Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις

προτασεις για blues jazz old rock albums...

(1/4) > >>

treloagori:
θελω σιγα σιγα να μυηθω σε τετοια μονοπατια μιας και θελω να αναπτυξω τις γνωσεις μου και πανω στην κιθαρα σε τετοιο στυλ αλλα χωρις ακουσματα λιγο δυσκολο...

αν θελετε θα βοηθουσε να μου προτεινατε καποια αλμπουμ που αξιζουν πανω σε αυτο το ειδος γιατι ειμαι παντελως ασχετος...προτιμω αλμπουμς που παραπεμπουν σε γνωστους κιθαριστες(eric clapton,stevie ray vaughan,jeff beck,mayer κλπ)

parlats:
Βασικά αν σκοπεύεις να αγοράσεις δίσκους διάφορους για τζαζ-μπλουζ, θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα σε μαγαζιά στο κέντρο και να πάρεις κάποια που θα σου προτείνουν τα παιδιά από κει. Δεν μιλάω για Μετρόπολις κλπ αλλά για πιο μικρά μαγαζιά που σίγουρα θα βρεις πολύ πράμα. Επίσης στο Μοναστηράκι υπάρχουν 2-3 μαγαζιά με παλιά άλμπουμς και οι τύποι εκεί γνωρίζουν πολύ καλά!

Santa:
Ρίξε μια ματιά στο ''John Scofield Quartet'' απότον ομόνυμο κιθαρίστα (χωρίς το quartet βέβαια! ;D). Αξίζει και με το παραπάνω όσων αφορά τη jazz.

kyklotron:
Τα licks που ανασταίνουν νεκρούς και που παίζονται από όλους θα τα βρεις ως επί το πλείστον σε SRV-Buddy Guy-BB King.
Έχω όλη την δισκογραφία και των 3 και σε διαβεβαιώνω πως όποιο album τους κι αν διαλέξεις έχεις πέσει μέσα.

Ένα άλλο στοιχείο που ειναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ για να παίξει κανείς rythm blues είναι το ''feeling'' που το διδάσκουν όλοι οι κιθαρίστες που ανέφερες.Στα blues πιστεύω όσο χεράς κι αν είναι κάποιος αν δεν έχει το feeling απέτυχε παταγωδώς.

Το feeling λοιπόν πιστεύω ότι υπάρχει σε 'αρκετή ποσότητα' και στον καταπληκτικό John Mayer.Άκου οπωσδήποτε το Continuum,
το Room for Squares και το Heavier Things.

καλή μελέτη σε όλους μας

YmiRLinG:
Και για fusion jazz να παρεις το invitation του jaco Pastorius να ψαχνεσαι..... Επισης στο πιο σκληρο του μπορεις να παρεις ZZ top ή ακομα και cream που ειναι jazz. john Scofiled και διαφορους τετοιυς, ισως καποια απο al di meola (απο οσα σου πα μονο οι ZZ top ειναι πιο blues ολα τα αλλα jazz)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση