Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Άλλα όργανα

Ακκορντεόν

(1/1)

t_c_bel:
Ένα όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα όργανο (από όσο μπορώ να καταλάβω) είναι και το ακκορντεόν, το οποίο όμως εκτός του ότι είναι πολύ ενδιαφέρον στο παίξιμο και όμορφο στον ήχο του, μπορεί να έχει πραγματικά πολλές εφαρμογές για χρήση σε μια ηχογράφηση, ή και σε ένα γκρουπ, αν όχι μόνιμα, έστω για περιστασιακή χρήση, ανάλογα και με το κομμάτι.
Υπό αυτή την έννοια, και με σκοπό να εξερευνήσω το συγκεκριμένο όργανο, αγόρασα πρόσφατα ένα ακκορντεόν Hohner, που είναι πανέμορφο και με καταπληκτικούς ήχους, αλλά είναι πραγματικά παλιό, και σίγουρα μπορεί να επωφεληθεί από ένα καλό σέρβις.
Δυστυχώς, δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να θεωρείται καλός σε αυτόν τον τομέα στην Αθήνα, και δεν θέλω να το αφήσω σε κάποιον που να μην μπορώ πραγματικά να εμπιστευτώ.
Αν υπάρχει κάποιος που να είναι σε θέση να μου προτείνει κάποιον μάστορα, ή έχει ακούσει για αυτόν, θα το εκτιμούσα να έδινε κάποια στοιχεία. Ελπίζω εκτός από εμένα να υπάρχουν και άλλοι που θα βρουν σχετικές πληροφορίες χρήσιμες.

Εκτός από το θέμα του σέρβις, τέλος, μπορούν εδώ να μπουν και άλλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα πηγές για εκμάθηση, ιστορικά στοιχεία, περιγραφή των διαφορετικών ειδών ακκορντεόν και δισκογραφία, όχι μόνο κλασσικών δίσκων που να είναι απόλυτα χτισμένοι γύρω από το συγκεκριμένο όργανο, αλλά και δίσκων που περιέχουν ακκορντεόν υπό μια πιο εναλλακτική έννοια χρήσης.

Ως αρχάριος στο θέμα δεν γνωρίζω ακόμα αρκετά για να προσφέρω, αλλά ό,τι ενδιαφέρον βρω στην πορεία θα το προσθέσω. Όποιος είναι γνώστης, ας διαφωτίσει κι εμάς τους πιο νέους στο όργανο. :)

Salinas:
Καλή επιτυχία στην καινούρια σου μελωδική περιπλάνηση...
Θεωρώ εδομένο ότι ήδη ψάχνεις όλη τη δισκογραφία του Astor Piazzola, έστω κι αν είναι κυρίως για bandoneon.

 Περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα.

WINNIE:
wellcome στην οικογένεια του ακκορντεόν φίλε t_c_bel!
αρχικά να σου πω ότι γενικά η επιλογή σου για το συγκεκριμένο όργανο είναι πολύ καλή αλλά η αγορά σου όχι και τόσο..  :-\
Έπαιζα 9 χρόνια ακκορντεόν και γενικότερα έχω παίξει με διάφορα (ΗΟΗΝΕR, PARROT...), αλλά κατέληξα ότι τα Royalstandard/ Royalmaster έχουν τον καλύτερο ήχο. Όσο ξέρω όμως για την συγκεκριμένη εταιρία (έχω να το πιάσω αρκετά χρόνια το όλο θέμα), δν βγάζει άλλα και μπορείς να τα βρεις σχετικά δύσκολα (αν ξέρει κάποιος κατι παραπάνω ας βοηθήσει).
Όσον αφορά το θέμα service. Η φυσούνα και των 2 μου ακκορντεόν έχει τρυπήσει (!). Για το μικρό δν το πολυέψαξα, αλλά για το μεγάλο, ρώτησε η αδερφή μου στο ΝΑΚΑ και της είπε για αλλαγή φυσούνας γύρω στα 600-800 ευρώ (απλησίαστο!) και επειδή όπως προείπα το έχω ψιλοαφήσει το θέμα, πλέον όποτε παίζω, απλά βάζω λίγο πιο πολύ  δύναμη για να έχω σωστό άνοιγμα- κλείσιμο για να μην χάνονται νότες..
ΑΛΛΑ, θεωρώ ότι σε παλιά μαγαζιά κατασκευής οργάνων μπορείς να απευθυνθείς για κάποιο service. Έπίσης η τότε καθηγήτριά μου είχε απευθυνθεί σε εναν αλλοδαπό κύριο (ρώσο αν δν κάνω λάθος) ο οποίος σύχναζε στο καφενείο του μπαμπά της και έπαιζε- ήξερε απο ακκορντεόν (απλά στο αναφέρω σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή σου κάτι ανάλογο).
Αυτά πανω κατω.. Δν ξέρω αν βοήθησα.. Αν χρειαστείς κάτι περαιτέρω και μπορώ, στη διάθεσή σου!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View