθω ο,τι δεν θες να μαθεις.
Σε συνθηκες live μιλαμε για διαφορετικη προσεγγιση του ηχου, με προτεραιοτητα στην αρτια αποδοση ολων των οργανων και των φωνων. Δεν εχεις την ευκαιρια να "διορθωσεις" το λαθος, ομως εχεις την ευκαιρια να δουλεψεις πανω σε καθε οργανο και να φτιαξεις τον ηχο με τον εξοπλισμο και την ορεξη που εχεις ( καθως και τις απαιτησεις της μπαντας στον ηχο ).
3ον τι δεν καταλαβες ακριβως οταν λεω οτι δεν θελω να στειλω εδω?το δεν?το θελω?το εδω?σου ξαναλεω για τελευταια φορα οτι θες να ακουσεις και εσυ και οποιος αλλος θελει,απο κοντα.
Ενας καλος λογος αρκει..Δεν θα σε φαμε κιολας ντε

fειπες πριν οτι...compressαροντας ενα καναλι με χαμηλη ενταση, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ τονιζεις το noise floor...μηπως λες αυτο που λεω εγω?τονιζεις...ακριβως η δουλεια του compressor.
Μια στιγμη..Η δουλεια του compressor δεν ειναι να τονισει το noise floor..Για ονομα του Θεου..Ζουμε στο 2007 και οι παραγωγες δεν εχουν αναγκη απο hiss noise και hum. Ο Compressor δεν ανακαλυφθηκε για να διορθωνει τα λαθη των ηχοληπτων, αλλα να αποτρεπει την "εκτος ελεγχου" υπεροδηγηση του σηματος!
Εαν εσυ το χρησιμοποιησεις σαν expander,δεν σημαινει πως ειναι και αυτη η χρηση του.
Εσυ στα live που καλυπτεις, τον χρησιμοποιεις για να ανεβαζεις την ενταση ενος καναλιου;
f4ον...βιβλιογραφια...θα φτιαξω μια λιστα οσων εχω(να μαζεψω και οσα εχω δανεισει)και αν θες στα δανειζω και εσενα.θες μονο για compressors?αν θελεις εχω για eq's και για enhancers,για μικροφωνικη για εφφε(γιατι και στα εφφε υπαρχουν κανονες) και πολλα αλλα.
Πολυ ωραια, περιμενω εναγωνιως ο,τι αφορα τον Compressor. Και πριν μου τα παραθεσεις, κατσε λιγο να τα διαβασεις απο την αρχη, για να θυμηθεις τα βασικα σημεια του και το πως λειτουργει. Θα κανεις μεγαλη χαρη στον εαυτο σου και θα "ξεμπερδευτουμε" απο αυτη τη συζητηση.
5ον...noise gate,compression gate.καμια σχεση στην αρχη λειτουργιας τους.δεν ειναι της στιγμης να σου εξηγησω πως δουλευει το καθενα αλλα πολλοι τα μπερδευουν.
Ειμαι ολος αυτια για να μου εξηγησεις τη διαφορα. Απο τη στιγμη που μπηκες στη συζητηση, περα απο ενα σου post που "καταργει" τα λεγομενα 2 ανθρωπων ( εμενα και του Dark ), δεν εχεις προσφερει καμια ουσιωδη απαντηση. Αναμενω με αγωνια και αυτο το διαχωρισμο.
Κοιταξε λιγο και αυτο που σου αναφερω στο Lexicon C300, ή εαν δεν ειναι αυτο, δειξε μου ενα αντιστοιχο μοντελο που να εχει ευδιακριτο αυτο το gate compression που αναφερεσαι...
Να μιλαμε με πραξεις dunkan, γιατι απο αμφισβητηση χωρις επιχειρηματα, ξερω εγω..Και ευτυχως τα μηχανηματα ειναι μπροστα μας και ολοι οσοι ενδιαφερονται για τη συζητηση θα ανατρεξουν σε αυτα και να κρινουν πιο μιλαει σωστα και ποιος λεει απο αγνοια, λαθος πραγματα!
Και παλι σου λεω πως δεν ειναι ντροπη να λες πως εχεις πει κατι λαθος ή παρανοησες κατι..Δεν ειναι κακο, μιας και απο το λαθος μαθαινουμε...