Ειδικά θέματα > Τρόποι παιξίματος, τεχνικές

Πώς παίζεται αυτό εδώ???

<< < (4/4)

blackie:
Ακουγεται πιο ωραια αν κανεις και upstrokes μαζι με downstrokes(με το τροπο που εδειξε ο φειζερ)
Εγω χρησιμοποιω το πρωτο και το τεταρτο δαχτυλο για αυτη τη τεχνικη και "μπλοκαρω" την χορδη αναμεσα με το πρωτο...
Πολυ καλο κομματι για προπονηση αυτου ειναι to Hall Of The Mountain King των Savatage...

papalaiho:
Πολύ καλό παράδειγμα φίλε μου...είναι γ ε μ ά τ ο τέτοια μυστήρια πραματάκια!!! :P
Πώς τα παίζεις εσυ?Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αναλυτικά?Πάρε παραδείγματα από το κομμάτι αυτό που πρότεινες...thanx!!!  :)

faser:

--- Παράθεση από: Nexis στις 13/06/08, 14:34 ---Οπως το περιγράφει ο faser νομίζω είναι το πιο εύκολο ενώ με hybrid είναι πιο καθαρό. Αν παίζεις με παραμόρφωση νομίζω ο πρώτος τρόπος είναι οκ. Χωρίς παραμόρφωση νομίζω καλύτερα με τον δεύτερο τρόπο.

--- Τέλος παράθεσης ---
+1

Συμφωνώ απόλυτα.. Όντας κατά βάση κλασικός κιθαρίστας έμαθα το παίξιμο αυτού του τύπου σε κομμάτια του Albeniz (μάλιστα αν παίξεις αυτές τις 2 νότες με κάποιο απειροελάχιστο lag μεταξύ της μπάσας και της πρίμας χορδής, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν μαγευτικό).. Επομένως όταν παίζω χωρίς παραμόρφωση, π.χ. κομμάτια τύπου Eric Johnson, χρησιμοποιώ δάχτυλα.. Όταν όμως πρόκειται για κομμάτι με παραμόρφωση (π.χ. το "refrain" του Overdriver από το τελευταίο cd του Satriani) νιώθω ότι χάνεται μεγάλο μέρος του τονισμού αν δεν χτυπήσεις τις τρεις χορδές με τη πένα (και μάλιστα downstroke δυνατά).. Είναι και η επαφή της πένας με τις χορδές που ακούγεται όταν έχεις παραμόρφωση και πιστεύω ότι του πάει καλύτερα.. Βέβαια ο καθένας όπως βολεύεται :)..

Mistral:
Με τη σειρά μου θα συμφωνήσω κι εγώ με το Καθίκι :) αλλά αρκετές φορές χρησιμοποιώ και την τεχνική που προτείνει ο faser...
Προσωπικά κοίτα τί σε βολεύει περισσότερο και πώς σου ακούγεται καλύτερα εσένα...
Πολλές φορές ανάλογα με τα κέφια, στο ένα verse χρησιμοποιώ τη hybrid τεχνική και στο δεύτερο την άλλη του faser...έτσι για να ξεκουράζω και τα δάχτυλα αλλάζοντας τεχνικές...
Αρκεί το αποτέλεσμα βέβαια να είναι καλό...;)
cu

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση