Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Κρουστά
Drums - Aρμονία σημειώσατε;
BiblioNoPaidaras:
Αρχίζοντας drums πριν απο 2-3 μήνες και γνωριζοντας να παίζω αρμόνιο και τουμπελέκι θέλω να ρωτήσω το εξής:
Κατα πόσο βοηθάει η Αρμονία τον drummer;
Σκέφτομαι να δώσω εξετάσεις στο Κρατικό Ωδείο της θεσσαλονίκης για κρουστά (Γνωρίζει κανείς πως πάνε τα μαθήματα εκεί;)
Σημειωτέον είμαι 27 τώρα και έχω παρει ένα "πτυχίο" Αρμονίου εδώ και κάτι χρόνια σταματώντας την θεωρία λίγο πριν την Αρμονία
Όποιος γνωρίζει κάτι ας το αναφέρει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)
freemind:
Προσωπικα δεν μπορω να βρω καποια συνδεση μεταξυ του πτυχιου Αρμονιας και των κρουστων, ομως η ιδια λογικη ακολουθει και οποιοδηποτε οργανο με την Αρμονια.
Πιστευω πως εαν κανεις κλασσικα κρουστα ( απο τυμπανα, μεχρι και ιδιοφωνα, οπως vibraphone και xylophone ), θα σου ειναι χρησιμη η δυνατοτητα να διαβαζεις νοτες και να καταλαβαινεις το ρολο που παιζουν τα κρουστα σε διαφορα σημεια των εργων.
Stergios Kourou:
Τα τυμπανα είναι μουσικό όργανο. Αρα, ο ντράμερ ειναι μουσικος. Αρα, όπως κάθε μουσικός, για να μπορει να συνεννοηθεί, να επικοινωνήσει, να διαβάσει κάτι, με άλλους μουσικούς, χρειάζεται μουσική παιδεία.
Όσο περισσότερα ξέρεις, τόσο καλύτερα για σένα...
Η βασική αρμονία είναι απαραίτητη σε κάθε κλασικό κρουστο, κυρίως λόγω των μελωδικών κλασικών κρουστων (βιμπράφωνο κλπ)...
BiblioNoPaidaras:
--- Παράθεση από: qrusticks στις 11/08/08, 00:24 ---Τα τυμπανα είναι μουσικό όργανο. Αρα, ο ντράμερ ειναι μουσικος. Αρα, όπως κάθε μουσικός, για να μπορει να συνεννοηθεί, να επικοινωνήσει, να διαβάσει κάτι, με άλλους μουσικούς, χρειάζεται μουσική παιδεία.
Η βασική αρμονία είναι απαραίτητη σε κάθε κλασικό κρουστο, κυρίως λόγω των μελωδικών κλασικών κρουστων (βιμπράφωνο κλπ)...
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχει κανα καλό βιβλίο για Αρμονία ;
(Aν και νομίζω με την δικιά μου εμπειρία πάντα ότι για έναν drummer δεν θα του χρειαστεί ποτέ η Aρμονία. Αρκεί να εχει φαντασία και να μπορεί να διαβάζει παρτιτούρες )
Alex Flouros:
--- Παράθεση από: qrusticks στις 11/08/08, 00:24 ---Τα τυμπανα είναι μουσικό όργανο. Αρα, ο ντράμερ ειναι μουσικος. Αρα, όπως κάθε μουσικός, για να μπορει να συνεννοηθεί, να επικοινωνήσει, να διαβάσει κάτι, με άλλους μουσικούς, χρειάζεται μουσική παιδεία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτος αραγε γνωριζει απο αρμονια Q? ;D :P
http://www.youtube.com/watch?v=dEHLCqfrx6w
Ακομα το βλεπω το dvd φιλε..Και ειμαι και κιθαριστας ανθρωπος.. :)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση