Μετα απο μερικες ακροασεις του καινουριου δισκου των Scorpions με τιτλο Sting In The Tail ειπα να γραψω την αποψη μου. Οχι ακριβως review
Καταρχας το δισκακι μπορουσατε να το παρετε χθες μαζι με την εφημεριδα Real News, για 5 ευρω, πριν κυκλοφορησει στα δισκαδικα της υπολοιπης Ευρωπης.
Οταν ειχα δει τη διαφημιση λεω ωχ, θα ειναι σε χαρτινη "γυφτια" συσκευασια, πεταμενο αναμεσα σε διαφημηστικα Κωτσοβολου και media markt και θα πρεπει να σκασω καμια 10+ ευρω. Ευτυχως ειναι μια κανονικη και πολυ περιποιημενη κυκλοφορια, σε κανονικη θηκη cd, με 6σελιδο booklet και σε ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ τιμη.
Πολυ καλη κινηση και των scorpions αλλα και της Real News, μακαρι να εχουμε και αλλες τετοιες πρωτιες στην Ελλαδα.
Παμε στο ζουμι. Να σημειωσω οτι το πρωτοακουσα με τεραστια προκαταληψη, σκεπτομενος οτι θα ειναι μια τεραστια πατατα. Δεν ξερω γιατι, απλα ετσι μου τα ειχε σκασει. Επισης σκεφτομουν οτι μετα απο μια τετοια τεραστια δισκογραφια, θα επρεπε να δωσουν το 101% του εαυτου τους για να μας αποχαιρετισουν με αξιοπρεπεια.
Αρχικα παρατηρησα οτι το 80% των κομματιων με το που σκασουν σου θυμιζουν αυτοματως καποιο αλλο scoprions κομματι. Λες ωχ! Επανεκτελεση??? Αλλα δεν ειναι ετσι. Τα κομματια εχουν μεν την κλασσικη δομη Scorpions, αλλα στεκονται μονα τους με μεγαλη ανεση. Εχουμε για αλλη μια φορα δυνατα ροκ κομματια να συμβαδιζουν με τελειες μπαλαντες που ως γνωστον οι Σκορπιοι ξερουν να γραφουν καλυτερα απο τον καθενα.
Αρτια παραγωγη, κλασσικος Scorpions ηχος. Τα κομματια που με κρατησαν και με αναγκασαν να πατησω το repeat ηταν το δυνατο Raised On Rock, η πολυ ωραια μπαλαντα Lorelei και το Spirit Of Rock με το πολυ catchy ρεφρεν του. Οχι οτι τα αλλα δεν ηταν αξιολογα, απλα δεν μου σκαλωσαν στον εγκεφαλο.
Οverall ενας αξιοπρεπης farewell δισκος, καλυτερος απο οτι περιμενα. Δεν απευθυνεται μονο στον die hard οπαδο. Σιγουρα ΠΟΛΥ ανωτερος απο τους 2 προκατοχους του. Αν δεν το πηρατε πηγαιντε στο κοντινοτερο περιπτερο μπας και εχει ξεμεινει κανενα.