Ειδικά θέματα > Τρόποι παιξίματος, τεχνικές
Πώς παίζεται αυτό εδώ???
papalaiho:
Ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανείς πώς παίζεται αυτό εδώ???
|-----------------|
|-4--5------------|
|-----------------|
|-2--3------------|
Το έχω δει σε πολλές ταμπλατούρες και δεν ξέρω πως παίζεται...
Επισημαίνω ότι δε πρόκειται για κλασσική κιθάρα ώστε να παιχτεί με τα δάχτυλα.
Ευχαριστώ!!!
faser:
--- Παράθεση από: papalaiho στις 13/06/08, 10:57 ---Ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανείς πώς παίζεται αυτό εδώ???
|-----------------|
|-4--5------------|
|-----------------|
|-2--3------------|
Το έχω δει σε πολλές ταμπλατούρες και δεν ξέρω πως παίζεται...
Επισημαίνω ότι δε πρόκειται για κλασσική κιθάρα ώστε να παιχτεί με τα δάχτυλα.
Ευχαριστώ!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα σου πω πως το παίζω εγώ (το σημείο!!! :D)..
Κάνω ένα είδος μικρού μπαρέ (στο τάστο που πρέπει να παιχτεί η μπάσα χορδή) με το οποίο παίζω με το δείκτη την μπάσα χορδή και με το μικρό ή παράμεσο (ανάλογα τι σε βολεύει) παίζω την νότα 2 χορδές κάτω.. Στην ενδιάμεση χορδή mutάρω με το μπαρέ που έχω κάνει και έτσι η συγκεκριμένη δεν ακούγεται όταν με το δεξί χτυπάω και τις 3 χορδές μαζί.. Για να mutάρεις την ενδιάμεση χορδή, απλά το μπαρέ σου είναι χαλαρό ίσα-ίσα να εφάπταται στη χορδή που δεν θέλουμε να ακουστεί.. Πως σου φαίνεται; Θέλει λίγο εξάσκηση για να αποκτήσεις την αίσθηση του "εφαπτόμενου" μπαρέ.. Όχι πολύ.. 10 λεπτά φτάνουν..
papalaiho:
Καλή μου φάνηκε η εκδοχή σου...απλά όπως και να το κάνουμε θα ακουστεί η mutαρισμένη νότα...
Το συγκεκριμένο ήταν ένα παράδειγμα...το έχω συναντήσει σε πολλά tabs όπου παίζεται στις πρώτες χορδές (πρώτη-τρίτη) και πολύ ψιλά (21-24 τάστο).Επειδή είναι κάτι σαν σόλο, μήπως παίζει πχ το 21ο τάστο στην πρώτη χορδή και ταυτόχρονα κάνει hammer-on στο 23ο τάστο στην τρίτη χορδή???
Υπνοβάτης...:
Αν είναι το ένα κάτο από το άλλο όχι...!
Είναι αυτό που σου περιέγραψε ο faser...
Και δεν είναι μόνο όπως το κάνει αυτός! Νομίζω στο πειριέγραψε όπως το κανει όλος ο κόσμος! ;)
Δεν ακούγεται η ενδιάμεση χορδή δοκίμασε το!
faser:
--- Παράθεση από: papalaiho στις 13/06/08, 11:25 ---Καλή μου φάνηκε η εκδοχή σου...απλά όπως και να το κάνουμε θα ακουστεί η mutαρισμένη νότα...
Το συγκεκριμένο ήταν ένα παράδειγμα...το έχω συναντήσει σε πολλά tabs όπου παίζεται στις πρώτες χορδές (πρώτη-τρίτη) και πολύ ψιλά (21-24 τάστο).Επειδή είναι κάτι σαν σόλο, μήπως παίζει πχ το 21ο τάστο στην πρώτη χορδή και ταυτόχρονα κάνει hammer-on στο 23ο τάστο στην τρίτη χορδή???
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά δεν έχω προβλήματα με την mutαρισμένη νότα.. Δεν ακούγεται κάτι που να με ενοχλεί.. Άλλο να κάνεις palm mute (όπου φυσικά και ακούγεται) και άλλο να κάνεις finger muting (όπου σκοπός του και τεχνική είναι να μην ακούγεται).. Χρησιμοποιείται αρκετά όπως είπες και στις ψηλές νότες (κάτω τάστα) γιατί πολύ απλά είναι ένας εύκολος τρόπος να παίξεις δισολίες σε 8ες παράλληλες ;)..
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση