Ειδικά θέματα > Τρόποι παιξίματος, τεχνικές
Ερώτηση σε Sweep Picking!!
gers:
Thx fretwork, αν και το ξέρω όπως λέω και πιο πάνω... Το πρόβλημα είναι ότι το ''μπαρέ'' σε arpeggios με το μεσαίο δάκτυλο και μάλιστα από κάτω προς τά πάνω, μου είναι λίγο παλουκάκι... :-[
MechMech:
Για ολους ειναι.
Εξασκηση, εξασκηση, εξασκηση, εξασκηση, εξασκηση, εξασκηση, εξασκηση, εξασκηση, εξασκηση, εξασκηση, εξασκηση, εξασκηση!!!! ;)
faser:
OK, αλλά μην μας γίνει και έμμονη ιδέα το roll over.. Στο κατέβασμα μπορούμε να το πετύχουμε σχετικά εύκολα, στο ανέβασμα όμως η κίνηση είναι αντίθετη κάτι το οποίο προβληματίζει πολύ κόσμο (μαζί και εμένα).. Όμως επειδή το sweep είναι γρήγορη τεχνική αν αυτές οι 2 νότες ακουστούν κάπως ενωμένες, στο σύνολο των 12-13 νοτών (τυπικό sweep) δεν θα ακουστεί και καμία τεράστια χασμωδία.. Πιστεύω ότι περισσότερο χρόνο πρέπει να δώσουμε έτσι ώστε να μάθουμε τα δάχτυλα μας όταν εκτελούν το sweep να μην πετάγονται ανεξέλεγκτα αριστερά-δεξιά-πάνω-κάτω (μικρή κίνηση) παρά σε τέτοιες λεπτομέρειες.. Έχω δει αρκετό κόσμο όταν κάνουν sweep τα δάχτυλα τους να κινούνται στην ταστιέρα λες και θα βγάλουν κανένα μάτι.. Και είναι κρίμα γιατί αν έκαναν μαζεμένη κίνηση θα έπαιζαν ακόμα πιο γρήγορα.. Όσο πιο κοντινές είναι οι κινήσεις των δαχτύλων προς την ταστιέρα, τόσο πιο αβίαστα και εύκολα θα μας βγαίνουν οι γρήγορες τεχνικές.. Ίσα-ίσα να τα βλέπεις να κουνιούνται.. Τσεκάρετε το ;)..
drakoumel:
--- Παράθεση από: gers στις 16/06/08, 21:36 ---Thx fretwork, αν και το ξέρω όπως λέω και πιο πάνω... Το πρόβλημα είναι ότι το ''μπαρέ'' σε arpeggios με το μεσαίο δάκτυλο και μάλιστα από κάτω προς τά πάνω, μου είναι λίγο παλουκάκι... :-[
--- Τέλος παράθεσης ---
Εμένα πάλι το να παίζω γενικά κιθάρα μου είναι λίγο παλουκάκι....μη σκαλώνεις gers....αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα εγώ δε μπορώ ουτε τα πιο απλά να παίξω...πόσο μάλλον το sweep ....και με το roll over...
Βοήθησα...?
gers:
--- Παράθεση από: drakoumel στις 17/06/08, 14:12 ---
--- Παράθεση από: gers στις 16/06/08, 21:36 ---Thx fretwork, αν και το ξέρω όπως λέω και πιο πάνω... Το πρόβλημα είναι ότι το ''μπαρέ'' σε arpeggios με το μεσαίο δάκτυλο και μάλιστα από κάτω προς τά πάνω, μου είναι λίγο παλουκάκι... :-[
--- Τέλος παράθεσης ---
Εμένα πάλι το να παίζω γενικά κιθάρα μου είναι λίγο παλουκάκι....μη σκαλώνεις gers....αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα εγώ δε μπορώ ουτε τα πιο απλά να παίξω...πόσο μάλλον το sweep ....και με το roll over...
Βοήθησα...?
--- Τέλος παράθεσης ---
Δε βοήθησες καθόλου γιατί έχεις κάνει το λάθος να ανεβάσεις δικά σου κομμάτια/διασκευές... Οπότε το αν σου είναι παλούκι να παίζεις κιθάρα, άσε να το κρίνουμε εμείς... :P ;)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση