Θα πρεπε να μ ενδιαφέρουν και οι ενισχυτές της κάθε πεταλιερας, ή και κάτι άλλο? Γενικώς μ ενδιαφέρει μια όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη λύση, απλή στη χρήση και όσο περισσότερο πιστη σε ηχο
Δεν "θα 'πρεπε" τίποτα. Απλά εσύ ανέφερες ότι σε ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα των εφφέ. Κάποιον άλλον μπορεί να τον ενδιαφέρουν κυρίως οι προσομοιώσεις ενισχυτών. Άλλα κριτήρια μπορεί να είναι η τιμή, η φορητότητα, η συνδεσιμότητα, η ευκολία χρήσης, κλπ. Εξαρτάται απόλυτα από το τι θέλεις εσύ. Οποιαδήποτε πεταλιέρα μπορεί να προσφέρει μια "ολοκληρωμένη λύση", αρκεί να ξέρεις ποιό είναι το ζήτημα στο οποίο ψάχνεις μια λύση. Τι νομίζεις ότι λείπει από τον εξοπλισμό ή τον ήχο σου αυτή τη στιγμή; Αν είναι τα εφφέ, πάρε ένα μηχάνημα με πολλές επιλογές εφφέ. Η Boss ME-80 μπορεί να είναι καλή σε πολλά πράγματα, αλλά νομίζω ότι η Zoom έχει περισσότερα εφφέ τα οποία μπορείς να συνδυάσεις και να διατάξεις όπως εσύ θέλεις. Επίσης προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες παραμετροποίησης για κάθε εφφέ, ακόμα και χωρίς τη χρήση software.
οσο για την τιμή...Η boss έχει 235 και η zoom 244. Στο skroutz παντα
H Boss ME-80 στον Thomann κοστίζει 294 Ευρώ ενώ η Zoom G5N 244. Aν καταλήξεις ότι προτιμάς την Boss και μπορείς να τη βρεις με 235 Ευρώ από Ελληνικό κατάστημα, φυσικά και να την προτιμήσεις.
Πάντως όσες φορές έκανα σύγκριση Boss με Zoom (αν και έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά), οι Zoom είχαν για μένα καλύτερους ήχους και ήταν πιο εύχρηστες. Δική μου γνώμη, σίγουρα θα υπάρχουν και αντίθετες απόψεις.
Και φυσικά αν έχεις μεγαλύτερο προϋπολογισμό, μπορούμε να μιλήσουμε και για άλλες επιλογές, όπως η Line 6 HX Effects, η Headrush Gigboard (την οποία έχει ένας φίλος μου και είναι ενθουσιασμένος) και άλλες...