Ειδικά θέματα > Τρόποι παιξίματος, τεχνικές
Πρόγραμμα Ear Training που δεν ξέρω αν βοθηθάει
(1/1)
profsokin:
Έχω κατεβάσει ένα πρόγραμμα που έχει δύο παιχνιδάκια που απευθύνεται μάλλον σε παιδάκια..
Το ένα παίζει 4 συγχορδίες στη σειρά και πρέπει να πεις ποιες είναι επιλέγοντας ανάμεσα από 4 τετράδες, σαν τηλεπαιχνίδι..
Στο άλλο περνάνε πεντάγραμμα με νότες πάνω, ακούγεται η νότα και εσύ πρέπει να πεις ποια είναι..
Εμένα μ'ενδιαφέρει να εξασκήσω το ατάλαντο αφτί μου για να μπορώ να βγάζω πιο άνετα κομμάτια με το αφτί και να αυτοσχεδιάζω καλύτερα.
Το πρώτο σίγουρα βοηθάει μακροπρόθεσμα..
Το δεύτερο βοηθάει στην εξάσκηση του αφτιού ή απλά θα μάθω να διαβάζω τέλεια πεντάγραμμο που δε μ'ενδιαφέρει και πολύ;
Απλώς επειδή και τα δύο θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, δε θέλω να αφιερώνω καθημερινά χρόνο σε άσχετα πράγματα..
Κανένας παιδαγωγός;;;
anagnar:
Nα εισαι σιγουρος οτι χασιμο χρονου δεν ειναι(σιγουρα υπαρχουν και καλυτερα προγραμματα αλλα μεχρι να βρεις καποιο..)αντιθετως αν εχεις 10 λεπτα την ημερα να αφιερωνεις για καποιες μερες της εβδομαδας επι καποιες(;)εβδομαδες θα εχεις ενα ιδιαιτερα καλο και με λιγο κοπο αποτελεσμα..Επισης καλο ειναι να κανεις και λιγο ρυθμικο σολφεζ.Ολα αυτα επιδρουν στην μουσικη μας αντιληψη πολυ θετικα και στο παιξιμο αλλα και στην γενικοτερη μουσικη μας υποδομη..Και επηδει αυτο το μικροβιο με την μουσικη δεν προκειται ποτε να χαθει οσα ποιο πολλα μπορεις να μαθεις (ιδιαιτερα σε περιοδους που καποιος εχει χρονο γιατι δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει αυριο..)τοσο το καλυτερο.Καλη συνεχεια.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση