Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...

Sustain (Διάρκεια ήχου) σε ηλεκτρικές

<< < (3/9) > >>

Απόλλων:
Ξέχασα να πώ ότι το βάρος της Les Paul είναι γύρω στα 3,5 με 4 κιλά...

Lord-George:
Και όμως υπάρχουν άτομα που τη χρησιμοποιούν σε Live.
Ωστε γι αυτό οι πιο πολλοί προτιμούν Fender, ESP, Jackson, επειδή είναι βαριές.
Δε πιστεύω όμως να γέρνει προς τα κάτω επειδή είναι βαρύ το μπράτσο όπως κάνει η δικιά μου (είναι σχήμα explorer).
Εγώ μια φορά που πήγα στο Bon Studio μου δώσανε μια  les paul να παίζω αλλά τότε ήταν η πρώτη μου φορά που ακούμπησα ηλεκτρική και δεν ήξερα τι να πρωτοκοιτάξω. Ούτε ο επιλογέας στο πάνω μέρος τη κιθάρας δεν ήξερα τι κάνει ( αυτός που λέει rythm/lead).
Eκεί στο Bon Studio είναι πολύ μικρός ο χώρος και ούτε ένα καρεκλάκι δεν υπήρχε για να κάτσω, ούτε λουρί είχε η κιθάρα για να μείνω όρθιος. Τελικά έκατσα στο πάτωμα και προσπαθούσα να καταλάβω να τί να πρωτοπαίξω (δεν είχα και μεγάλο ρεπερτόριο τότε  ;D).
Τέσπα τώρα μόλις τελειώσω με τις εξετάσεις θα ξαναπάω Bon Studio να δοκιμάσω μια standard σε έναν MARSHALL TSL 100 να δώ τι πάίζεται.
Μήπως έχεις καμμιά ιδέα σε τι test να τη βάλω?
Δε πιστεύω αν κάτσω μισή ώρα να μου πούνε τίποτα? :o
Θα πάω και στη Zozef μετά να δώ τις PRS.

Απόλλων:
Φυσικά και τη χρησιμοποιούν σε live, δεν είπα ότι είναι ασήκωτη.  Απλά είναι πιο βαριά από τις περισσότερες κιθάρες.  

Δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν λες σε τι test να την βάλεις.  Εκτός άν μιλάς για έλεγχο της κιθάρας απο κατασκευαστικής πλευράς για να δείς μήπως έχει κάποιο ελάττωμα...  Και όπως σου είχα πεί και πριν, εξαρτάται άν την θέλεις για live ή για άλλη χρήση.  

Lord-George:
Ναι αυτό.

Για το σπίτι τι θέλω. Live όχι ακόμα.

Απόλλων:
Τότε η δική μου συμβουλή θα ήταν να "συμβιβαστείς" με ένα αντίγραφο, τουλάχιστον προς το παρόν.  Τόσο η Epiphone όσο και η Vintage βγάζουν πολύ καλές Les Paul, σε τιμές πολύ πιο προσιτές απ' ότι η Gibson.  Ποιός ο λόγος να πάρεις μια κιθάρα ενός εκατομμυρίου (και βάλε), άν είναι μόνο για προσωπική χρήση;  Για να τη βλέπουν οι τέσσερις τοίχοι του δωματίου σου;  Αργότερα, άν οι απαιτήσεις σου αλλάξουν, μπορείς να πάρεις την αυθεντική.  Άν πάλι είσαι τόσο πλούσιος, τότε πάρε τη Gibson.  Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει, μπορείς πάντα να την πουλήσεις χωρίς να χάσεις τα λεφτά σου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση