Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...
Alternate picking (+chops)
gers:
--- Παράθεση από: faser στις 11/10/07, 18:30 ---
--- Παράθεση από: gers στις 11/10/07, 14:43 ---Εγώ στηρίζω κάπως το χέρι μου στην γέφυρα και λίγο το μικρό δάκτυλο (ίσως και τον παράμεσο) στο σώμα της κιθάρας...
Πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάποια δυσκολία και είναι ο τρόπος που με βολεύει περισσότερο απ όλους!! ::)
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε Gers,
Το γεγονός ότι η πλειονότητα των κιθαριστών που έχω δει και συναντήσει στηρίζουν τον pinky στο σώμα σημαίνει ότι γενικά αυτή η στάση βολεύει.. Όμως δεν σου δίνει την ελευθερία που χρειάζεσαι για να παίξεις πιο γρήγορα.. Δοκίμασε το, ανάλογα με το adaptability του καθενός μπορεί να σου πάρει από μήνα μέχρι τρίμηνο μέχρι να "αποβάλεις" εντελώς αυτή τη συνήθεια αλλά θα δεις αποτελέσματα σίγουρα :)
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα το προσπαθήσω αν και ήδη παρατηρώ σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα με τον τρόπο που παίζω.. Thanks πάντως, κι αν δω αποτελέσματα θα σου πω!! :)
--- Παράθεση από: faser στις 11/10/07, 18:30 ---Αν μιλάμε για πραγματικά γρήγορα riffs (επί παραδείγματι Angra) τότε το downstroke είναι μονόδρομος..
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον εννοείς alternate, ε? ::)
faser:
--- Παράθεση από: gers στις 11/10/07, 21:36 ---
--- Παράθεση από: faser στις 11/10/07, 18:30 ---
--- Παράθεση από: gers στις 11/10/07, 14:43 ---Εγώ στηρίζω κάπως το χέρι μου στην γέφυρα και λίγο το μικρό δάκτυλο (ίσως και τον παράμεσο) στο σώμα της κιθάρας...
Πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάποια δυσκολία και είναι ο τρόπος που με βολεύει περισσότερο απ όλους!! ::)
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε Gers,
Το γεγονός ότι η πλειονότητα των κιθαριστών που έχω δει και συναντήσει στηρίζουν τον pinky στο σώμα σημαίνει ότι γενικά αυτή η στάση βολεύει.. Όμως δεν σου δίνει την ελευθερία που χρειάζεσαι για να παίξεις πιο γρήγορα.. Δοκίμασε το, ανάλογα με το adaptability του καθενός μπορεί να σου πάρει από μήνα μέχρι τρίμηνο μέχρι να "αποβάλεις" εντελώς αυτή τη συνήθεια αλλά θα δεις αποτελέσματα σίγουρα :)
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα το προσπαθήσω αν και ήδη παρατηρώ σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα με τον τρόπο που παίζω.. Thanks πάντως, κι αν δω αποτελέσματα θα σου πω!! :)
--- Παράθεση από: faser στις 11/10/07, 18:30 ---Αν μιλάμε για πραγματικά γρήγορα riffs (επί παραδείγματι Angra) τότε το downstroke είναι μονόδρομος..
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον εννοείς alternate, ε? ::)
--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι Gers, καλά διάβασες :)
Επειδή ίσως να ακούγεται μπλεγμένο αρκεί να πω 2 πράγματα.. Ο blacksheepios ρώτησε ποια τεχνική ενδείκνυται για ένα riff το οποίο παίζεται ως επί το πλείστον στην Α αλλά "μπασάρει" στην Ε.. Δλδ η μελωδία του riff είναι γραμμένη σε νότες της χορδής Α αλλά απαιτούνται κάποιες "μεταβάσεις" στην Ε έτσι ώστε το riff να ακουστεί πιο ολοκληρωμένο.. Σε αυτού του είδους τα riffs προτιμάμε το downstroke σε όλες τις χορδές για θέματα τονισμού καθαρά..
Τώρα, ένα riff το οποίο παίζεται αποκλειστικά (ή κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό σε μια χορδή, επί παραδείγματι το Clown Parade στο τελευταίο δίσκο των Annihilator) ή έχει 6 νότες στην Ε, μετά 6 νότες στην Α, μετά 4 νότες στην D, μετά άλλες 6 νότες στην Α κ.λπ. (αυτό βέβαια δεν είναι riff, αλλά ολόκληρη σύνθεση :D) τότε το alternate picking είναι αυτό που προτιμάμε..
Όσο για τον pinky, αν προσέξεις το τελευταίο live DVD του Satch, η κάμερα τον "τσακώνει" να έχει στηρίξει το μικρό δάκτυλο στο σώμα, αλλά στα γρήγορα σημεία κάτι τέτοιο δεν γίνεται.. Οπότε υποθέτω ότι είναι μια συνήθεια που δεν αποβάλλεται εύκολα :)
Ελπίζω να μην έμπλεξα τα πράγματα περισσότερο :-\
Blacksheepιος:
Επιπλεον, για να μην ανοιγω νεο τοπικ γνωριζετε καμια ασκηση για να βελτιωσω την ταχυτητα των chops?Δηλαδη το ποσες φορες χτυπας την χορδη στην μοναδα του χρονου.(με downstroke συνηθως)
Fretwork:
Στο link που δινει ο Θ.Ζηρας δειχνει/παιζει ασκησεις για αυτο ακριβως που θες να κανεις.
gers:
Αν θες κατέβασε και το Guitar Speed Trainer!! Καλό προγραμματάκι!! ;)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση