Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...
Φωνη και κιθαρα (η οπιοδηποτε αλλο οργανο) συνχρονος
{SLASH}:
to idio provlima exo ki ego den mporo na tragoudao kai na paizo tautoxrona ektos se apla poli apla tragoudia opos patience apo gnr mia mpalanta apo audioslave mou diafeugi o titlos pou einai apla akornta tis protis thesis eksaskisi theli
me apla tragoudakia kai siga siga tha strosi
tasos__:
είχα και εγώ αυτό το προβλημα...Με τον καιρό μου έφυγε ! Ακου ξεκίνα με μερικά έντεχνα/ελληνικό ροκ όπως πυξ λαξ πχ να τραγουδας και να παίζεις.Εχω παρατηρίσει κάτι.Τραγούδια όπου στο συγκρότημα που τα λέει, οραγουδιστής παίζει κιθάρα,μπορείς με λίγο εξάσκηση να τα βγάλεις.Δλδ σε τέτοια τραγούδια ,τα ακόρντα που παίζει ο τραγουδιστής είναι "φτιαγμένα" 'ωστε να τα μαθει εύκολα και να μπορεί να τα παίζει ταυτόχρονα.....
Επίσης πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τη μουσική και τους στίχους.Ιδιαιετερα όταν δεν έχεις μεγάλη εξοικίωση με τη ξένη γλώσσα είναι παλούκια τα πράγματα.. :-\ (ευτυχώς εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα...) Ολα όμως ξεπερνιούνται με την εξάσκηση . Δουλεια θέλει και τπτ άλλο....
Ρε... :) Ενοείται ότι δεν μπορείς να πεις το whole lotta love και να παίζεις ταυτόχρονα...Ποιον θα κοιτάξεις να πιάσεις ? Τον page η τον plant ? ;D (ετσι γράφονται ? δεν θυμάμαι.... 8))
Απόλλων:
Ένα άλλο τραγούδι που βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να παίζεις και να τραγουδάς ταυτόχρονα είναι το Fragile του Sting. Καμία σχέση αυτό που παίζει η κιθάρα με τα φωνητικά...
master of puppets:
τι να πει ο hetfield? τα ριφ που παίζει στους metallica και τραγουδάει κιολας...........
για δοκιμασε κανα master of puppets....... ;D ;D :P
μονο με εξασκηση γινεται αυτο που λες πάντως.....θα συνηθισεις....απλά θέλει δουλεια.....
gdevelek:
όλα είναι θέμα ρυθμού
αν ο ρυθμός της φωνής συμβαδίζει με το ρυθμό της κιθάρας, όλα καλά
αν όχι, θέλει πολύ εξάσκηση και (πιστεύω) είναι και θέμα ταλέντου
τότε η φωνή παρασύρει και στραπατσάρει την κιθάρα ή το αντίστροφο, αφού ο εγκέφαλος δεν μπορεί να "ελέγξει" δύο πράγματα ταυτόχρονα εφόσον αυτά έχουν τη δικιά τους ρυθμική δομή
το fragile που αναφέρθηκε παραπάνω είναι χαρακτηριστικοτατο παράδειγμα, καθώς και το message in a bottle
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση