Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Ενισχυτές

Συγκριτικό τεστ modelling ενισχυτών

<< < (5/21) > >>

Eagle Of Kamelot:

--- Παράθεση από: Απόλλων στις 19/07/09, 16:47 ---

Kamelot, η απόδοση των ενισχυτών σε συνθήκες live είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να σχολιάσω. Είναι όμως σίγουρα ένα επιπλέον πλεονέκτημα το ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες μιας ζωντανής εμφάνισης, αν και οι περισσότεροι κάτοχοί τους μάλλον δεν θα τούς χρησιμοποιήσουν γι αυτό το σκοπό. Και όταν μιλάς για τον ποδοδιακόπτη, φαντάζομαι ότι εννοείς ένα διακόπτη για κάθε ένα από τα τέσσερα preset, πράγμα το οποίο φυσικά είναι καλό, αν και δεν το έψαξα για να σχηματίσω άποψη. Από την άλλη πλευρά τέσσερα preset είναι μάλλον λίγα σε σχέση με άλλους ενισχυτές και δεν προσφέρουν τη μεγαλύτερη ευελιξία.

Παντως είναι καλό που έχει ξεκινήσει μια συζήτηση ώστε να εξελιχθεί το θέμα σε ανταλλαγή απόψεων αντί για καταγραφή εμπειριών εμός μόνο ατόμου. Ελπίζω να παρατεθούν κι άλλα σχόλια για το τεστ, καθώς και  εμπειρίες άλλων μελών από αυτούς τους ενισχυτές.

--- Τέλος παράθεσης ---


Ισως να μην ειναι πολλες, αλλα ο Spider είναι ενας ενισχυτης περισσοτερο προσανατολισμενος στο metal...δε νομιζω καποιος φιλος που παιζει metal να χρειαστει πανω απο 4 μνημες σε ενα live, ισως και να κανω λαθος...κι αυτο να επαναλαβω, το λεω χωρις καμια διαθεση να δικαιολογησω εναν ενισχυτη που δε μου αρεσει καθολου ηχητικα...αλλα ειναι σκυλος!

themos:
Συγχαρητήρια Απόλλωνα...τώρα ξέρουμε που θα παραπέμπουμε όταν πέσει για πολλοστή φορά η ερώτηση "ποιον modelling ενισχυτή να προτιμήσω;"  ;D

Απόλλων:

--- Παράθεση από: adr1anos στις 20/07/09, 13:33 ---Ίσως το πιο εμπεριστατωμένο και ουσιώδες post στην ιστορία του forum, δείχνει όχι μόνο τις ευρείες γνώσεις, την μέθοδο και την οργανωμένη σκέψη του συγγραφέως αλλά και την ιδιαίτερη πρόθεση για μεθοδική, ολοκληρωμένη και αντικειμενική ενημέρωση των μελών, με ίδια επένδυση σε πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από όλους μας!
--- Τέλος παράθεσης ---

Eυχαριστώ πολύ Αδριανέ, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι το άρθρο μου είναι σε θέση να διεκδικήσει ένα τέτοιο τίτλο. Ίσως όμως να είναι το πιο μακροσκελές άρθρο στην ιστορία του forum. Ούτε θεωρώ ότι οι γνώσεις μου είναι τόσο μεγάλες. Απλά όπως είπα, ένα από τα πλεονεκτήματα της χώρας που ζω είναι η εύκολη πρόσβαση σε παντός είδους εξοπλισμό για αγορά ή απλά δοκιμή. Πάντως είναι σημαντικό για μένα να έχω παρόμοιες κριτικές σε αυτή μου την προσπάθεια, ειδικά από άτομα που με τη συμμετοχή τους στο forum έχουν αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι διαθέτουν και γνώσεις και μεθοδικότητα.

Και πάλι ευχαριστώ όλους σας για τα ευγενικά σχόλια.


--- Παράθεση από: KAMELOT (...σκέτο!) στις 20/07/09, 18:47 ---Ισως να μην ειναι πολλες, αλλα ο Spider είναι ενας ενισχυτης περισσοτερο προσανατολισμενος στο metal...δε νομιζω καποιος φιλος που παιζει metal να χρειαστει πανω απο 4 μνημες σε ενα live, ισως και να κανω λαθος...κι αυτο να επαναλαβω, το λεω χωρις καμια διαθεση να δικαιολογησω εναν ενισχυτη που δε μου αρεσει καθολου ηχητικα...αλλα ειναι σκυλος!
--- Τέλος παράθεσης ---

Σαφώς έχεις δίκιο ως προς τον metal προσανατολισμό του Spider, αυτό είναι κάτι που επεσήμανα κι εγώ. Kαι εδω θίγεις κάποιες άλλες σημαντικές παραμέτρους οι οποίες σίγουρα πρέπει να απασχολήσουν τους υποψήφιους αγοραστές, και στις οποίες δεν μπορεί να ρίξει φως μια απλή δοκιμή ενός ενισχυτή: ποιότητα κατασκευής, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία. Δεν έχει καμία αξία να έχεις ένα μηχάνημα που επιτελεί άριστα τη λειτουργία του αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να το πράττει για ένα ικανό χρονικό διάστημα.


--- Παράθεση από: themos στις 20/07/09, 20:24 ---Συγχαρητήρια Απόλλωνα...τώρα ξέρουμε που θα παραπέμπουμε όταν πέσει για πολλοστή φορά η ερώτηση "ποιον modelling ενισχυτή να προτιμήσω;"  ;D
--- Τέλος παράθεσης ---

Με αυτό το σκοπό ξεκίνησα το άρθρο. Γιατί όπως σωστά ανέφερες, θα είναι για πολλοστή φορά που τίθεται αυτή η ερώτηση στο forum.

adr1anos:
Εδώ λοιπόν με τον VOX VT30 έχουμε μία σαφή απόδειξη ότι η VOX συνεχίζει να κάνει σωστές επιλογές και καταφέρνει να παραμένει σε αρμονία με τις τεχνολογικές εξελίξεις, από πολύ παλιά μέχρι και σήμερα!..
(για την ιστορία, η φωτογραφία είναι The Beatles - Can't Buy Me Love, Empire Pool, Wembley 1964).
-Ναι ζούσα τότε!.. (εντάξει ήμουν 2 χρονών ΜΟΝΟ! ;D) - Όχι δεν την πήρα εγώ!!... (είπαμε ήμουν 2 χρονών... επιπλέον δεν είχα πάει ακόμα Αγγλία.. χαχα!  :king)Η ερώτηση που θέλω να κάνω στον Απόλλωνα:
Τώρα που έχεις μία εμπεριστατωμένη εμπειρία πρώτο χέρι από τα ψηφιακά μοντέλα της οικονομικής κλίμακας των modelling ενισχυτών, πως κατά την γνώμη σου συγκρίνονται αυτά σε ποιότητα και πιστότητα με τα μοντέλα που βρίσκει κανείς σε ψηφιακές πεταλιέρες επίσης χαμηλότερου budget (από τις οποίες επίσης γνωρίζω ότι έχεις εμπειρία), δεδομένου ότι για τις δεύτερες μιλάμε για πιο εξειδικευμένα μηχανήματα με ίσως ισχυρότερους επεξεργαστές σήματος?

Απόλλων:

--- Παράθεση από: adr1anos στις 21/07/09, 13:49 ---Η ερώτηση που θέλω να κάνω στον Απόλλωνα:
Τώρα που έχεις μία εμπεριστατωμένη εμπειρία πρώτο χέρι από τα ψηφιακά μοντέλα της οικονομικής κλίμακας των modelling ενισχυτών, πως κατά την γνώμη σου συγκρίνονται αυτά σε ποιότητα και πιστότητα με τα μοντέλα που βρίσκει κανείς σε ψηφιακές πεταλιέρες επίσης χαμηλότερου budget (από τις οποίες επίσης γνωρίζω ότι έχεις εμπειρία), δεδομένου ότι για τις δεύτερες μιλάμε για πιο εξειδικευμένα μηχανήματα με ίσως ισχυρότερους επεξεργαστές σήματος?
--- Τέλος παράθεσης ---

Mε προκαλείς να κάνω επίδειξη της άγνοιάς μου...

Σοβαρά τώρα, η ερώτησή σου έχει πολλές παραμέτρους και ίσως απαιτεί ξεχωριστό άρθρο για να απαντηθεί έστω και επιφανειακά. Εν συντομία πάντως, θα έλεγα ότι οι modelling ενισχυτές γενικά προσφέρουν μια ικανοποιητική ποικιλία και ποιότητα προσομοιώσεων ενισχυτών, αν και στο θέμα των εφφέ δεν έχουν την ίδια ευελιξία. Τα πολυεφφέ και οι πεταλιέρες, ακόμα και αυτά που βρίσκει κανείς με λιγότερο από 100 λίρες, καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό αυτό το κενό και δεν είμαι σίγουρος αν (στο θέμα των προσομοιώσεων αυτών καθ' αυτών) εκτός από μεγαλύτερη ποικιλία προσφέρουν στο σύνολό τους σημαντικά υψηλότερη ποιότητα.

Όσο για το θέμα της πιστότητας των προσομοιώσεων, είναι αρκετά πιο δύσκολο στην ανάλυση γιατί είναι σε κάποιο βαθμό υποκειμενικό. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι θα έχουμε ποτέ τη δυνατότητα να βάλουμε έναν modelling ενισχυτή δίπλα στους κλασσικούς ενισχυτές που προσομοιώνει για να δούμε πόσο πιστά ανταποκρίνεται η προσομοίωση στο αυθεντικό μοντέλο. Ίσως θα ήταν πιο πρακτικό να βάλουμε όλους τους παραπάνω ενισχυτές σε ένα δωμάτιο και να συγκρίνουμε τις μεταξύ τους αντίστοιχες προσομοιώσεις. Πάντως προσωπικά θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος με την ποιότητα και ίσως την πιστότητα των προσομοιώσεων στους περισσότερους modelling ενισχυτές, ειδικά τον Vox, αλλά και τον Vypyr και τον Cube. Πιστεύω όμως ότι το μέλλον σε αυτό τον τομέα ίσως να βρίσκεται αλλού. Έχοντας πάρει μια γεύση από κάποια modelling software όπως το Revalver, το Jamvox και το TH1 της Overloud, νομίζω ότι η πιστότητα που προσφέρουν ίσως είναι ήδη καλύτερη από αυτή των modelling ενισχυτών. Ειδικά στο Revalver, οι προσομοιώσεις του Marshall Bluesbreaker και του Fender Βassman (αν θυμάμαι καλά) ίσως να είναι οι καλύτερες που έχω ακούσει από οποιονδήποτε ενισχυτή ή πολυεφφέ.

Ίσως θα πρέπει να ξεκινήσουμε μια άλλη συζήτηση για να αναλύσουμε αυτό το θέμα σε βάθος...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View