Διάφορα > Λοιπά

Κυνηγι-Ψαρεμα Το χειροτερο "σπορ" που εφευρεθηκε

(1/16) > >>

Kiratzoharris:
Κυνηγι-ψαρεμα.
Σε αλλες εποχες ηταν αναγκαια  για την επιβιωση του ειδους μας συμφωνω.Αλλα τωρα?Σε τι χρειαζονται?Το ψαρεμα το επαγγελματικο να χρειαζεται γιατι πρεπει να τρωμε ψαρια και δεν μπορουν να εκτραφουν.Αλλα το ερασιτεχνικο για ποιο λογο.Μην μου πειτε για την τροφη γιατι ειναι βλακεια.Παιρνουμε τη ζωη καποιου αλλου οντος για να διασκεδασουμε? :o Μεαγαλη βλακεια.
Το κυνηγι ειναι ακομα χειροτερο.Μολις ξεκινησει η περιοδος του κυνηγιου βλεπεις ολα τα παληκαρια με τις στρατιωτικες φορμες λες και πανε σε πολεμο να ξαμολιουντε στα ξεροβουνια στα ελατα αλλα και σε κατι λιμνες ,για παρανομο κυνηγι.Εχουν μεγαλη πλακα αυτοι οι τυποι που θελουν να ονομαζοναται και φυσιολατρες.
Το ξερατε οτι υπαρχουν ειδη αετων που ειναι ετοιμα να αφανιστουν επειδη καποιοι μαλακες κυνηγοι τα πυροβολησαν για πλακα η για βαλσαμωμα?
Ας μην συνεχισω θα ξεφυγω..Μην πω και για τα οπλα και για την περαιτερω παρανομη χρηση τους.
Ποια ειναι η γνωμη σας?

fatses asteies:

--- Παράθεση από: Kiratzoharris στις 12/07/06, 19:39 ---...Μολις ξεκινησει η περιοδος του κυνηγιου βλεπεις ολα τα παληκαρια με τις στρατιωτικες φορμες λες και πανε σε πολεμο να ξαμολιουντε στα ξεροβουνια στα ελατα αλλα και σε κατι λιμνες ,για παρανομο κυνηγι.Εχουν μεγαλη πλακα αυτοι οι τυποι που θελουν να ονομαζοναται και φυσιολατρες....
--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ απολύτως, μπράβο μικρέ. Μου τη σπάνε οι κυνηγοί όπως και οι τύποι γενικότερα στα χωριά (και ειδικά στην Κρήτη) που μέσα στο τσακίρ κέφι (και συνήθως τύφλα στο μεθύσι) βγάζουν τις καραμπίνες (ή τα 45άρια ή τα καλάσνικωφ ή ακόμα και τα ούζι, η Κρήτη έχει ποικιλία βλέπεις) κι όποιον πάρει ο χάρος. Γενικά δηλαδή είμαι κατά των όπλων. Αλλά για να μη ξεφύγουμε αφού το θέμα είναι το κυνήγι, πραγματικά απορώ τι στο καλό βρίσκουν και "διασκεδάζουν" σκοτώνοντας είτε πουλιά είναι αυτά είτε θηλαστικά (γιατί δεν είναι μόνο οι αετοί, είναι και τα αγριογούρουνα, είναι και τα ελάφια, είναι ακόμα και αυτοί οι βαρεμένοι που πάνε σαφάρι να σκοτώσουν λιοντάρια και ελέφαντες). Μα τι σόι άνθρωπος πρέπει να είσαι για να έχεις για χόμπυ την εν ψυχρώ , εκ προμελέτης και εν πλήρει συνηδήσει δολοφονία; Για την ηλιθιοτάτη δικαιολογία δε του φυσιολατρισμού καλύτερα να μη σχολιάσω. Οι μ@λ@κες για να δικαιολογήσουν τη μ@λ@κία τους τι δικαιολογία θα μπορούσαν να βρουν εκτός από μια τεράστια μ@λ@κια;

Korgy:
οπως σε ολους τους τομεις ,υπαρχουν καλοι κ κακοί ...

το κυνήγι δεν το βρίσκω κακό ή φρικτό ..κ εγω ημουν αντιθετος μεχρι που κυνηγησα κ ξυπνησαν ενστικτα που δεν τα ειχα ποτε ως τωρα γευτεί .... αν κυνηγάς σεβόμενος οχι μονο το ζωο αλλ κ εσενα τοτε δεν βγαίνει η φύση ζημιωμένη οσο πολλοί πιστεύουν..εκτος αυτού πολλοι κυνηγετικοι συλλογοι οργανωνουν απελευθερωσεις ζωων για να εχει παραγωγή η περιοχή αρα κ κυνήγι...

το πραγματικά καλό απο το κυνηγι ειναι ενα ακομα σύστημα χρηματικών ροων στην οικονομια μας ;D ;D

fatses asteies:

--- Παράθεση από: ((Korgy)) στις 12/07/06, 23:26 ---οπως σε ολους τους τομεις ,υπαρχουν καλοι κ κακοί ...

το κυνήγι δεν το βρίσκω κακό ή φρικτό ..κ εγω ημουν αντιθετος μεχρι που κυνηγησα κ ξυπνησαν ενστικτα που δεν τα ειχα ποτε ως τωρα γευτεί .... αν κυνηγάς σεβόμενος οχι μονο το ζωο αλλ κ εσενα τοτε δεν βγαίνει η φύση ζημιωμένη οσο πολλοί πιστεύουν..εκτος αυτού πολλοι κυνηγετικοι συλλογοι οργανωνουν απελευθερωσεις ζωων για να εχει παραγωγή η περιοχή αρα κ κυνήγι...

το πραγματικά καλό απο το κυνηγι ειναι ενα ακομα σύστημα χρηματικών ροων στην οικονομια μας ;D ;D

--- Τέλος παράθεσης ---

Συγγνώμη ρε φίλε ((Korgy)) , που σε συμπαθώ κιόλας, αλλά πως γίνεται να "κυνηγάς σεβόμενος" το πλάσμα που σκοτώνεις;;;;;;;;;;;;;; Δεν είναι παραλογισμός αυτό από μόνο του; Νομίζω ότι δε χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο σε αυτό. Αυτοαναιρείται η φράση σου από μόνη της.
Δεν είναι μόνο ο οικολογικός κίνδυνος της εξαφάνισης των ειδών που όπως είπες προσπαθούν να καλύψουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι αλλά -και κυρίως αυτό- το έγκλημα που διαπράτεται εις βάρος κάποιων ζωντανών οργανισμών με αισθήματα και συναισθήματα. Με αφαίρεση ζωής με βίαιο και επώδυνο τρόπο. Δηλαδή το θηλαστικό άνθρωπος αφήνει ορφανά και πονάει όταν πληγωθεί από όπλο μέχρι να ξεψυχήσει ενώ το θηλαστικό ελάφι (που ίσως έχει νεογέννητα και ανήμπορα να μεγαλώσουν ή να προστατευθούν ακόμα μόνα τους) δεν πονάει , πεθαίνει ευχάριστα και ήσυχα μετά τον πυροβολισμό ούτε τα μικρά του κινδυνεύουν να πεθάνουν όλα τους (πολλαπλό έγκλημα σε αυτή την περίπτωση). Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό δεν γίνεται για επιβίωση (που καλώς ή κακώς είναι στους κανόνες της φύσης) αλλά για διασκέδαση τότε πιστεύω ότι πραγματικά πρόκειται για έγκλημα κι ας μην προβλέπεται στην ποινικό κώδικα.

YmiRLinG:
Μου αρεσει το ψαρεμα εχω ψαρεψει αρκετες φορες. Ολες ομως κυριως με σκοπο να τα φαμε μετα τα ψαρια και οχι οπως κανουν μερικοι που γυρνανε τα δειχνουν στη γυναικα/γκομενα κανουν το κουμασι τους και μετα στον καδο μιας και δεν μπορουν να τα μαγειρεψουν.

Βεβαια το ψαρεμα απο το κυνηγι εχει κατα τη γνωμη μου μεγαλη διαφορα. Κυριως γιατι στο ψαρεμα δεν εχεις συγκεκριμενους στοχους και το να ψαρεψεις προστατευομενα ειδη στη θαλασσα περα απο φαλαινοθηρικα και δελφινια ειναι δυσκολο. Τωρα αν καποιος το κανει καθαρα απο χαβαλε οκ τι να πω. Σκοτωνεις καποιον και τον πετας? Γιατι και το ψαρι ειναι οργανισμος. Βεβαια ειναι και η τροφικη αλυσιδα και δεν μπορουμε να κατηγορησουμε την αρκουδα που τα τρωει τα ψαρια. Ετσι δεν μπορουμε να κατηγορησουμε αυτους που τα ψαρευουν για να τα φανε. Μπορουμε να κατηγορησουμε αυτους που το κανουν καθαρα απο βιτσιο να αρπαζουν το ψαρι και να το κοπανανε.

Το κυνηγι ειναι αλλη περιπτωση. 99% των περιπτωσεων κυνηγας για να παρεις το κεφαλι του ζωου να το κανεις βραβειο στον τοιχο του σαλονιου σου και το υπολοιπο ζωο το πετας. Κυνηγας συγκεκριμενους στοχους και μαλιστα με απολυτη γνωση του τι σκοτωνεις. Και δεδομενου οτι ενα αγριογουρουνο και να το σκοτωσεις δνε προκειτε ουτενα του καθαρισεις να του παρει τον προβια ουτε να το φας(σε αντιθεση με το ψαρεμα ας πουμε) τοτε αυτο που κανεις ειναι ακθαρα φονος. Σκοτωνεις καποιο εμβιο ον με προθεση και χωρις λογο.(περα απο την προσωπικη σου ικανοποιηση). Δεν βρισκω καποιου ειδους μαγκια να παρεις την κουμπουρα και να βγεις εξω και να αρχισεις να πυροβολεις. Αν θες ντε και καλα να σκοτωσεις πηγαινε δουλεψε σε ενα εκτροφειο που τα ζωα που θα σκοτωσεις ειναι καθαρα για αναγκες τροφης που ετσι εχει προνοησει η φυση τι να κανουμε. Καλως η κακως χρειαζεται κρεας ο ανθρωπος για να τραφει. Αλλα η αδικαιολογητη φονευση εμβιων οργανισμων ειναι αδικαιολογητη.

Σε τελικη αν θες να ικανοποιησεις τα ενστικτα φονου και κυνηγιου παρε resident evil η unreal tournament η κατι παρομοια και κανε οσες σφαγες θες.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση