Ειδικά θέματα > Τρόποι παιξίματος, τεχνικές

Ερώτηση σε Sweep Picking!!

<< < (3/4) > >>

gers:
Ευχαριστώ serviani, θα το κοιτάξω και θα σου πω!! ;)

Faser, κι εγώ πολλές φορές εφαρμόζω ένα ''ελαφρύ'' palm muting στα arpeggios για να ακούγονται κάπως πιο σφιχτά και καθαρά...

Ενώ πάντως το ίδιο sweep από πάνω προς τα κάτω το παίζω σχετικά εύκολα με την τεχνική του μπαρέ, το αντίστροφο με δυσκολεύει, κυρίως γιατί μου είναι πολύ πιο εύκολο να πατήσω κανονικά μια χορδή και να ''σπάσω'' ύστερα το δάκυτλο ώστε με αυτό να πατήσω και το ίδιο τάστο της από κάτω χορδής, παρά να πατήσω με ''σπασμένο'' δάκτυλο μια χορδή και να το σηκώσω για να πατήσω κανονικά το ίδιο τάστο της από πάνω χορδής (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε γιατί δε μου είναι εύκολο να το εξηγήσω πολύ καλά :P)...

faser:

--- Παράθεση από: gers στις 16/06/08, 01:10 ---Ευχαριστώ serviani, θα το κοιτάξω και θα σου πω!! ;)

Faser, κι εγώ πολλές φορές εφαρμόζω ένα ''ελαφρύ'' palm muting στα arpeggios για να ακούγονται κάπως πιο σφιχτά και καθαρά...

Ενώ πάντως το ίδιο sweep από πάνω προς τα κάτω το παίζω σχετικά εύκολα με την τεχνική του μπαρέ, το αντίστροφο με δυσκολεύει, κυρίως γιατί μου είναι πολύ πιο εύκολο να πατήσω κανονικά μια χορδή και να ''σπάσω'' ύστερα το δάκυτλο ώστε με αυτό να πατήσω και το ίδιο τάστο της από κάτω χορδής, παρά να πατήσω με ''σπασμένο'' δάκτυλο μια χορδή και να το σηκώσω για να πατήσω κανονικά το ίδιο τάστο της από πάνω χορδής (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε γιατί δε μου είναι εύκολο να το εξηγήσω πολύ καλά :P)...

--- Τέλος παράθεσης ---
Κατάλαβα τι θέλεις να πεις.. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, (ψυχολογικό ίσως) το ανέβασμα φαίνεται πάντα πιο δύσκολο από το κατέβασμα.. Ενώ σε μερικά arpeggios βάζω μπαρέ στο κατέβασμα, στο ανέβασμα προτιμώ να βάλω δάχτυλα γιατί το rollover είναι PITA.. Το συγκεκριμένο που διάλεξες είναι από τα πιο δύσκολα modes που έχω συναντήσει πρώτον γιατί δεν έχεις αέρα να τοποθετήσεις τα δάχτυλα και δεύτερον γιατί δεν σου αφήνει περιθώριο στο ανέβασμα να βάλεις δάχτυλα (αυτό που σε δυσκολεύει δηλαδή).. Προτείνω να το παρατήσεις το συγκεκριμένο και να μάθεις κάποιο ποιο εύκολο!!! :P :D ;D (πλακίτσα--> practice makes perfect ;))

MechMech:
Εχω την εντυπωση πως καθε δασκαλος θα επεμενε πως ΠΡΕΠΕΙ να παιζεις καθε τετοιο παραδειγμα με μπαρρε...

ναι το ρολοβερ ειναι παλουκι, ειδικα στις μπασσες χορδες και στα τελευταια ταστα, αλλα αν επιχειρησεις να το παιξεις με αλλη δακτυλοθεσια, απλα ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ να το παιξεις οσο γρηγορα πρεπει...

Υπνοβάτης...:
To palm muting επιβάλλεται σε sweep picking !
Σωστότατος είσαι faser μη σκας... ;)

Fretwork:

--- Παράθεση από: faser στις 15/06/08, 23:52 ---Στα arpeggios, δεν πρέπει να παίζεται το μπαρέ με τον συνηθισμένο τρόπο και ίσως γι' αυτό δεν σου ακούγεται τόσο καθαρό.. Όταν πας για την δεύτερη νότα του μπαρέ το σηκώνεις κάπως.. Φαντάζομαι το ξέρεις αυτό γι' αυτό δεν το αναλύω περισσότερο.. ;)

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτο ειναι το σωστο.Δεν ειναι ακριβως μπαρε.
Δεν πρεπει να ακουγεται καθολου θορυβος οταν το παιξεις σωστα με αυτον τον τροπο

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση