Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...

Πετάλια Άλφα-Άλφα!

(1/3) > >>

tsagas:
Καλησπέρα καταρχήν σε όλους!

Βασικά παίζω κλασσική κυρίως κιθάρα, αλλά επειδή τελευταία ασχολούμαι εξίσου και με ηλεκτρική, έχετε να ΄μου προτείνετε κάποιες "τοπ" μάρκες για πετάλια; Έχω μια πεταλιέρα Zoom 1010 από παλαιότερα, αλλά δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος. Προσανατολίζομαι προς μεμονωμένα πετάλια. Δεν πειράζει αν είναι και λίγο ακριβούτσικα. Με ενδιαφέρει να είναι εφφέ καλής ποιότητας και να μη χρειαστεί αργότερα να τα αλλάζω.

ευχαριστώ  ;)

oneofthem:
hi, η πρότασή μου είναι καταρχήν να σιγουρευτείς και να δεις κάποιες πεταλιέρες, που να χουν και αναλογικά controls πάνω όπως korg, roland κλπ, γιατί πιθανόν να υπάρχει εκεί μια δυσκολία, δλδ η πεταλιέρα που είπες δεν είναι καμια φέτα μεν, αλλά είναι μια πεταλιέρα, έχει πολλές δυνατότητες, λέω μήπως λόγω έλλειψης αναλογικών control δεν την έχεις φτάσει στο αμήν, δεν ξέρω δλδ αν είχες όλα τα πεταλάκια που χρειάζονται αν θα μενες ευχαριστημένος, απλά σου λέω να ψάξεις όλες τις δυνατότητες για να μην απογοητευτείς

κατά τα άλλα, αν το παραπάνω δε σε ενδιαφέρει, πιστεύω ότι πας σε ακριβότερα πετάλια, για τα οποία δυστυχώς δεν έχω άποψη, πέρα του ότι υπάρχουν κάποιοι έτοιμοι συνδυασμοί πεταλιών που μάλλον σε ενδιαφέρουν, δυστυχώς δεν το χω ψάξει και sorry for being off topic

Arg0:
Καλημερα,

Πρωτα απ' ολα να σε καλωσορισω στο forum.

Δευτερον, θα σε παρακαλεσω μας πεις τι ειδους εφε χρησιμοποιεις. Delay, Chorus, Wah, Flanger ?

Επισης να εχεις υπ' οψιν σου οτι μιλαμε για αρκετα λεφτα οποτε μην θεωρησεις οτι μπορεις να κανεις συλλογη απο ολα τα εφφε του πλανητη με την μια. Εκτος αν αποφασισεις να παρεις φτηνα Behringer (26€ και 46€ αναλογα το πεταλι) και μετα να αποφασισεις ποια εφφε χρησιμοποιεις περισσοτερο.

tsagas:
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα  :)

Χρησιμοποιώ μέχρι στιγμής τα κλασσικά εφφέ (chorus,delay,flanger,reverb). Wah δεν πολυχρησιμοποιώ, αλλά υπάρχει ένα cry-baby διαθέσιμο.

Το θέμα τώρα έχει ως εξής: έχω έναν ενισχυτή Marshall 30watt (όχι λαμπάτο) και μια Rickenbacker 330. Η πεταλιέρα η zoom 1010 που επίσης έχω, ποτέ δεν με ενθουσίασε (από πλευράς ήχων), αλλά κυρίως ποτέ δεν με βόλεψε η χρήση της, με όλα  αυτά τα σπαστικά κουμπάκια και το μπέρδεμα να κάνεις πέντε απλές ρυθμίσεις.

Θέλω να φτιάξω τον κιθαριστικό εξοπλισμό μου, για live και για studio, κάνοντας κάποιες προσεγμένες αγορές. Δεν θέλω να γεμίσω σαβούρα, αλλά τα λεφτά μου να πιάσουν τόπο. Παίζω ροκ εν ρολ, μοντέρνο ροκ, εναλλακτικό ροκ, ποπ κλπ. Όχι χεβυμεταλ.

Αναρωτιόμουν λοιπόν, τί χρειάζομαι; Χρειάζομαι έναν καλύτερο ενισχυτή (λαμπάτο) και δυο τρία καλά πετάλια; Ή κρατάω τον ενισχυτή και παίρνω πχ. μια καλή λαμπάτη πεταλιέρα; Ή θέλω και ενισχυτή και πεταλιέρα; Έβλεπα προ ολίγου στο ιντερνετ μια Vox Tonelab SE. Ακούω από παντού ότι τα μεμονωμένα αναλογικά πετάλια είναι πολύ καλύτερα από τα ψηφιακά εφφέ.

Τώρα βέβαια, το γύρισα λίγο το θέμα του post μου, αλλά ψάχνοντας μου γεννήθηκαν άλλα διλλήματα  ;) 

ΥΓ. Εννοείται ότι στην περίπτωση μεμονωμένων πεταλιών, δεν χρειάζεται να τα αγοράσω και όλα μαζί. Άλλωστε θέλω και κάποιο χρόνο να μάθω να τα χρησιμοποιώ στο έπακρο.

math2014:
Ελα φιλε,

Το θεμα λαμπατου ενισχυτη ειναι μεγαλο απο μονο του. Οποτε ας μεινουμε στα πεταλια προς το παρον. Εγω εχω καποιες προτασεις να σου κανω για πραγματικα σοβαρα αναλογικα πεταλια (κατα την προσωπικη μου παντα αποψη.)

Delay: Jacques Prisoner (www.ts808.com), EHX Deluxe Memory Man, Diamond Memory Lane.
Chorus: Electroharmonix?
Reverb: EHX Holier grail?
Overdrive/Distortion/Boost: Maxon OD808, HBE Powerscreamer, HBE Big-D (www.homebrewelectronics.com)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση