Ειδικά θέματα > Τρόποι παιξίματος, τεχνικές
Με πενα η χωρις;
Stoyo:
Μολις αρχισα να αχολουμαι με την ηλεκτρικη και εχω μια απορια. Μπορω να παιζω χωρις πενα; Εννοω να παιζω μονιμως χωρις πενα και οχι για το χαβαλε μου. Δηλαδη να μαθω να παιζω με τα δαχτυλα (χωρις νυχια). Ποια ειναι τα προτερηματα και τα μειονεκτηματα στο παιξιμο με πενα και στο παιξιμο χωρις αυτην (και χωρις νυχια)
Ευχαριστω. :)
Minotaur:
Kαι εγώ κυρίως χωρίς πένα έπαιζα όταν ξεκίνησα, δε ξέρω τότε έτσι με βόλευε πιστεύω.
Ενα από τα προτερήματα της πένας είναι η ταχύτητα ( εκτός και αν είσαι ο Knopfler που χάνεται αυτομάτως το προβάδισμα ;D ).
Εγώ θά 'λεγα πάντως να προσπαθήσεις να χρησιμοποιείς και την πένα. Και οι δύο τρόποι είναι χρήσιμοι, και άλλωστε βγαίνει διαφορετικός ήχος
από τον καθένα.
harisz:
μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς και πένα μαζί με δάχτυλα!!! 8) (σιγά σιγά βέβαια)
Σκίρων:
--- Παράθεση από: harisz στις 05/08/08, 02:33 ---μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς και πένα μαζί με δάχτυλα!!! 8) (σιγά σιγά βέβαια)
--- Τέλος παράθεσης ---
πένα μαζί με δάχτυλα ή αλλιως .. chicken' pickin ;D ;D ;D
http://www.youtube.com/watch?v=s2WQk5M2OCk
Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood:
Εγώ προσπαθώ να αφήσω τη πένα σιγά-σιγά και λόγο κλασικής κιθάρας, έχω πολύ καλύτερη ταχύτητα στα δάχτυλα.
Απο κει και πέρα, για να αναπτυχθεί ταχύτητα στα δάχτυλα, πρέπει ο κιθαρίστας, να εξασκηθεί σε patterns αντίστοιχα του alternate και άλλων ειδών picking.
Τώρα γαι το "χωρίς νύχια" που λές, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη... Τα έχω αρκετά χρόνια, και δεν μπορώ χωρίς αυτά...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση