Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Εφέ
Rack noise gate or multi-effects;
faser:
--- Παράθεση από: fenderiarhs στις 13/10/07, 02:10 ---αν θελεις την προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι τα noise gates δεν ειναι ποτε καλη λυση... δεν εχω ακουσει κανενα το οποιο να μην "πειραζει" τον ηχο.....και αν το καλοσκεφτεις κανενα δεν ειναι τοσο εξυπνο ωστε να ξεχωριζει παντα αυτο που πρεπει να κοψει ( το θορυβο δηλαδη) απο αυτο που πρεπει να αφησει απειραχτο ( τον ηχο σου)......αυτη εινια η λειτουργια του και καμμια φορα δεν τα ξεχωριζει και τοσο καλα....
Γνωμη μου ειναι οτι ειναι αχρηστα......αγορασε ακριβα καλωδια κανε shielding την κιθαρα σου (απο εκει που ξεκιναει ο περισσοτερος θορυβος) μην χρησιμοποιεις υπερβολικες ρυθμισεις στα dist σου, προσεξε ιδιαιτερα τα compressors που χρησιμοποιεις και γενικα προτιμησε να μην εχεις θορυβο εξ αρχης παρα να προσπαθεις στην συνεχεια να ελαττωσεις τον υπαρχοντα με λυσεις noise gate.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον fendeniarh, διότι οι συχνότητες που προκαλούν το λεγόμενο "φύσημα" είναι οι πρίμες και οι υψηλές μεσαίες.. Για να καταπολεμήσεις το "φύσημα" αρκεί με ένα equalizer να κόψεις αυτές τις σύχνότητες από το ηχοφάσμα σου.. Αυτό κάνει και κάθε λογής noise gate, άλλο καλύτερα και άλλο χειρότερα.. Το ζήτημα πάντως είναι ότι με την ποιότητα του ρεύματος και με το να μοιράζονται την ίδια γείωση φώτα και πρίζες, όσο καλά και αξιόπιστα καλώδια και να χρησιμοποιείς και όσο shielding να κάνεις στην κιθάρα σου (είχα δει ένα τρελό βίντεο όπου κάποιος βουτούσε τους μαγνήτες τους σε λιωμένο κερί) το φύσημα θα υπάρχει ή αν δεν υπάρχει ο ήχος θα ακούγεται κουτσουρεμένος.. Πάντως αντί για noise gate μπορείς να κοιτάξεις κάποιο power conditioner, της Furman είναι τα πιο γνωστά, το οποίο σταθεροποιεί το ρεύμα και προφυλάσει τον ενισχυτή σου από τις απότομες μεταβολές της τάσης (ενδεικνυται αν ο τελευταίος είναι λαμπάτος)..
mace:
...τα 'χουμε αναλυσει και εδω...
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=53116.0
...παντως παιδια μη τραγικοποιειτετις καταστασεις....ευτυχως δεν ειναι ολα τα noise gate φτηνες κατασκευες που καταστρεφουν τον ηχο μας.Οπως εχω ξαναγραψει,το πρωτο πραγμα που θα πρεπει να καταπολεμησεις ειναι οι ''πηγες'' θορυβου...γι' αυτο συμφωνω με τα παιδια πιο πανω περι καλωδιων,power conditioners και τα σχετικα...απλα μη φοβαστε τα noise gates ειδικα αν χρησιμοποιειτε μεγαλα ποσα gain...αυτο δε σημαινει οτι καργαρουμε το gate οσο παει γιατι τοτε αντιο sustain και ηχοχρωμα μηδεν...προσωπικα χρησιμοποιω gate επειδη παιζω σε καθε λογης μαγαζι και χωρο,με περιεργα ρευματα (ακομα και απο γεννητριες) και ειδικα τα hums απο ρευμα ειναι παντου..σχετικα με την Parker δεν υπηρχε θεμα shielding αλλα οταν πλεον αντικατεστησα τα patch cables του ρακ (Klotz) με George Ls η διαφορα ηταν αισθητη (τοσο σε συχνοτητες οσο και σε σταθμη θορυβου).Ευτυχως το Decimator ειναι αρκετα εξυπνο...δυστηχως για μενα αναγκαστηκα να το φερω απο Αμερικη γιατι στην Ευρωπη δεν ερχοταν...προσφατα το ειδα στον Θωμα ομως.
--- Παράθεση ---προτιμησε να μην εχεις θορυβο εξ αρχης παρα να προσπαθεις στην συνεχεια να ελαττωσεις τον υπαρχοντα με λυσεις noise gate
--- Τέλος παράθεσης ---
...και βεβαια μακραν η πιο σωστη προσεγγιση του θεματος του θορυβου.
dunkan:
αλλο ειναι το noise gate και εντελως διαφορετικο το λεγομενο noise reduction.μην τα μπερδευετε.ετσι και αλλιως εχουν εντελως διαφορετικη "βαση" λειτουργειας τα 2 αυτα συστηματα.99,9% των πολυεφε εχουν την φτινιαρικη λυση του noise reduction που κοβει θορυβο μεν αλλα κοβει και πολλα αλλα...θα το ακουτε εξαλλου.το συστημα που χρησημοποιουν οι μεγαλοι κιθαριστες ειναι noise gate(συγκεκριμενα λεγεται distortion gate) το οποιο δεν κοβει καθολου τον θορυβο του distortion.απλα δεν τον διαβαζει καθολου(και ομως ετσι δουλευει).εγω σωθηκα με αυτο.
Johnie Darko:
Συμφωνω με τον Dunkan...
Τα περισσοτερα προβληματα με noise gates προκυπτουν επειδη οι χρηστες δεν ξερουν να τα ρυθμιζουν σωστα.
Οταν εχει τα βασικα στοιχεια ελεγχου (threshold, attack, release κτλ) θελει και σωστο ρυθμισμα αναλογως του ηχου αλλα και του στυλ παιξιματος... Ετσι αν θες να εχεις πολυ ελεγχο σε ρυθμικα palm mutes metal μερη, πρεπει να το βαλεις με μικρο σχετικα threshold, πολυ γρηγορο attack και ακομα πιο γρηγορο release. Αν θες να παιξεις σολο, θες εντελως διφορετικο threshold, γρηγορο attack αλλα αρκετα αργο release...
Και βεβαια οπως ειπε και ο fenderiarhs, ολα αυτα λειτουργουν αφου καταρχην εχουμε προσπαθησει να εξαλειψουμε τις "πρωτογενης" πηγες θορυβου που ανεφεραν τα παιδια. Τελος εγω θα προτεινα ενα καλο noise gate υπο μορφη stomp box, γιατι θα μπορεις ανα πασα στιγμη να το ενεργοποιεις/απενεργοποιεις για να πετυχεις το αποτελεσμα που θες πιο αποτελεσματικα...
Nexis:
Το Rocktron prophesy II το έχεις υπόψιν σου? Είναι rack multiefects προενίσχυση. Ρίξε μία ματιά και σε αυτό μιάς που και προενίσχυση θές και rack και πολυεφφέ και noise gate και αυτό τα έχει όλα σε ένα και είναι πολύ ποιοτικό. 'Εχει το hush μέσα σε όλα τα effects και με έχει εντυπωσιάσει. Κόβει την φασαρία χωρίς να σου πειράζει τον ήχο. Πολύ καλό.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση