Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Anaximandros

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 25
1
talfarlow, συμφωνώ σε όλα όσα λες. Θα χαιρόμουν πάρα πολύ αν κάποια στιγμή το τραγούδι μου αυτό, εντάσσεται σε αυτά που λες "λαϊκά τραγούδια". Παραδοσιακό της Ελλάδας γενικά, δε το λες με την καμία. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν την ορολογία "Αστική Λαϊκή Μουσική", οπότε όταν έλεγα για παράδοση, εννοούσα τη συγκεκριμένη κι όχι τα δημοτικά της Ελλάδας (με τα οποία τρελαίνομαι, ειδικά με τα καμπίσια). Τέλειο το τραγούδι που έβαλες, με βλέπω να κάθομαι να το μελετάω τις επόμενες ημέρες.


elrich, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, μακάρι το τραγούδι να εξελιχθεί έτσι και να γίνεται κέφι. Επίσης, μια και το ανέφερες, εκτός από τα καμπίσια δημοτικά, τρελαίνομαι και με τα Παιδιά από την Πάτρα.

2
Πολύ καλή παρατήρηση. Οι μουσικοί στην πιάτσα γενικά το λένε "ρούμπα" (ακόμη και τα μπαγιό, ρούμπα τα λένε). Όλα αυτά τα τραγούδια όμως, οπουδήποτε παίζονται, είτε αυτό που παραπέμπει σε ρούμπα (αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ρούμπα), είτε τα μπαγιό, τα χορεύει ο κόσμος σα συρτό, σε όλα τα μαγαζιά και τα πανηγύρια. Σίγουρα δε θα με χάλαγε να έβλεπα μία εξειδικευμένη χορευτική ομάδα να κάνει χορογραφία ρούμπα το τραγούδι, όμως όταν αναφέρθηκα στο χορό πριν, δεν εννοούσα κάτι τέτοιο (αν απευθυνόμουν σε εξειδικευμένη ομάδα, θα με εξίταρε πιο πολύ να φτιάξω μία σάλσα), αλλά αυτό τον αυθόρμητο "συρτό".


Από κει κι έπειτα, ο ρυθμός αυτός, είναι ελληνικότατος: Υπάρχει στην παράδοση της Ελλάδας τουλάχιστον μισό αιώνα. Ορίστε και αναφορά:


! No longer available

3
Καλησπέρα σε όλους.


Μετά από 5 χρόνια σχεδόν παύσης, ξανανεβάζω καινούργιο δικό μου τραγούδι.


Δε με ενδιαφέρει και τόσο να κερδίσω τις εντυπώσεις, όσο το να μπορεί αυτό το τραγούδι να λειτουργήσει στη διασκέδαση, στο χορό και ελπίζω να είναι ένα τραγούδι που να μπορεί να πιάσει τον απλό κόσμο. Γι αυτό και δεν έχω κάνει κάποια εκρητική και ψαρωτική ενορχήστρωση με κορύφωση, λύτρωση κτλ κτλ, αλλά πιο πολύ, η ενορχήστρωση ακολουθεί την κυκλική μορφή του τραγουδιού.


Τις λεπτομέρειες για το τραγούδι, τις έχω αναλυτικά στην περιγραφή του βίντεο.


Μπορείτε να το ακούσετε από εδώ:


https://www.youtube.com/watch?v=rVIrsY2UvfY


Και ελπίζω τελικά να το χορέψετε. Ευχαριστώ!

4
Που και που κάποιοι με ρωτάνε αν εδώ στο kithara.gr έχουμε τέτοιες λίστες για λαϊκά, είναι πολύ χρήσιμες για όσους θέλουν να κάνουν κάποιο πρόγραμμα, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Θα πρέπει να σκεφτώ/ούμε έναν πρακτικό τρόπο για να καταχωρούμε και να εμφανίζουμε τέτοια πράγματα...


Έχω αυτό που είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αλλά όσο για τη σειρά, συνηθίζεται, οι πρώτες το πολύ μέχρι δύο ώρες του προγράμματος, να φτιαχτούν πριν το live κι οι υπόλοιπες φτιάχνονται on palco stage.

http://www.mediafire.com/view/9m39ypz82zzfd26/Λαϊκά_Λίστα.pdf

5
Χαίρετε! Μετά από αναζήτηση, είδα ότι δεν έχει τεθεί αυτό το θέμα. Αν παρ' όλα αυτά κάνω λάθος, ας μεταφερθεί σαν απάντηση στο αντίστοιχο που έχει τεθεί. Και ερωτώ:


Υπάρχει κάποιος τρόπος, μέσα από εφέ, EQ, παραμορφώσεις, reverb, κομπρέσσορα, ή ό,τι άλλο χρειαστεί, να κάνουμε μία κιθάρα με μονό μαγνήτη να ακουστεί σα να 'χει διπλό; Αναφέρομαι κυρίως στον bridge μαγνήτη, μίας stratocaster, αν γίνεται με κάποιο τρόπο "εκτός κιθάρας", να ακουστεί σα bridge διπλός.


Μελλοντικά, σκοπεύω να αντικαταστήσω τους μαγνήτες, με μονόδιπλους duncan. Μέχρι τότε όμως, έχετε σκεφτεί κάτι;

6
Ο σύνδεσμος άλλαξε και είναι ο https://dl.dropboxusercontent.com/u/31920000/Laika%20Odhgoi%20Update%20Aug2013.rar


Θα ενημερώσω και για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή. Καλές δουλειές.

7
Η μπάντα, λέγεται R.X.R.A., είναι η μπάντα του Γάλλου Eric Sierra και το κομμάτι, είναι απ' το OST του The Fifth Element (1997). Μήπως ξέρει κανείς πώς λένε τον τραγουδιάρη;

Little Light of Love - OST. The Fifth Element


8
[size=78%]ίσως αν το γυρνούσες σε τσιφτετέλι version να έβλεπες περισσότερο![/size] ;D

Χαχαχα! Ίσως, αν και τη συγκεκριμένη την κόβω για μεταλλού. Νταξ κι εδώ που τα λέμε, καιγόμουν να ανεβάσω τζαζ βίντεο. Σιγά μην αλλάξω τις επιθυμίες μου μόνο και μόνο για... (αν και στην πράξη, ποτέ δεν ξέρεις ;D )

σωραίος...


'στω!


Μουσικοί και μουσικίνες και λοιποί και λοιποί που το ακούσατε. Οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση, καλή, κακή, είναι απαραίτητη. Είμαι όλος αυτιά!

9
...αλλά δε μας είπες που το αφιερώνεις κύριε Αναξίμανδρε Κονιόρδε!


Η αλήθεια είναι ότι κάπου το αφιέρωσα  ;D δεν είδα όμως φως.


Γενικά έχω παρατηρήσει διάφορους (ξένους) κιθαρίστες, αλλά και ολόκληρες μπάντες που έχουν κάνει πολύ δυνατές τζαζ διασκευές σε διάφορα κομμάτια, ακόμη και πολύ γνωστά. Κι έχω εμπνευστεί κατά πολύ απ' αυτούς.

10
Ενδιαφέρον! Εσύ έγραψες την διασκευή; Θα δοκιμάσεις να γράψεις και σόλο;


Ναι, την έγραψα ο ίδιος. Για σόλο, θα δοκιμάσω πολύ αργότερα, γιατί ακόμη θεωρώ πως δεν έχω εντρυφήσει όσο χρειάζεται για να φτιάξω ένα τουλάχιστον υποτυπώδες σόλο.


Όσο για την έκταση, όντως είναι μικρό, όσο είναι δηλαδή και το τραγούδι.


Σε κάποιο καιρό από τώρα, δεν ξέρω σε πόσο, θα το ετοιμάσω διασκευή σαν φουλ κομμάτι τζαζ ολοκληρωμένο με εισαγωγή κτλ.

11
Ορίστε:


Χρόνια Πολλά - Jazz Fingerstyle Acoustic Guitar CoverΕίπα να παίξω μια τζαζ διασκευή με την κιθαρούλα μου. Είναι μάλιστα, η πρώτη τζαζ δουλειά μου που ανεβάζω! Πρόκειται για το γνωστό παραδοσιακό τραγούδι που τραγουδάμε σε κάποιον/-α όταν έχει γενέθλια.


Μικρόφωνα, Shure SM57, στημένα x-y, με hard-pan.


Για πείτε!

12
Δηλαδή όπως εδώ αλλά πιο κοντά το ένα με το άλλο;13
Χμμ πώς στήνεις το Α-Β; Θα με ενδιέφερε η δική σου γνώμη  ;)

14
Ηλιούπολη με κιθάρα στην πλάτη! Με ΕΘΕΛοντές ποδηλάτες:Σούπερ!; Ό,τι ανηφόρα υπάρχει, παρέα με την κιθάρα την ανέβηκα!

15
Αν τα φέρω πιο κοντά στο όργανο, δε θα έχω τη χροιά που θέλω να πετύχω. Από κει κι έπειτα, θα έχω σοβαρό πρόβλημα με room ώσπου να φτιάξω το δωμάτιο καταλλήλως όσο θα δουλεύω με καρδιοειδή (μόνο με shotgun δε θα 'χω πρόβλημα. Τα shotgun όμως, δεν προορίζονται για στουντιακή χρήση).

16
Καινούργιος σύνδεσμος!


Πατήστε ΕΔΩ

17
Με το συγκεκριμένο στήσιμο, έχεις ακυρώσεις φάσης και κάποιες φορές, προτιμάται για όργανα σαν την κιθάρα, απ' ό,τι το κλασικό xy:


http://www.humbuckermusic.com/acguitrectec.html (τρίτο παράδειγμα)


Όσο για τα μικς, όντως με πυκνωτικά θα γινόταν καλύτερα η δουλειά που θέλω. Το θέμα είναι ότι προς το παρόν σε ζευγάρι, μου βρίσκονται μόνο αυτά. Πιο μετά, λέω να αγοράσω κι ένα ζευγάρι πουράκια  ;)


Πάντως για να είμαι ειλικρινής, το σοβαρό μου πρόβλημα, είναι πως λόγω του χώρου, έχω πολύ Room  :(

18
Γεια σας παιδιά! Ανέβασα ένα ταξίμι που έκανα πάνω στον πειραματισμό μου για xy τεχνική σε μπουζούκι:


Φθηνό Μπουζούκι, Shure SM57, Τεχνική X-Yτα μικς, είναι τα SM57 και χρησιμοποίησα στήσιμο που χρησιμοποιούν συνήθως σε ακουστική κιθάρα με τα διαφράγματα να είναι κάθετα όχι το ένα κάτω απ' τ' άλλο με τις διαμέτρους τους πάνω στον ίδιο φορέα, αλλά οι άκρες απ' τα τόξα τους, σχεδόν είναι στον ίδιο φορέα, όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα:Έχω φάει μεσσαία κι έχω δώσει πρίμα και μπάσα, ενώ έβαλα και λίγο βάθος (RoomWorksSE, το preset Cathedral, μέσω FX-channel track).

19
άντε με το καλο να φτάσουμε και εκεί
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
http://www.epic-mountain-bike.com/transalp-challenge.htmlΜαθητής μου  ;D

20
Μια και το 'φερε η κουβέντα, αλήθεια, με βάση ποιον browser προγραμματίζεται το forum;

21
Πολύ ωραίοι παιδιά! Μακάρι να 'χα κι εγώ έναν κολλητό στο Λύκειο να τζαμάραμε. Κι ο μπασίστας, πολύ ωραίος, σταθερότατος και με ωραίο groove! Ενημερώστε μας αν κάνετε κανένα live!
Παίζετε καιρό;

22
Το soft pedal, στα φυσικά πιάνα, μετακινεί το μηχανισμό, ώστε αντί στις μπάσες πχ να χτυπάνε τα σφυράκια και τις τρεις χορδές, χρυπάνε τις δύο. Έτσι, πετυχαίνεις πιο γλυκό ήχο και χαμηλότερο σ' ένταση. Στα πλήκτρα, είναι ανάλογα με το πώς θα το ρυθμίσεις. Αν το βάλεις να δουλεύει σαν soft, δε θα δεις και τεράστια διαφορά. Αν το πετάλι κλειδώνει και το ρυθμίσεις να δουλεύει σαν sostenuto, τότε παίζεις μία νότα, κλειδώνεις το πετάλι και μετά όταν σηκώσεις το δάχτυλο απ' το πλήκτρο, η νότα συνεχίζει να ηχεί. Χρήσιμο όταν θες να έχεις νότα που ηχεί και να παίζεις με άλλες νότες και με παύσεις στις άλλες νότες, πράγμα που δε μπορείς να το κάνεις με το Sustain. Φαντάσου πώς θα ακούγεται αυτό με κάποιον ήχο συνεχόμενο όπως πχ ήχο strings. Συνήθως οι πληκτράδες, το χρησιμοποιούν σαν επιπλέον εργαλείο για modulation, όταν πχ θέλουν να παίζουν κάτι και με τα δύο τους χέρια και δε γίνεται να πιάσουν το modulation, ενώ στο aftertouch έχουν βάλει άλλη λειτουργία απ' του modulation. Γενικά, έχεις ένα επιπλέον εργαλείο για ρύθμιση κι αξιοποιείς κι ένα επιπλέον πόδι.

23
Μπάσο / Απ: μπάσο-μπότα
« στις: 10/07/12, 15:44 »
Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις, είναι να δίνεις την αίσθηση της κασιάς με ghost νότες, όπως έκανε ο μέγας Jaco κι όπως κάνουν αρκετοί μπασίστες fingerstyle στις ημέρες μας. Έτσι, είναι σα να κάνεις διάλογο όχι απλά με τα ντραμς, αλλά και διάλογο με την κάσα. Προϋποθέτει, γενικά στη μίξη, η κάσα να μην είναι πολύ δυνατά, πράγμα δύσκολο σε live καταστάσεις όπου οι ηχολήπτες προκειμένου να δείξουν πόσο βαρβάτα μηχανήματα έχουν, βάζουν την κάσα δυνατότερα απ' όλα (όχι ότι με χαλάει).
Αυτός ο ήχος με τις ghost νότες, αναδεικνύεται ιδιαίτερα, όταν έχεις ανοιχτό τον bridge μαγνήτη και παίζεις από πάνω του, αν κι έχω δει και μπασίστες όπως ο Richard Bona, όπου τον αναδεικνύουν και με τους δύο μαγνήτες ανοιχτούς, με παίξιμο πάνω απ' το Neck μαγνήτη. Πρέπει να υπάρχει και σχετικό θέμα στο φόρουμ.

24
Κάτι άλλο. Αναρωτιέμαι αν το πιάνο σας ακούγεται ωραίο ή αν σας έσπασε τα νεύρα η μονοτονία  ???

25
Υ.Γ εκτός θέματος .  Κάποιοι θα αναρωτιούνται γιατί ενα μουσικό φορουμ να εχει τοπικ για ποδήλατα, τη σιγμή που μπορούν να εγγραφούν σε ενα οποιοδήποτε ποδηλατικό φορουμ και να κανουν εκει τις ανωριμότητες τους.
Η απαντηση μου είναι πως οταν πας βολτα με κάποιον που αγαπα οχι μονο το ποδήλατο αλλά ΚΑΙ τη μουσικη ΚΑΙ  ειναι ο ίδιος μουσικός, οι βόλτες εχουν μεγαλύτερη αξία και περιεχόμενο.


Κι όχι μόνο αυτό. Εδώ στο kithara.gr , έχει αναπτυχθεί μία ωραία παρέα, με ωραία χημεία, με αλληλοεκτίμηση μεταξύ των μελών της, που χαίρονται να συζητάνε και να είναι μαζί. Πόσο μάλιστα, να μοιράζονται τις ίδιες ασχολίες, όπως πχ το ποδήλατο.


Εξ' άλλου, υπάρχει κι η άλλη πλευρά. Υπάρχουν διάφορες ποδηλατικές ομάδες, όπως πχ ποδηλατική ομάδα Νέου Ηρακλείου, ΕΘΕΛοντές ποδηλάτες, Ποδηλάτες Νότια, Περιστεροπεταλιές κι άλλες πολλές ομάδες. Γιατί λοιπόν αυτό το topic, να μην αποτελεί την αρχή της ποδηλατικής ομάδας του kithara.gr ;

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 25