Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Vibrato χρησιμοποιώντας το tremolo...

(1/5) > >>

gers:
Τον τελευταίο καιρό ανακάλυψα μια ενδιαφέρουσα τεχνική σχετικά με το βιμπράτο!
Αντί να κάνω βιμπράτο με τον κλασικό τρόπο, στηρίζω το δεξί μου χέρι στην γέφυρα και την σπρώχνω/αφήνω με χαλαρές κινήσεις...
Αυτό με βοηθά κυρίως στα αργά σόλο (βλ. comfortably numb) με πλατύ βιμπράτο κι όχι στα γρήγορα, γιατί μου δίνει περισσότερο έλεγχο και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγω καθόλου απ την τονικότητα!!

Ξέρετε τώρα αν και κατά πόσο στέκει αυτή σαν τεχνική ή αν υπάρχει κάποιος κιθαρίστας που κάνει βιμπράτο με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο? :P
Thanks...

Joevaicci:
Eγώ! Βασικά το συνηθίζω λιγότερο από τους άλλους τρόπους, αλλά ήταν από τα πρώτα πράγματα που έκανα στην κιθάρα και αρχικά έτσι έκανα βιμπράτο. Συνηθίζεται πάντως, αλλά δε ξέρω κανέναν που να χρησιμοποιεί κυρίως αυτήν την τεχνική. Προσωπικά πλέον σχεδόν δε το κάνω καθόλου αν και σε αργά σόλο πράγματι βολεύει.

Ax_Wield:
Αυτό που λές συνηθίζεται αρκετά...δεν είναι κάποια στάνταρ τεχνική βέβαια αλλά συνηθίζεται...στη τελική ο καθένας χρησιμοποιεί αυτό που τον βολεύει περισσότερο και του ακούγεται καλύτερα!

The common cunning linguist:

Αυτό που έχει η κιθάρα, ΔΕΝ λέγεται τρέμολο. Λέγεται vibrato. Tremolo το ονόμασε ο Leo Fender λόγω ασχετοσύνης.  :P :P ;D

Επομένως είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό να αυξομειώνει κανείς γρήγορα το pitch με το... vibrato (γιατί ΑΥΤΟ ακριβώς είναι το vibrato), όπως ακριβώς κάνει και με τα δάκτυλα του αριστερού.  ;)

mace:
...καθως επισης θα το συναντησετε πολλες φορες και ως tremelo....παντως ενδιαφερουσα τεχνικη  ;)
Ο Blackmore χρησιμοποιουσε με τον ιδιο τροπο το τρεμολο αλλα με το λεβιε σε αργα σολο τυπου temple of the king για το βιμπρατο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση