Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Φωνη και κιθαρα (η οπιοδηποτε αλλο οργανο) συνχρονος

<< < (3/3)

profsokin:
Ναι παιδιά, μην τρελαθούμε.. Το Whole lotta love είναι εύκολο κιθαριστικά (εκτός αν είσαι τελειωμανής και θες να ακουστείς σαν τον page), αλλά τα φωνητικά του είναι εξαιρετικά δύσκολα.. Τώρα δε σε ξέρω βέβαια και σένα, μπορεί να έχεις τσιριχτή φωνή και να σου βγαίνει, αλλά δεν είναι πυξ λαξ, είναι ζόρικο γενικά..

sakisarabatzis:
Η κιθαρα εχει αποδειχτει οπως και το πιανο τα καλυτερα συνοδευτικα οργανο για τη φωνη.Ομως το δεσιμο φωνης και κιθαρας ειναι μια ξεχωριστή λειτουργία που απαιτει ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και ο χρόνος ειναι αυτός που θα δικαιώσει το αποτέλεσμα.Πάντοτε ομως τα οργανα συνοδεύουν πιο σιγα για να ακούγεται η φωνή.

Dark_kronos:
Λοιπον... Επανερχομαι, πολυ καιρο αργοτερα!
Πλεων ειμαι σε μια φαση που καπια τραγουδια, ευκολα, μπορω να παιζω και να τραγουδαω μαζι. Ελα ομως που εχουμε σχεδων ετοιμη μπαντα, αλλα τραγουδιστης δεν παιζει να βρεθει, και θελουμε να παιξουμε πολλα κοματια τα οπια δεν μπορω να τα βγαζω συνχρονος και σε κιθαρα και σε φωνη.  Μια λυση ειναι βεβαια σε καπια απο αυτα τα κομματια να στιριχθει ολο το κομματι στην αλλη κιθαρα, και εγω να μπαινω σε σημεια που δεν εχει φωνη και οπου μπορω η/και ειναι αναγκεο. Σε καπια ισως παρουμε και βοηθεια απο καπιον για τα φωνιτικα, υπαρχουν ομως κοματια που ειναι αναγκεες η δυο κιθαρες και αυτος που εχω στο μυαλο μου για βοηθεια δεν ειναι σε θεση λογο φωνης να τα τραγουδισει. Θα μου πειτε, αρχιστε με πιο ευκολα κομματια και σιγα-σιγα με την εξασκηση ισως τα καταφερεις. Δεν γουσταρω ομως να συμβιβαστω. Θελουμε να παιξουμε καπια κομματια και θα τα παιξουμε, και δεν θελω και να παραδσω τα οπλα, τι παει να πει δεν μπορω; Δες τι παιζουν ο Hetfield και οι Nile, και ομως τραγουδανε μια χαρα (και οχι μονο αυτοι, ενα σορο ακομα αλλοι)

Raz:
Καλά εγώ όταν προσπαθώ να παίξω κιθάρα και να τραγουδήσω ταυτόχρονα είμαι για ηχογράφηση  ;D
Δεν βγαίνει νόημα από αυτά που λέω συνεχώς χάνω τα λόγια και ξεφεύγει και η φωνή και κάνω και λάθη στο παίξιμο  :P
Θέλει αρκετή εξάσκηση...(είναι κάτι σαν τότε που έπαιζα τα πρώτα μου κομμάτια στο πιάνο που πήγαινε αλλού το ένα χέρι αλλού το άλλο)

dg*:

--- Παράθεση από: Dark_kronos στις 09/01/08, 20:26 ---Λοιπον... Επανερχομαι, πολυ καιρο αργοτερα!
Πλεων ειμαι σε μια φαση που καπια τραγουδια, ευκολα, μπορω να παιζω και να τραγουδαω μαζι. Ελα ομως που εχουμε σχεδων ετοιμη μπαντα, αλλα τραγουδιστης δεν παιζει να βρεθει, και θελουμε να παιξουμε πολλα κοματια τα οπια δεν μπορω να τα βγαζω συνχρονος και σε κιθαρα και σε φωνη.  Μια λυση ειναι βεβαια σε καπια απο αυτα τα κομματια να στιριχθει ολο το κομματι στην αλλη κιθαρα, και εγω να μπαινω σε σημεια που δεν εχει φωνη και οπου μπορω η/και ειναι αναγκεο. Σε καπια ισως παρουμε και βοηθεια απο καπιον για τα φωνιτικα, υπαρχουν ομως κοματια που ειναι αναγκεες η δυο κιθαρες και αυτος που εχω στο μυαλο μου για βοηθεια δεν ειναι σε θεση λογο φωνης να τα τραγουδισει. Θα μου πειτε, αρχιστε με πιο ευκολα κομματια και σιγα-σιγα με την εξασκηση ισως τα καταφερεις. Δεν γουσταρω ομως να συμβιβαστω. Θελουμε να παιξουμε καπια κομματια και θα τα παιξουμε, και δεν θελω και να παραδσω τα οπλα, τι παει να πει δεν μπορω; Δες τι παιζουν ο Hetfield και οι Nile, και ομως τραγουδανε μια χαρα (και οχι μονο αυτοι, ενα σορο ακομα αλλοι)

--- Τέλος παράθεσης ---

Καταρχάς,οτι γράφω παρακάτω δεν έχουν την παραμικρή δόση ειρωνείας............ :)

Το να εξασκηθείς λίγο περισσότερο δεν νομίζω οτι θα ληφθεί ως συμβιβασμός-δηλαδή νομίζεις οτι ο Hetfield πχ (επειδή τον αναφέρεις..),μπορεί να παίζει τα 'κέρατα' που παίζει με την πρώτη και να τραγουδάει κιόλας?!?!?!?!?!Ενας θεός ξέρει πόσες ώρες περνάει και αυτός και όλοι οι υπόλοιποι για να βγεί ένα κομμάτι τους όπως πρέπει.........και 'παικτικά' και φωνητικα!
Επειδή πήραμε μια κιθάρα στα χέρια μας δεν σημαίνει οτι θα γίνουμε hetfield ή bellamy κλπ κλπ σε μια μέρα...!!!!
Ούτε είναι κακό για λίγο καιρό να κοιτάξεις κάποια πιο εύκολα κομμάτια-μέχρι να συνηθίσεις την..όλη φάση!
Προσωπική μου άποψη είναι οτι δεν έχεις καθόλου υπομονή!!!!Και δυστυχώς χρειάζεται.............
Ή κάντε κάτι πολύ πιο απλό-ψάξτε περισσότερο για τραγουδιστή!!!!Πίστεψέ με,είναι πολύ άσχημο να ακούς ένα σχήμα να παίζει καλή μουσική και να παρακαλάς να σταματήσει ο 'τραγουδιστής' τους να τραγουδάει!!!Ασε που αν έχετε σκοπό να παίξετε κάπου,θα γίνεις και ρεζίλι.............και μην ακούς ΠΟΤΕ αυτά που θα σου λένε οι φίλοι σου...(πόσο γ@μάτος ήσουν κλπ κλπ....)-ο κόσμος που θα'χεις διώξει μετράει!
Χρειάζεται πολύ δουλειά...........

Και πάλι σου ξαναλέω οτι τα παραπάνω τα γράφω με την καλύτερη διάθεση και χωρίς τάσεις 'παρεξηγήσεως'............................
Καλή επιτυχία...... ;)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση