Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...

Τι τροφοδοτικό χρησιμοποιούν τα πεταλάκια;

(1/4) > >>

Salinas:
 Εκτός των 9V είδα ότι στους μετασχηματιστές αναφέρεται κι ένας αριθμός (200/300/1000 μΑ) ο οποίος αναφέρεται αν κατάλαβα καλά στην κατανάλωση ρεύματος...
Και γεννάται το ερώτημα: πως καταλαβαίνουμε τι μετασχηματιστής χρειάζεται για κάθε πετάλι; Δεν είδα πουθενά να γράφουν τέτοια πράγματα.

themos:
Προσωπικά χρησιμοποιώ έναν κοινό μετασχηματιστή 9V, που με ένα καλώδιο επέκτασης σου δίνει 5 adaptors 9V. Έτσι έχεις ρεύμα για πέντε πετάλια από μία πρίζα. Κανένα πετάλι δεν έχει πρόβλημα με αυτό το σύστημα. Το τροφοδοτικό μαζί με το καλώδιο μου κόστισαν γύρω στα 35 Ευρώ στον Καγμάκη. Δεν τα βρήκα στη δική του σελίδα, αλλά δες στο musica:
http://musica.gr/pegasus/bin/pegweb3.dll?method=../h101/faq0011&ypoomada=1227&omada=298

Πάντως ξέρω ότι στα πετάλια πρέπει να αποφεύγεται η χρήση των πολυ-μετασχηματιστών (αυτών που βγάζουν διαφορετικά volts, και επιλέγεις κάθε φορά με ένα διακοπτάκι, αλλάζοντας και τον adaptor).

The common cunning linguist:

--- Παράθεση από: themos στις 14/11/07, 15:48 ---Πάντως ξέρω ότι στα πετάλια πρέπει να αποφεύγεται η χρήση των πολυ-μετασχηματιστών (αυτών που βγάζουν διαφορετικά volts, και επιλέγεις κάθε φορά με ένα διακοπτάκι, αλλάζοντας και τον adaptor).

--- Τέλος παράθεσης ---

Για ποιο λόγο?

themos:

--- Παράθεση από: The common cunning linguist στις 14/11/07, 17:16 ---
--- Παράθεση από: themos στις 14/11/07, 15:48 ---Πάντως ξέρω ότι στα πετάλια πρέπει να αποφεύγεται η χρήση των πολυ-μετασχηματιστών (αυτών που βγάζουν διαφορετικά volts, και επιλέγεις κάθε φορά με ένα διακοπτάκι, αλλάζοντας και τον adaptor).

--- Τέλος παράθεσης ---

Για ποιο λόγο?

--- Τέλος παράθεσης ---

Έτσι έγραφε κάτω από το Cry-Baby μου. Χωρίς να είμαι ηλεκτρολόγος/ηλεκτρονικός, φαντάζομαι ότι ένα τέτοιο πολύ-adaptor με μεταβαλλόμενη τάση μπορεί να κάνει ευκολότερα ζημιά από ένα σταθερό 9άρι. Βέβαια, εγώ από περιέργεια δοκίμασα παρόλα αυτά ένα πολυ-μετασχηματιστή σε ένα φτηνότερο πετάλι και δεν είδα να παθαίνει κάτι...οπότε μπορεί η Dunlop να το γράφει μόνο και μόνο για να αγοράσει κανείς το official "DC Brick". 8)

Υπνοβάτης...:
Πού πιθανόν. Φίλε Σαλίνας τα Ampere είναι η ένταση του ρεύματος και πρέπει να είναι ακριβώς όσα λέει το κάθε πετάλι για τον τέλειο ήχο (δηλ οχι παρακάτω...) και για να μην κάψεις τα πάντα (δηλ όχι παραπανω...) ;)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση