Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις
ΒΥΝΙΛΙΟ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ;
profsokin:
Βασικά κάτι περίεργο που είχα διαπιστώσει όταν πριν 5 χρόνια άκουγα από ένα πικάπ παμπάλαιο είναι ότι όταν έκλεινα τα ηχεία και κολλούσα αφτί στο δίσκο που γύριζε ακουγόταν..
Υπνοβάτης...:
Ναι εννοειται! λΕτσι λειτουργει! Να επιστρέψουν? δε χαθηκαν και ποτέ! Όλοι οι δίσκοι βγαίνουν σε βυνίλιο!
Αλήθεια! Ούτε κι εγώ το πίστευα αλλά αποτελεί αλήθεια!Oi Raveonettes για παράδειγμα έχουν βγάλει και βυνίλιο! Αλλά νομίζς αυτό που πέθανε πραγματικά είναι ι κασέτα! Κι εγω λίγο χειρότερο ψηφίζς ελλείψει απάντησης τύπου "εξαρτάται το είδος" :P
freemind:
Μια σημειωση για τους φανατικους του βινυλιου.
Το βινυλιο δεν εχει πεθανει. Δισκους μπορει να βρεις σε μικροτερα καταστηματα πωλησης μουσικων CDs και κασσετων. Πολλα συγκροτηματα βγαζουν παραλληλα με το CD και δισκο ( ο οποιο βεβαια ειναι ακριβος και θεωρειται εως και συλλεκτικος ). Πχ, οι Saxon το κανουν συχνα αυτο. Οποτε μια περιηγηση στα μικρα καταστηματα μουσικης, μπορει να ειναι καλη για οποιον ενδιαφερεται για δισκους ( ενδεικτικα και χωρις κανενα λογο διαφημισης αναφερω το Negro στον Πειραια...Δεν θα αναφερω οδο )
profsokin:
Οι κασέτες δε βρίσκω λόγω να μην πεθάνουν.. Εδώ πεθαίνουν και τα σι ντι..
RORY GALLAGHER:
Δε ξέρω αν είναι καλύτερος ή χειρότερος ο ήχος(εγώ τον βρίσκω κάπως καλύτερο,οκ όχι σε πικάπ του κιλού) αλλά έχει άλλη χάρη!
Γενικά αποτελεί κάτι σαν ιεροτελεστεία το "θα ακούσω Santana και Zeppelin και θα βλέπω το δίσκο να γυρνάει με τη βελόνα να τον γρατσουνάει"
Καλή η ευκολία του cd και ακόμα περισσότερο του mp3 αλλά νομίζω έχει χαθεί κάπως το νόημα!Εγώ πχ έχω καμια εκατοστή γίγα mp3 και δε προλαβαίνω να τ'ακούσω...Ενώ με τα βινύλια έχεις λίγα και καλά και αλλιώς τα χαίρεσαι!Επίσης δε γίνεται να πας στην παραλία και να κουβαλήσεις ενισχυτή-ηχεία-πικάπ ;D ;D ;D
Προς το παρόν δεν παίρνω δικό μου πικάπ μόνο και μόνο επειδή δεν έχω τα λεφτά να δίνω 30+ ευρώ για δίσκους :-[ (θα γίνει όμως!!)
Και όντως ότι βγαίνει σε cd βγαίνει και σε βυνίλιο,απλά πρέπει να πας στα σωστά δισκάδικα για να τα βρεις
ΥΓ:Οι κασέτες όντως και πολύ έζησαν!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση