Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...
Fender Telecaster
ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -:
--- Παράθεση από: Γιώργος στις 27/07/02, 21:31 ---
EE φυσικά... :D
Αν και η strat δε κανει για πολύ metal. Πάρε κιθάρα με διπλοπήνιους μαγνήτες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συγνωμη ρε Γιωργο, ξερεις οτι σε "παω" αλλα τι ειναι αυτα που λες? Απο οτι ξερω εισαι το πολυ 15ετων!!! Τι μπορει να ξερει ενα παιδι αυτης της ηληκιας απο studios, κιθαρες, λαμπατους, ιβριδικους ενισχυτες κιθαρας κ.α.? Μηπως βιαζεσαι να μαθεις τον κοσμο? Μαθε λοιπον οτι οι κυριοι Murray, Smith, Malmseen και αλλοι πολλοι που κινουνται στο χωρο του μεταλ χρησιμοποιουν Strat! Aληθεια τι κιθαρες εχεις και τι ενισχυτες και ποσες παραγωγες σε studio εχεις κανει? Αν σ'ακουσει καποιος που ξερει θα γελαει (συγνωμη κιολας απλα δε θελω να εκτεθεις γιαυτο τα λεω αυτα, προς θεου δεν εχω κατι μαζι σου αλλα...) γιαυτο μη κανεις οτι τα ξερεις ολα αν πραγματικα δεν τα ξερεις! Συγνωμη ετσι? Δε στη "λεω" απλα θα πρεπει να ξερεις οτι απο τον ηχο της κιθαρας ή του καθε οργανου ή της φωνης μεχρι το τελικο αποτελεσμα που λεγετα "παραγωγη" απαιτηται μια μεγαλη διδικασια που ακομα δεν εισαι σε θεση να καταλαβεις! Π.χ. ο humbucker απο τον single coil (διπλο - μονο μαγνητη αντιστοιχα) διαφερει κατα πρωτον ως προς την καταστολη του θορυβου και μετα καποιοι "ειδαν" οτι εχει μεγαλυτερη ενισχυση! Καποιος ειπε οτι ο μαγνητης "ακουει" τη χορδη και τετοια! Λοιπον συμφωνα με την φυσικη, οταν σε ενα πηνιο (στην πριπτωση μας ο μαγνητης που ειναι περιελιγμενος αν εχεται δει!) κινηθει ενας ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ αγωγος (χορδη!) στα ακρα του πηνιου υπαρχει διαφορα δυναμικου δηλ ρευμα (εξου και η ηλ.κιθαρα και οχι απτον ενισχυτη που λαθος πιστευουν μερικοι!) αν αυτο το ρευμα "παει" σε εναν καταλληλο" ενισχυτη (γιατι ειναι πολυ αδυναμο) παραγεται ηχος! Απλη φυσικη!
Αυτα και ηλικρινα δεν εχω κατι μαζι σου απλα θελω να ξερεις τι λες!
Επισης το πρωτο ονομα της Telecaster ητο Broadcaster αλλα για λογους copyright μετονομαστικε.
ΥΓ1 Κανεις για "πιεζοηλεκτρικα" και "κρυσταλλους"?
sotriani
Lord-George:
Η αλήθεια είναι ότι μέσα στα 17 χρόνια που ζω δεν έχω αγοράσει ούτε πολλές ηλεκτρικές ούτε έχω ηχογραφήσει σε studio. Επίσης εγώ δεν απέκλεισα τίποτα ούτε είπα ότι θα είναι κανείς μαλ**ας αν πάρει μια strat για να παίξει thrash, death κτλ.
Είπες:
"Δε στη "λεω" απλα θα πρεπει να ξερεις οτι απο τον ηχο της κιθαρας ή του καθε οργανου ή της φωνης μεχρι το τελικο αποτελεσμα που λεγετα "παραγωγη" απαιτηται μια μεγαλη διδικασια που ακομα δεν εισαι σε θεση να καταλαβεις!"
Ίσως να μην την έχω καταλάβει ακόμα γιατί δεν την έχω γευτεί, αλλά εγώ απαντούσα σε άτομα που δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν μια μια πολύπλοκη διαδικασία για να βγάλουν ένα ήχο πχ. μέσα από studio αλλά θέλουν με τους λιγότερους συνδυασμούς να βγάλουν τον ήχο που θέλουν.
Ο κύριος Murray δεν έχει μαμίσια κιθάρα strat έχει φάει τρελό πείραγμα για να παίζει αυτά που παίζει, ένα από τα οποία είναι και η αλλαγή μαγνητών σε διπλοπήνιους duncan σε θέση μονών. Ο κύριος malmsteem αν και δεν τον έχω ακούσει δεν πρέπει να παίζει σκληρό metal με αυτή τη κιθάρα του εκτός και αν έχει αγοράσει τα καλύτερα εφφέ.
Εγώ ομιλούσα για την αυθεντική μαμίσια strat με τους 3 μονούς και τις ικανότητες της να παίξει metal. Επίσης νομίζω ότι δεν μας παίρνει να συζητάμε για το πως παίζει μεταλ η strat του κάθε καλλιτέχνη γιατί δεν ξέρουμε τι εφφέ και ενισχυτές έχει συνδέσει από πίσω. Πάντως δεν θα είναι εφφέ των 100 Ευρώ... Επίσης οι καλλιτέχνες δεν έχουν κιθάρες ιδιες με αυτές της παραγωγής που αγοράζουμε εμείς, αυτοί τις διαμορφώνουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Εσύ θα συμφωνούσες να πάρεις μια american standard stratocaster, να της βάλεις ένα zoom overdrive και να παίξεις Pantera? Εγώ παντως δε θα το έκανα.
Έχω επίσης δει μεταλλάδες να παίζουν tele με απίστευτο ήχο... Δεν νομίζω όμως να παίζανε χωρίς πανάκριβα εφφέ.
Έτσι ο κάθε φίλος μας από εδώ μέσα δεν νομίζεις ότι θα ήθελε να πάρει μια κιθάρα να τη συνδέσει σε έναν ενισχυτή και να βγάλει τον ήχο που θέλει παρά να πάρει μια αλλη κιθάρα, να της αλλάξει μαγνήτες, να αγοράσει εφφέ κτλ. κτλ. κτλ.?
ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -:
...φιλε μου μαλλον δεν καταλαβες το λογο της "παρεμβασης" μου τελικα...
Αnyway!
sotriani
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση