Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Τρίξιμο στις χορδές

<< < (2/21) > >>

nasos:
 Φιλε, κοιταξε αν το μπρατσο τις κιθαρας σου ειναι ίσιο (κοιτάς απο το μπράτσο απο κει που είναι τα κλειδια και προς τα κάτω,  το ένα ματι και δεν πρεπει να καμπυλωνει καθόλου). Είναι καινουρια και δεν νομιζω να είναι στραβο, αλλα ίσως να έχει στραβωσει και αυτο να διορθωνεται απο μια βιδα με allen κλειδι που φαινεται αν κοιτάξεις μεσα απο το ηχειο εκει που αυτο συνδέεται με το μπρατσο. Αν είναι κάτι τέτοιο να πας να στη φτιάξει κάποιος που ξέρει, οχι μονος σου. Πάντως είναι πολυ πιθανό να φταίνε οι χορδές και βάζοντας καινούριες να μην έχεις πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως να πας εκεί που την πήρες γιατί είναι καινούρια και είναι κριμα...

Βραζίλης:
Για να δεις αν ειναι στραβο το μπρατσο, πατα μια χορδη στο 1ο και τελευταιο ταστο και δες την καμπυλοτητα του μπρατσου απο πανω (καθετα στη χορδη, οπως τη βλεπεις οταν παιζεις). Αλλα, αφου τριζει μονο ενα ταστο, δεν ειναι αυτο το προβλημα σου και γενικα καλυτερα να μη πειραζεις τη βιδα του μπρατσου. Συνηθως δεν χρειαζεται ρυθμιση, ουτε μετα απο χρονια...

Παναγιώτης:
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ SQUIER ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ (ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ). ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΩ ΧΟΡΔΕΣ, ΤΟ ΤΡΙΞΙΜΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ (ΜΙΑ-ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ) ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ. ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΩ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΒΙΔΕΣ ALLEN ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΑ;

Βραζίλης:
Κατ'αρχην, ΠΑΤΑ ΤΟ CAPS-LOCK.
Μπορεις να πειραξεις τις βιδουλες, γι'αυτο το σκοπο υπαρχουν. Ειναι πραγματι πολυ χαμηλα οι χορδες σου; Μηπως εχεις προβλημα στον πανω καβαλαρη; (αν και το βλεπω απιθανο)

JovanniT:
Θα συμφωνησω με τον Βασίλη και θα προσθέσω οτι συνηθως η κιθαρα "ταστίζεϊ" δηλ ακουμπάνε οι χορδές στα σιδεράκια απο τα τάστα που ακολουθούνε. Δηλ αν πέζεις 5 ταστο μπορεί να ακουμπάει η χορδή στο σιδεράκι του 10ου τάστου. Αυτό μπορει να συμβαίνεϊ είτε επειδή το μπράτσο έχει σκευρώσει ή έχεις πολύ χαμηλά τις χορδές.
Αυτα..............

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση