Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...

Aκουστική ή Κλασσική κίθ.;

(1/9) > >>

Fighter:
      Για σας παίδες!Εγώ παίζω 4 χρόνια κλασσική κιθ.(έχω κάνει 3 χρόνια μαθήματα).Τον τελευαίο χρόνο ασχολούμαι πιο πολύ με τα ακόρντα, αλλά στην κλασσική είναι λίγο δύσκολο να παίξεις ακόρντα λόγο της απόστασης των τάστων (μεγάλη απόσταση).Και έτσι σκέφτομαι να αγοράσω μια ακουστική, αλλά φοβάμαι επειδή δεν έχω παίξει ποτέ με ακουστική μήπως δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά.Εσείς τι μου προτείνετε;

Υ.Γ. Με την ακουστική θα μπορώ να παίζω εξίσου καλά τραγούδια της κλασσικής (όχι ακόρντα,νότες εννοώ)

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ
                              (Ο ΑΠΕΓΝΟΣΜΕΝΟΣ)

Μάριος:
Έχω την εντύπωση ότι η ακουστική είναι πιο δύσκολη λόγω των ...μικρών αποστάσεων...Μπορεί να έχω και λάθος

Anemos:
THA SUMFWNHSW ME TON MARIOSOSO!H AKOUSTIKH EINAI PIO DYSKOLH ELAFRA LOGW TWN MIKRWN APOSTASEWN KAI LOGW TWN METALLIKWN XORDWN!

DE SYZHTAME OTI PREPEI NA EXEIS XONDROUS STA DAXTYLA GIA NA MHN PONESEIS PAIZONTAS!AN EISAI ARXARIOS MEINE STHN KLASSIKH! EGW PAIZW 10 XRONIA KLASSIKH KAI TWRA PRIN LIGO KAIRO PERASA SE AKOUSTIKH! KALA NA PERNATE1

Μπάμπης:
Επειδή έχω ακουστική και κλασική, η ακουστική έχει πιο στενό λαιμό κάτι που ίσως σου ξενίσει στην αρχή αλλά είναι αλήθεια οτι τα ακκόρντα πιάνονται πιο εύκολα αφού έχει πιο μικρό άρα και πιο "γρήγορο" λαιμό.Επίσσης, η ακουστική έχει ατσάλινες και όχι νάυλον χορδές κάτι που ίσως σου προκαλέσει πόνο στις άκρες των δαχτύλων αρχικά μέχρι να σκληρήνουν αρκετά.Μια λύση είναι να μην κουρδίζεις τόσο σφιχτά τις χορδές της στην αρχή γιατί πιο τεντωμένες χορδές θέλουν και μεγαλύτερη πίεση πράγμα που χειροτερεύει την κατάσταση.Για μένα η ακουστική είναι καλύτερη για γρήγορες αλλαγές ακκόρντων και σολάκια, βολεύει περισσότερο.Όσον αφορά στην προσαρμογή σου απο κλασική σε ακουστική δεν πιστεύω οτι θα υπάρχει πρόβλημα αφού η διαφορά στο μέγεθος του λαιμού δεν είναι τόσο μεγάλη.
καλή αρχή !  :)

sourwtiri:
mi to skeftesai kai poli!einai thema 2-3 imerwn na sinithiseis tis diafores! kai afou paizeis kai 3 xronia de tha xeis kanena provlima!alla an thes tragoudia klasikis na ta paikseis stin akoustiki tha psiloapogoiteftheis giati iparxoun diafores ston ixo!alla gia akornta einai oti prepei..

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση