Ειδικά θέματα > Καταστήματα, αγορά

Μετα το brexit τι?

<< < (3/3)

bironi:
Ισχύουν ειδικοί κανόνες όταν αγοράζετε από μια άλλη χώρα της ΕΕ αγαθά τα οποία θα παραδοθούν στη χώρα κατοικίας σας. Αν η εταιρεία από την οποία πραγματοποιείτε την αγορά πωλεί εμπορεύματα αξίας πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό στη χώρα σας, όπου γίνεται και η παράδοση των εμπορευμάτων, δεν μπορεί να χρεώσει ΦΠΑ στη χώρα όπου κάνατε την αγορά.

Αντίθετα, θα πρέπει να επιβάλλει ΦΠΑ στη χώρα όπου παραδίδονται τα εμπορεύματα - ΦΠΑ προορισμού. Το συνολικό ανώτατο όριο για διασυνοριακές πωλήσεις καθορίζεται από κάθε χώρα της ΕΕ σε 35.000 ευρώ ή 100.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι λιανοπωλητές στο διαδίκτυο, οι οποίοι παραδίδουν εμπορεύματα εντός της ΕΕ θα πρέπει να εφαρμόζουν τον κανόνα σχετικά με το ΦΠΑ προορισμού.


Ο κανόνας αυτός δεν εφαρμόζεται στα μεταχειρισμένα εμπορεύματα και στα αντικείμενα καλλιτεχνικής, συλλεκτικής ή αρχαιολογικής αξίας.

saved:
Δεν καταλαβα γρι ομως..

Uriah:

--- Παράθεση από: EVGemini77 στις 25/10/19, 14:22 ---Ο κανόνας αυτός δεν εφαρμόζεται στα μεταχειρισμένα εμπορεύματα και στα αντικείμενα καλλιτεχνικής, συλλεκτικής ή αρχαιολογικής αξίας.


--- Τέλος παράθεσης ---
ελληνικος νομος αλλα ωραιος. Στην Γερμανια ο,τι κι αν αγορασεις εκτος ΕΕ, θα πληρωσεις ΦΠΑ και φορο πολυτελειας μετα απο τα 150€.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View