Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις

Ποιός λέει ότι δεν υπάρχουν γυναίκες guitar heroes? Jennifer Batten!!!

<< < (2/5) > >>

vangelis:

--- Παράθεση από: bass-man(η ζωη τωρα αρχιζει...) στις 10/01/06, 00:42 ---ειχα ακουσει το respect απο την batten και με ειχε αφησει αναυδο.Ειναι η ιδια που παιζει και το dirty diana του michael jackson?

--- Τέλος παράθεσης ---

sto videoclip blepeis thn batten, alla an den kano lathos to solo einai tou tupou pou paizei kithara ston billy idol (den mou erxetai to onoma, nomizo kati me stevens..??, exei pantos paromoia kommosh me thn batten..:))---didaske sto GIT h despoinois batten...

ChristosK:

--- Παράθεση από: vangelis στις 10/01/06, 10:18 ---
--- Παράθεση από: bass-man(η ζωη τωρα αρχιζει...) στις 10/01/06, 00:42 ---ειχα ακουσει το respect απο την batten και με ειχε αφησει αναυδο.Ειναι η ιδια που παιζει και το dirty diana του michael jackson?

--- Τέλος παράθεσης ---

sto videoclip blepeis thn batten, alla an den kano lathos to solo einai tou tupou pou paizei kithara ston billy idol (den mou erxetai to onoma, nomizo kati me stevens..??, exei pantos paromoia kommosh me thn batten..:))---didaske sto GIT h despoinois batten...

--- Τέλος παράθεσης ---

Πέστα, διότι κάτι τέτοια πάντα τα μπερδεύω. Π.χ. παρόλο που αναπνέω Greg Howe κάθε μέρα, ακόμη δεν είμαι σίγουρος αν είχε παίξει με το Michael Jackson (και νομίζω του είχανε φορέσει και μια περικεφαλαία - μάλλον λάθος κάνω, δε μπορεί...)

denisgiann:
H trademark τεχνική της Jennifer batten είναι το eight finger tapping :o.To είχα δεί σε ένα περιοδικό για κιθάρες και μου είχε φύγει η μαγκιά όταν κατάλαβα περι τίνος πρόκειται.

TassosK:
ειμαι ερωτευμενος!!! ξερω και μια γιαπωνεζα αλλα δεν παιζει τοσο γρηγορα, ειναι πιο πολυ ποζερια

ChristosK:

--- Παράθεση από: Μαρμελακι στις 10/01/06, 15:20 ---Το πιο πιθανο ειναι οτι επαναλαμβανομαι, γιατι νομιζω το εχω αναφερει ξανα σε αλλο τοπικ, αλλα μιας και μιλατε για tapping, για δειτε λιγο τι κανει ο κυριος Adam Fulara:
http://rapidshare.de/files/10341624/Adam_Fulara-Goldberg_no_1.avi.html
(και sorry που ξεφευγω απο το original θεμα)

--- Τέλος παράθεσης ---

Ομολογουμένως με πιάνεις και πάλι αδιάβαστο, και σου είμαι ευγνώμων που έχεις κάνει το thread τόσο εγκυκλοπαιδικό. Βέβαια ο Fulara με το διπλό λαιμό λύνει το πρόβλημα που προκύπτει αν πάει κανείς να παίξει σαν το Stanley Jordan, όπου πρέπει να προσέχεις που πατάς (ήμουν στα 2 μέτρα απέναντι από το Stanley Jordan κάποτε σε ένα κλαμπ στη Βοστώνη -πρώτο τραπέζι πίστα- και, ειλικρινά, δε μπορούσα να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος ήξερε που πατούσε, αλλά και ήξερε τι έκανε, και η μουσική ήταν το κάτι άλλο...) Αυτές οι τεχνικές κάνουν την κιθάρα πολυφωνική και φαντάζομαι ότι ο λόγος που αντί πιάνου οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν κιθάρα στα χέρια τους είναι οι εναλλακτικές θέσεις στις οποίες μπορείς να παίξεις την ίδια μελωδία και μάλλον ο ήχος, άντε και το ότι μπορείς να το γυρίσεις σε funk-ιάρικο rythm γραντζουνώντας άμα σου τη βαρέσει (εντύπωση από το Stanley Jordan πάντα)... Πάντως ένα χαρακτηριστικό και του Stanley Jordan και του Adam Fulara (εντύπωση μόνο από το κλιπάκι βέβαια), είναι ότι και οι δύο σκέφτονται σαν πιανίστες, με ανεξάρτητες κινήσεις μεταξύ των δύο χεριών, ένα κόλλημα που όσοι ξεκινήσαμε με κιθάρα δύσκολα το ξεπερνάμε. Π.χ. όταν (φαντάζομαι) ο Satriani πήγε να πειραματιστεί και να παίξει σαν τον Stanley Jordan, του βγήκαν κομμάτια όπως το Midnight, το Day at the Beach, ή το Forgotten Part I, όπου πάλι τα δύο χέρια είναι συγχρονισμένα.

--- Παράθεση ---
H trademark τεχνική της Jennifer batten είναι το eight finger tapping Shocked.To είχα δεί σε ένα περιοδικό για κιθάρες και μου είχε φύγει η μαγκιά όταν κατάλαβα περι τίνος πρόκειται.

--- Τέλος παράθεσης ---

Στα σόλο με γκάζια πάντως, η Batten δείχνει πως έχουμε πολλά να μάθουμε (denisgiann έχεις απόλυτο δίκιο, κι εμένα μου έφυγε η μαγκιά, έψαχνα να βρω μήπως μου είχε πέσει κανένα δάχτυλο στο πάτωμα όταν είχα πάρει κι εγώ μάλλον την ίδια ταμπλατούρα από το Guitar World που λες). Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο τρία δάχτυλα του δεξιού μου χεριού στην ταστιέρα, διότι δε μου αρέσει να πετάω την πένα (μου αρέσει να γρατζουνάω με την πένα στις φράσεις πολύ, παρόλο που έχω σχεδόν καταργήσει κλίμακες με πένα). Επίσης δεν έχω καταφέρει να κάνω καλό λεγκάτο διαδοχικά με τα τρία δάχτυλα του δεξιού, και συνήθως κάνω με δύο, αλλά κι αυτό μου έχει ανοίξει τον ορίζοντα πάρα πολύ. Τώρα κιθαρίστες όπως ο Guthrie Govan έχουν την άνεση να πετάνε την πένα και να παίζουν αρχιμανδρίτες α-λα Batten και όχι μόνο, και μετά να ξαναβουτάνε την πένα και να παίζουν δεσποτάδες...

Θαυμάστε:
http://www.tonemerchants.com/Guthrie_Govan_NAMM_2005_Clips.htm

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση