Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Ξύλα σε ηλεκτρική κιθάρα

<< < (2/11) > >>

Καρχαρίας:
Δεν υπάρχουν καλύτερα και χειροτέρα ξύλα. Υπάρχουν ξύλα με συγκεκριμένες χρήσεις. Αυτά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον είναι:
  Μαόνι: (κυρίως στις Gibson) βαρύ ξύλο με έμφαση στα μεσαία. Πολύ "σκούρος" ήχος γι’ αυτό και στη κατασκευή του σώματος των Les Paul χρησιμοποιείται και καπάκι από maple για να δώσει μια καλύτερη ισορροπία σε όλες τις συχνότητες
  Alder: (κυρίως στις αμερικάνικες Fender): Ξύλο με γεμάτο και βαθύ μπάσο δυνατά υψηλομεσαία και πρίμα.
  Ash: (κυρίως στις Fender της δεκαετίας του 50 και σε κάποιες reissue): πιο πρίμα από το alder, έντονες και εντυπωσιακές γραμμώσεις αλλά δύσκολο στη βαφή.
  Basswood: μαζί με το poplar θεωρούνται φτηνές εναλλακτικές λύσεις στο alder. Οι Ibanez το χρησιμοποιούν κατά κόρον κυρίως λόγω της καλής του απόκτησης στα μπάσα ώστε να μην χάνουν τόσο πολύ σε αυτές τις συχνότητες λόγω του floyd rose με το οποίο είναι εφοδιασμένες οι περισσότερες.
    Poplar: Φτηνό υποκατάστατο του alder. Χρησιμοποιείται κυρίως από κατασκευαστές της Άπω Ανατολής (αλλά δε λείπουν και οι εξαιρέσεις)
  Maple: Ξύλο το οποίο χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για το μανίκι. Το 90% από τα μανίκια είναι maple. Είναι πάρα πολύ σκληρό (και γερό) ξύλο με μεγάλη έμφαση στα πρίμα και δίνει πολύ καλή ατάκα. Ακριβώς γι αυτούς τους λόγους σπάνια θα δείτε κιθάρα που το σώμα της είναι εξ ολοκλήρου από maple.
  Rosewood: Κυρίως χρησιμοποιείται ως ταστιέρα σε λαιμό από maple. Ποιο "ζεστός" ήχος από το maple με πιο πολλά χαμηλομεσαία. Σπάνια ως ξύλο σε σώμα ( rosewood telecaster....ένα μοντέλο που έπαιζε ο George Harisson)
  Έβενος: Παραπλήσια χαρακτηριστικά με αυτά του maple.

Αυτά είναι τα βασικά υπάρχουν κι άλλα πιο εξωτικά όπως Korina, swamp ash, Pau ferro, koa, Bubinga κλπ αλλά η χρήση τους είναι ποιο περιορισμένη και γίνεται κυρίως σε κιθάρες αρκετών €.€€€.€€€

fenderiarhs:
(meta apo pollh prospatheia): πως το εκανες αυτο?

Καρχαρίας:
Ε δεν ήταν και δύσκολο, μορφοποίηση έκανα, το κείμενο είναι δικό σου

Captain Steel:
Και τωρα μια δυσκολη ερωτηση σχετικα με το θεμα. Μηπως ξερει κανενας αν υπαρχουν τετοια ξυλα με καταληλο seasoning για κατασκευη κιθαρας σε προμηθευτες στην Ελλαδα? Γιατι μονο μεσω internet καταφερα να βρω (κυριως απο Αμερικη) και νομιζω οτι δεν πολυσυμφερει (μεταφορικα, εκτελονισμοι κλπ) να τα παραγγειλω.

Καρχαρίας:
Υπάρχουν προμηθευτές στην Ελλάδα. Δεν ξέρω να σου πω με ακρίβεια αλλά από Ελλάδα παραγκέλνει και αυτός που θα μου κάνει την κιθάρα.
Όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες θα σου πω περισσότερες λεπτομέριες επί του θέματος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View