Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...
Πένα ή δάχτυλα;
ΒασίληςΔ:
Με αφορμή μία κουβέντα που έγινε χθες στο chat θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω στο θέμα.
-Με ποιο τρόπο παίζετε συνήθως; Πένα ή δάχτυλα;
-Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του κάθε τρόπου;
-Τι δυσκολίες έχει ο κάθε τρόπος παιξίματος;
Ερασιτέχνης:
Καταρχήν για τι είδους κιθάρα μιλαμε;
Αν μιλάμε για κλασσικη, δάκτυλα(με νυχια)
για ακουστική, πεννα
για ηλεκτρικη ,πεννα
Αυτα ειναι τα σωστα.Τωρα είναι και επιλογή του καθενος τι του ταιριάζει.
Προσωπικά παιζω μόνο ακουστικη (πλεον) και παίζω πάντα με πεννα,εκτος απο οταν θέλω να παιξω ''μπασσοκίθαρο''οπου παίζω με δάκτυλα.Πάντως η πέννα φτάνει μονο μεχρι ενα σημείο,ενω τα τρελλα πράγματα παίζονται με δάκτυλα(βλ.κλασικοι κιθαρίστες)Για ηλεκτρική δεν εχω αποψη γιατι δεν παίζω.
placebo:
sinfono me ton filo mou ton erasitexni, prosika protimo ta daktila epidi ine pio grigoros tropos pe3imatos kata tin gnomi mou ke to apolamvano perisotero :D
Σωτήρης:
Εγω προσωπικα αναλογα με πιο τραγουδι θα παιξω αποφασιζω πια τεχνηκη θα χρεισιμοποιησω..
Παντως αν καποιος μπορει να παιζει ολα τα τραγουδια με τα δαχτυλα αυτο ειναι το ιδανικο γιατι ετσι θα μπορει να κανει περισσοτερα και ωραιοτερα γεμισματα. Ενω με την πενα πας λιγο αγαρμπα...(αναλογος πως παιζεις.. ;))
Veron:
Έχω προσπαθήσει άπειρες φορές να παίξω με πενάκι, αλλά απέτυχαν παταγωδώς! Ποτέ δεν κατάλαβα πως βγαίνουν ολόκληρα τραγούδια με αυτό το πράγμα!!! :)
Φυσικά, μου φαίνεται πελώρια επιτυχία να βγάλω λίγες συγχορδίες, γιατί μιας και παίζω εννιά περίπου χρόνια κλασική κιθάρα έχω συνηθίσει κι εθιστεί στα δάχτυλα...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση