Διάφορα > Λοιπά
Ποινικοποίηση Καπνού-Αλκοόλ
schizm:
Το παρόν thread δεν ανοίγει για να πικάρω κανέναν...αν θέλουμε όμως να προσεγγίσουμε την αλήθεια, θα πρέπει να υποβάλλουμε στα ίδια αμείλικτα "υπαρξιακά" ερωτήματα, όχι μόνο το χασίς, αλλά και άλλες ναρκωτικές ουσίες, ο βαθμός επικινδυνότητας των οποίων μονάχα μικρός δεν είναι. Περιέργως όμως απολαμβάνουν τόσο της αποδοχής/ανοχής της κοινωνίας συλλογικά, όσο και την ανομολόγητη στήριξη της πολιτείας.
Η θέση μου είναι γνωστή από το thread περί μαριχουάνας, οπότε όλα θα φανούν διά της ψήφου μου. Θα ήταν χρήσιμο όμως να τοποθετηθούν όλοι εκείνοι που αντιδρούν στη νομιμοποίηση της χρήσης χασίς, πως ακριβώς πρόσκεινται απέναντι σε ουσίες που καθημερινά οδηγούν στο θάνατο χιλιάδες συμπολιτών τους.
Kiratzoharris:
Δεν ξερω αν θα επρεπε παντως αυτο δεν γινεται με τιποτα.Ειναι ευκολο να καταλαβουμε το γιατι νομιζω.Εκατομυρια ανθρωποι καπνιζουν και αλλα τοσα πινουν εστω και ενα ποτηρακι.
schizm:
Να σου πω την αλήθεια, περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή από εκείνους που δεν πιστεύουν στη διάκριση μαλακών/σκληρών ουσιών και στην ποικινοποίηση του χασίς, αλλά 2 μέρες μετά τηρείται σιγή ιχθύος.
Περίεργο...ή όχι και τόσο; ;)
stavros75:
Φίλε schizm. Σου επαναλαμβάνω οτι δεν έχω κατασταλλαγμένες απόψεις για τις αποποινικοποιήσεις ή μη. Ακόμα διαμορφώνω άποψη. Εσύ που είσαι κατασταλλαγμένος μπορείς να μας διαφωτίσεις στα εξής:
Καταρχάς ποιά είναι η γνώμη σου για τις ποινικοποιήσεις?
Είσαι σύμφωνος ή όχι με την αποποινικοποιηση της κοκαίνης?
Πιστεύεις οτι όλες οι ουσίες θα πρέπει να είναι ελεύθερες ή όχι?
Αιτιολόγησε..
schizm:
Όταν σε ρώτησα ευθέως και χωρίς πολλά πολλά στο thread περί αποποινικοποίησης του χασίς (μαριχουάνα για να είμαι ακριβής), γιατί ακριβώς δεν επιζητάς και την ποινικοποίηση του καπνίσματος, μου απάντησες το εξής:
--- Παράθεση ---Την γνώμη μου για το αν θα πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα, δε θα την εκφράσω ποτέ σ αυτό το thread, ούτε με το στανιό, όσο είναι αυτό επιχείρημα για την αποποινικοποίηση των μαλ. ναρ/κων. Ας ανοιχτεί αλλο thread που να μιλαει για ποινικοποιηση του καπνού. Και θα πω κι εκεί τη γνώμη μου.
--- Τέλος παράθεσης ---
...κι ακόμα πιο πριν, με έβαλες στη θέση μου λέγοντας:
--- Παράθεση ---Μάλιστα, εδώ συζητάμε για την μαριχουάνα όμως δε συζητάμε ούτε για αλκοόλ ούτε για τον καπνό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το παρόν thread λοιπόν δε φτιάχτηκε για να καταθέσω φτου κι από την αρχή ο ίδιος απόψεις και θέσεις, που έχω φροντίσει να επεξηγήσω επαρκέστατα σε εκείνο το thread...μπορεί η επανάληψη να είναι η μητέρα της μαθήσεως, αλλά στο τέλος θα πάθω overdose και θα αναγκαστώ να τη βγάλω απλώς με copy/paste μια και κουράστηκα να εξηγώ τη σχέση μου με την ποινικοποίηση και τις ουσίες. Αν λοιπόν θες να διαβάσεις τη δική μου άποψη, αντί να καταθέσεις τη δική σου στο παρόν φιλόξενο thread (μια και το άλλο δε σου έκανε για τα του καπνού), μπορείς να ανατρέξεις σε όσα έχω ήδη αναφέρει...θέλω να πιστεύω πως θα σε καλύψουν.
Μπορείς να επαναλάβεις αν θες και πάλι πως δεν έχεις κατασταλλαγμένη άποψη σε σχέση με το χασίς (μολονότι μονάχα τέτοια αίσθηση δε μου δημιούργησες), το θέμα όμως δε "ζητάει" κάτι τέτοιο. Δημιουργήθηκε πρώτιστα για να καταγράψει ο καθένας τη θέση του αναφορικά με το πως πρέπει να λειτουργήσουμε απέναντι στον καπνό και το αλκοόλ. Πάντως ακόμα, κι αντίθετα με όσα αναφέρονται στους quoted ισχυρισμούς, τη γνώμη σου δεν την έχω διαβάσει.
Με το λίγο μυαλό μου, αυτό που εικάζω είναι πως εκείνοι που δε διακρίνουν τα ναρκωτικά σε σκληρά και μαλακά, θα είναι υπέρ της ποινικοποίησης του καπνού κι ενάντια στη διακίνηση του αλκοόλ με τα τσαρούχια, με βάση και τις καταστρεπτικές τους επιπτώσεις. Κάνω λάθος;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση