Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Ενισχυτές

Συγκριτικό τεστ modelling ενισχυτών

<< < (4/21) > >>

Απόλλων:
Kατ’ αρχήν να σάς ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια. Ελπίζω κι εγώ ότι αυτό το άρθρο θα βοηθήσει κάποιους και θα ήθελα να δω και άλλες τέτοιες προσπάθειες στο forum.

Jim.ni, ίσως ένα λόγος που κατέληξα στον Vox είναι η εμπειρία μoυ από τον AD15VT. Δοκιμάζοντας τον VT15 που είναι πολύ παρόμοιος, δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να βρω κάποιους καλούς ήχους πολύ γρήγορα καθώς τα περισσότερα χαρακτηριστικά μού ήταν ήδη γνωστά, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει για τους υπόλοιπους ενισχυτές. Οπότε εκεί μπορεί να υπεισέρχεται κάποια μεροληψία υπέρ του Vox, ή τουλάχιστον ένας προϊδεασμός. Εν πάση περιπτώσει, αλλιώς μπορείς να εξερευνήσεις και να μάθεις τα χαρακτηριστικά ενός ενισχυτή όταν τον έχεις στο σπίτι σου και αλλιώς όταν τον δοκιμάζεις σε ένα μαγαζί ή μια έκθεση. Αντικειμενικά όμως βρίσκω ότι με τον Vox μπορεί κανείς να πετύχει τους καλύτερους και πιο αληθοφανείς ήχους. Πιστεύω πάντως ότι το μέλλον των modelling ενισχυτών είναι πιο κοντά σε αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο Vypyr με την διαφορετική διάρθρωση των προσομοιώσεων (πετάλι --> ενισχυτής --> εφφέ --> delay --> reverb). Η σειρά Vypyr περιλαμβάνει και κάποια μοντέλα με λάμπα, με ισχύ 60 και 100 Watt, τα οποία δεν έχω δοκιμάσει. Λογικά όμως, λόγω μεγάλης ισχύος και υψηλής τιμής, αυτά τα μοντέλα δεν θα ενδιαφέρουν ιδιαίτερα έναν αρχάριο ερασιτέχνη κιθαρίστα ή κάποιον που παίζει μόνο στο σπίτι. Ένα παρόμοιο μοντέλο γύρω στα 20-30 Watt ή και λιγότερα, σίγουρα θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Όσο για το V-amp, το έχω και αυτό αν και σπάνια το χρησιμοποιώ πλέον. Οι προσομοιώσεις των ενισχυτών είναι πολύ καλές, αλλά βρήκα τα εφφέ του κάπως περιορισμένα στις επιλογές και επιπλέον βγάζει έναν ενοχλητικό φύσημα σε υψηλές εντάσεις. Πάντως για τα λεφτά του (γύρω στις 70 λίρες) είναι πολύ καλό μηχάνημα.

Kamelot, η απόδοση των ενισχυτών σε συνθήκες live είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να σχολιάσω. Είναι όμως σίγουρα ένα επιπλέον πλεονέκτημα το ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες μιας ζωντανής εμφάνισης, αν και οι περισσότεροι κάτοχοί τους μάλλον δεν θα τούς χρησιμοποιήσουν γι αυτό το σκοπό. Και όταν μιλάς για τον ποδοδιακόπτη, φαντάζομαι ότι εννοείς ένα διακόπτη για κάθε ένα από τα τέσσερα preset, πράγμα το οποίο φυσικά είναι καλό, αν και δεν το έψαξα για να σχηματίσω άποψη. Από την άλλη πλευρά τέσσερα preset είναι μάλλον λίγα σε σχέση με άλλους ενισχυτές και δεν προσφέρουν τη μεγαλύτερη ευελιξία.

Παντως είναι καλό που έχει ξεκινήσει μια συζήτηση ώστε να εξελιχθεί το θέμα σε ανταλλαγή απόψεων αντί για καταγραφή εμπειριών εμός μόνο ατόμου. Ελπίζω να παρατεθούν κι άλλα σχόλια για το τεστ, καθώς και  εμπειρίες άλλων μελών από αυτούς τους ενισχυτές.

adr1anos:
Ίσως το πιο εμπεριστατωμένο και ουσιώδες post στην ιστορία του forum, δείχνει όχι μόνο τις ευρείες γνώσεις, την μέθοδο και την οργανωμένη σκέψη του συγγραφέως αλλά και την ιδιαίτερη πρόθεση για μεθοδική, ολοκληρωμένη και αντικειμενική ενημέρωση των μελών, με ίδια επένδυση σε πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο.
Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από όλους μας!

BluesMe:
Πολύ χρήσιμο!! Thanks!!!  ;)

Eddie~Maiden:
+1 να καρφιτσωθει!! ;)  .Μπραβο που βρηκες το κουραγιο κ τα εγραψες.!!!!!!!
Δινω κ εγω +1 στον νox τον έχει φιλος μου κ τον εχω λιωσει.!!!!!

Μαργαρίτα Π.:
Είναι γνωστό ότι δεν είμαι μουσικός αλλά μουσικόφιλη και είναι η πρώτη φορά που γράφω σ' αυτόν τον πίνακα.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μουσικός για να εκτιμήσει την χρησιμότητα αυτού του άρθρου και να καταλάβει πόσο χρόνο αφιέρωσε ο συγγραφέας του.

Εννοείται ότι πρέπει να καρφιτσωθεί.

Ανεκτίμητη η προσφορά σου Γιώργο! Να 'σαι καλά!  :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View