Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Περι πενας...

<< < (2/6) > >>

The common cunning linguist:
Δεν υπάρχει κανόνας...

Πολύ συνηθισμένο είναι να παίζει κανείς με την πένα υπό γωνία και προσπαθώντας να βρίσκει τη χορδή με μικρό τμήμα της μύτης. Αυτό βοηθάει σε shredding παίξιμο και δίνει σημαντική ταχύτητα στα στακάτο περάσματα.

Από την άλλη, ο Steve Morse για παράδειγμα παίζει με τελείως flat την πένα στις χορδές, αν δείτε βίντεο θα καταλάβετε. Αυτό δίνει τελείως άλλο ήχο, και φυσικά είναι και πιο δύσκολο.

Ακόμα πιο δύσκολο είναι αυτό που κάνει κάποιες φορές ο Eric Johnson, να χτυπάει προς τα κάτω με μια γωνία και προς τα πάνω με την ακριβώς "αντίθετη" γωνία!

Το σημαντικό είναι να προσπαθούμε να έχουμε τελείως ελεύθερο το δεξί χέρι, ώστε να εκμεταλευόμαστε όλες τις τεχνικές που μπορεί να μας προκύψουν.  

paran0id:
ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΣΤΡΑ ΕΥΚΟΛΑ? τι μαλαξ που ειμαι και προσπαθω φλατ...

The common cunning linguist:

--- Παράθεση από: paran0id στις 22/06/06, 14:49 ---ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΣΤΡΑ ΕΥΚΟΛΑ? τι μαλαξ που ειμαι και προσπαθω φλατ...

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι θέμα μ@λ@κίας αλλά τεχνικής και ήχου  ;)

Καλό είναι να δοκιμάσεις με διάφορους τρόπους, ανάλογα και με το κομμάτι/πέρασμα, όπως και με διάφορες πένες, από άποψη πάχους και υλικού.

tasos__:
ΕΕΕΕλά ρε paranoid τι απορίες είναι αυτές ?  ;D  ;D  ;D

Γενικά όπως είπαν και τα παιδιά όσο πιο μικρή είναι η επιφάνεια της πένας που βρίσκει στις χορδές τόσο πιο γρήγορα και εύκολα θα παίξεις . Τώρα αν θες να βαράς συνχορδίες λογικά πρέπει να είνια λίγο μεγαλύτερη η επιφάνεια. Αλλά δεν υπάρχει κάτι στάνταρ,Οτι βολεύει το ΄χερι σου καλύτερα . Και με την εμπειρία και την εξάσκηση ,μετά από λίγο το χέρι πάει απο μόνο του στη σωστή απόσταση και ούτε που σκέφτεσαι τέτοια ζητήματα

Boogieman (του Kithara.gr!!!):

--- Παράθεση από: The common cunning linguist στις 22/06/06, 14:47 ---Ακόμα πιο δύσκολο είναι αυτό που κάνει κάποιες φορές ο Eric Johnson, να χτυπάει προς τα κάτω με μια γωνία και προς τα πάνω με την ακριβώς "αντίθετη" γωνία!

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό, για να είμαι ειλικρινής, είναι κάτι το οποίο δεν το είχα προσέξει...

Μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ τι αλλάζει με αυτόν τον τρόπο?

Βασικά σε ρωτάω διότι μου φαίνεται το ίδιο πράγμα...μόνο στο timing στο παίξιμο μου φαίνεται ότι παίζει ρόλο.

Ηχητικά έχει διαφορά?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση