Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Οι 10 καλύτερες Tele μέχρι 300 Ευρώ

<< < (7/9) > >>

KostasBerlin:
Γειά σας παιδια!
Με λένε Κώστα και μένω Βερολίνο.
Αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο στο φόρουμ και αποφάσισα να ξανανοίξω ένα τόσο παλιό άρθρο, για να γράψω και την προσωπική μου εμπειρία σε αγορά Telecaster μια και αγόρασα πριν λίγο καιρό.

Μια και δεν ήθελα να δώσω πολλά λεφτά, έψαξα αρκετά για το τι μπορώ να πάρω, ειδικά στην κατηγορία μέχρι 300€.

Πρέπει να είδα ότι βίντεο υπάρχει στο Youtube για Telecaster σ αυτή την κατηγορία, διάβασα ίσως ότι υπάρχει στο Google από reviews κτλ και πήγα σε διάφορα μαγαζιά, όπου δοκίμασα πολλές. Ακόμη και τις πιο ακριβές Fender. Αυτό κράτησε μήνες.

Δεν θα πρότεινα για καμία από αυτές τις κιθάρες σ αυτή την τιμή, πάρε τη μία ή την άλλη, ιδιαίτερα γι αυτές που είναι κάτω από 200€.
Τι εννοώ:
Σ αυτές τις τιμές όλες κατασκευάζονται στην Κίνα, έχουν σχετικά χαμηλή ποιότητα σε υλικά όπως πχ γέφυρες, κλειδιά κτλ και έχουν ένα μεγάλο εύρος ποιότητας.
Είναι απλά θέμα λαχείου.
Μπορεί να σου κάτσει μια σχετικά καλή άσχετα από εταιρία και μία άλλη ίδιο μοντέλο από την ίδια εταιρία να μην παίζεται.

Οπότε μόνο με δοκιμή θα πρότεινα να αποφασίσει κανείς.
Γι αυτό και στο ίντερνετ άλλοι γράφουν καλά λόγια άλλοι πάλι όχι.
Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια κιθάρα, θα πρέπει μετά την αγορά να σεταριστεί κάπως. Εάν κάποιος μπορεί να το κάνει και μόνος του ακόμη καλύτερα.
Πάντως σίγουρα οι κινέζοι κάνουν πολύ καλά φινιρίσματα.

Για να μην τα πολυ λέω, τελικά αποφάσισα να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω την Squier Classic Vibe  50 butterscotch. (γύρω στα 420€) και δεν το μετάνοιωσα καθόλου!
Έπαιξα και αρκετές, ακόμη και original αμερικάνικες fender που δεν ήταν καθόλου καλύτερες για να μην πω και χειρότερες.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι για φθηνές Tele αλλά και άλλους τύπους:
1. Ξεχάστε ξύλα, μάρκα κτλ
2. Παίξτε την κιθάρα για να δείτε αν σας αρέσει άσχετα από εταιρία.
3. Κοιτάξτε μετά την αγορά να την σετάρετε λίγο εάν μπορείτε.
4. Αν σας πέρνει βάλτε λίγο παραπάνω χρήματα και πάτε στην κατηγορία περίπου 400€ με 600€, η οποία είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη για σχέση τιμής και απόδοσης

BitCollector:
Τις Tele δεν τις πήγαινα παλιά, λόγω της στενής τους σχέσης με την country, την οποία σιχαίνομαι. Αν και πολλά χρόνια πριν έτυχε να παίξω με καλές tele και σε live ποτέ δεν τις συμπάθησα. Όμως λίγο ο Stern, λίγο ο Gaton κι ο Kotzen τελτευταία με έκαναν να περάσω πολλές ώρες ακούγοντας Tele να κελαηδάνε. Σιγά σιγά άλλαξα γνώμη και μου μπήκε η ιδέα η τελευταία (το εννοώ!  ;D ) αγορά κιθάρας στη ζωή μου να είναι Tele.

Είδα διάφορες και μισοκατέληξα στην Player, όμως από την μια δεν έβρισκα στο χρώμα και την ταστιέρα που ήθελα κι από την άλλη με ψιλοχαλούσαν οι «νεωτερισμοί» της (saddles, κλειδιά, 22 τάστα). Θα προτιμούσα κάτι κοντά στο πρωτόγονο αρχικό μοντέλο. Οπότε, εδώ έπιαξαν ρόλο και τα θετικότατα σχόλια που διάβασα εδώ, άλλαξα πλώρη και χτύπησα την εικονιζόμενη ξανθιά κυρία, Squier Classic Vibe 50s. Τη βρήκα σε μαγαζί της πόλης, στην ίδια τιμή με τον γνωστό αλλοδαπό φίλο μας, με άτοκες δόσεις και με δοκιμή. Προς έκπληξή μου ήταν καλοσεταρισμένη και ευκολόπαιχτη. Όσο για τον ήχο, ομολογώ με ντροπή ότι προσυπογράφω τα σχόλια όσων Stratάδων ή LesPaulάδων υποκλίθηκαν στο «άγριο» μεγαλείο της. Κάποια στιγμή θα αλλάξω ηλεκτρικά και ίσως δοκιμάσω και άλλους μαγνήτες, προς το παρόν περνάμε κιθαριστικό μήνα του μέλιτος!

Καθόδιος (φλουτσ):
Welcome to the club λοιπόν! Να τη χαρείς!

panixgr:
μην ξεχνάμε και τον παικταρά τον Jim Root των Slipknot, με tele και αυτός.

BitCollector:
Ευχαριστώ, Καθόδιε για τις ευχές και panixgr για την υπενθύμιση... μου είχε διαφύγει τελείως  ;D!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View