Ειδικά θέματα > Τρόποι παιξίματος, τεχνικές

Ερώτηση σε Sweep Picking!!

<< < (2/4) > >>

Joevaicci:
Είναι δύσκολο το roll over στα τελευταία τάστα ρε γμωτο ! :-\

Serviani:
Χρησιμοποίησε όποια δάχτυλα σε βολεύουν (δεν υπάρχει σωστό ή λάθος) ώστε να είσαι έτοιμος για αυτά που ακολουθούν.

gers:

--- Παράθεση από: faser στις 15/06/08, 23:52 ---
--- Παράθεση από: gers στις 15/06/08, 23:48 ---Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Το μπαρέ δε μου ακούγεται καθαρό σε αυτό το sweepάκι και γι αυτό έλεγα μπας και συνέφερε κανάς άλλος τρόπος... θα το προσπαθήσω περισσότερο και θα δώ...

--- Τέλος παράθεσης ---
Στα arpeggios, δεν πρέπει να παίζεται το μπαρέ με τον συνηθισμένο τρόπο και ίσως γι' αυτό δεν σου ακούγεται τόσο καθαρό.. Όταν πας για την δεύτερη νότα του μπαρέ το σηκώνεις κάπως.. Φαντάζομαι το ξέρεις αυτό γι' αυτό δεν το αναλύω περισσότερο.. ;)

--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, ναι, το ξέρω απλά με δυσκολεύει κάπως και δεν ακούγεται όσο καθαρό όσο θα 'θελα... προφανώς είναι θέμα εξάσκησης...

faser:

--- Παράθεση από: gers στις 16/06/08, 00:01 ---
--- Παράθεση από: faser στις 15/06/08, 23:52 ---
--- Παράθεση από: gers στις 15/06/08, 23:48 ---Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Το μπαρέ δε μου ακούγεται καθαρό σε αυτό το sweepάκι και γι αυτό έλεγα μπας και συνέφερε κανάς άλλος τρόπος... θα το προσπαθήσω περισσότερο και θα δώ...

--- Τέλος παράθεσης ---
Στα arpeggios, δεν πρέπει να παίζεται το μπαρέ με τον συνηθισμένο τρόπο και ίσως γι' αυτό δεν σου ακούγεται τόσο καθαρό.. Όταν πας για την δεύτερη νότα του μπαρέ το σηκώνεις κάπως.. Φαντάζομαι το ξέρεις αυτό γι' αυτό δεν το αναλύω περισσότερο.. ;)

--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, ναι, το ξέρω απλά με δυσκολεύει κάπως και δεν ακούγεται όσο καθαρό όσο θα 'θελα... προφανώς είναι θέμα εξάσκησης...

--- Τέλος παράθεσης ---
Και επίσης ένα "κολπάκι" που κάνω (δεν το είδα κάπου, από μόνος μου άρχισα να το εφαρμόζω, οπότε μπορεί να χρησιμοποιείται κατά κόρον ή να είμαι λάθος, αλλά anyway).. Όταν κάνω sweepάκια, το δεξί χέρι που κάνει την κίνηση, καθώς κατεβαίνει/ανεβαίνει mutάρει τις χορδές έτσι ώστε το sweep να ακούγεται fluid.. Δηλαδή εκτός του να σηκώνεις τα δάχτυλα του αριστερού μετά την νότα, αν "μπουκώνεις" τις χορδές που παίχτηκαν με το δεξί χέρι θα δεις ότι τα sweeps θα ακούγονται πιο στακάτα.. Ειδικά όταν έχει μπαρέ μέσα, καθαρίζει αρκετά..

Serviani:
Επίσις τσέκαρε το instuctional video του Frank Gambale "Monster licks & speed picking" ειδικά στο section που το εφαρμόζει στα arpeggios και θα σου λυθούν όλες οι απορίες περι sweep picking,βέβαια αυτός το εφαρμόζει και σε scalar παιξίματα αλλά γενικά όλο το video είναι ενδιαφέρον.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση