Ειδικά θέματα > Τρόποι παιξίματος, τεχνικές

Ερώτηση σε Sweep Picking!!

(1/4) > >>

gers:
Πώς πρoτιμάτε να παίζετε το παρακάτω?

E-----15-----------
B-------16---------
G---------17-------
D-----------17------
A-------------18-----
E-------------------
...(είναι από το solo του κομματιού black dwarf των candlemass)...

Συγκεκριμένα θέλω να μάθω πώς είναι πιο σωστό να παίξω τις 2 νότες στο 17ο τάστο...
1) Με το ίδιο δάκτυλο, σε στυλ μπαρέ?
2) Με το μικρό στη ΝΤΟ (χορδή G- τάστο 17), τον παράμέσο στη ΣΟΛ (D-17) και ξανά το μικρό στη ΡΕ# (A-18)?
3) Mε τον παράμέσο στη ΝΤΟ (G-17), το μέσο στη ΣΟΛ (D-17) και τον παράμεσο πάλι στη ΡΕ# (Α-18)?
4) Όπως στο (2) αλλά αντί για τη ΡΕ# στη χορδή Α, να ψάξω την ίδια νότα στη D (D-13)?

Για βοηθείστε ρε παιδια...

Nexis:
Το 1 είναι το πιο σωστό. Εξάλου είναι μέρος απο arpegio αυτό και το arpegio παίζεται με αυτό τον τρόπο.. Μπαρέ με τον παράμεσο στο 17.

faser:
Συμφωνώ με Nexis..

Γενικά εγώ δεν προτιμάω το μπαρέ όταν μπορώ να βάλω δάχτυλα, γιατί με το μπαρέ είναι πιο δύσκολο να "κόψεις" τις νότες έτσι ώστε να ακουστούν στακάτες και όχι ενωμένες (sweep picking-wise style) αλλά το συγκεκριμένο δεν μπορεί να παιχτεί αλλιώς νομίζω.. Πιστεύω ότι είναι σπατάλη χρόνου (για αλλαγή δαχτύλων) να μην βάλεις μπαρέ σε εκείνο το σημείο..

Σε αυτές τις ερωτήσεις πάντως, η απάντηση είναι ότι σε βολεύει.. Για παράδειγμα στο "far beyond the sun", στο σημείο λίγο μετά την εισαγωγή (0:20) όπου έχει τελειώσει με το ανέβασμα τις σκάλας (δις) και κάνει το μικρό sweep στις τρεις πρίμες χορδές, οι περισσότεροι που έχω δει το παίζουν χρησιμοποιώντας το δείκτη, μέσο, παράμεσο ενώ εγώ χρησιμοποιώ δείκτη, παράμεσο, μικρό.. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος, αρκεί να σε βολεύει εσένα (δεν μιλάμε βέβαια για καφρίλες τύπου Βαρδή που έπιανε την σολ της G+ με τον αντίχειρα στην 6η χορδή)..

gers:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Το μπαρέ δε μου ακούγεται καθαρό σε αυτό το sweepάκι και γι αυτό έλεγα μπας και συνέφερε κανάς άλλος τρόπος... θα το προσπαθήσω περισσότερο και θα δώ...

Υ.Γ. Γιατί ρε Τσεχία...

faser:

--- Παράθεση από: gers στις 15/06/08, 23:48 ---Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Το μπαρέ δε μου ακούγεται καθαρό σε αυτό το sweepάκι και γι αυτό έλεγα μπας και συνέφερε κανάς άλλος τρόπος... θα το προσπαθήσω περισσότερο και θα δώ...

--- Τέλος παράθεσης ---
Στα arpeggios, δεν πρέπει να παίζεται το μπαρέ με τον συνηθισμένο τρόπο και ίσως γι' αυτό δεν σου ακούγεται τόσο καθαρό.. Όταν πας για την δεύτερη νότα του μπαρέ το σηκώνεις κάπως.. Φαντάζομαι το ξέρεις αυτό γι' αυτό δεν το αναλύω περισσότερο.. ;)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση