Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...
Χρήση του μικρού δάκτυλου στο παίξιμο
Pontifikas:
Μιας και το κατάλληλο μέρος για ένα τέτοιο θέμα(FAQ Των μουσικών οργάνων) δεν επιτρέπει το άνοιγμα νέων θεμάτων, είπα να το βάλω στα αθλητικά.
Θέλω να ρωτήσω στην ηλεκτρική κιθάρα κατά πόσο χρησιμοποιείτε το μικρό δάκτυλο.Εγώ εδώ και έναν μήνα προσπαθώ να το εξασκήσω αλλά,ιδίως στις μπάσες χορδές δεν μπορώ να πιάσω καλά.
Κάτι άλλο.Όλα τα δάκτυλα είναι ισότιμα?Δηλαδή αν θέλω να παίξω ,πχ
το 7 και μετά το 9 και 10 τάστο πρέπει να χρησιμοποιήσω το μικρό δάκτυλο ακόμα και αν τα άλλα 3 μπορούν να φτάσουν?Το ίδιο ισχύει και στα ποιο μικρά ταστα(πχ 15 17 18 όπου τα 3 δακτυλα φτανουν ποιο ευκολα)?
Υπάρχει κάποιος κανόνας?
D@ve Murray:
Το μικρο δαχτυλο οπως λες ειναι απολυτως απαρατητο,ειδικα αν θες να παιξεις ηλεκτρικη κιθαρα και σολα...πρεπει να κανεις πολλες ασκησεις και θα συμβουλευα το Transylvania ενα μισαωρακι την ημερα να δυναμωσει το μικρο σου δαχτυλο..
psomas:
προσπάθησε να το εξασκήσεις. Σε γρήγορα σόλο με "μακρινά" πατήματα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μικρό δάκτυλο!
Zeppelin:
Συμφωνώ με τα παραπάνω,απλώς θα ήθελα να τονίσω ότι η χρήση του 4ου δαχτύλου δν είναι σε όλους απαραίτητη.
Πολλοί είναι οι μεγάλοι κιθαρίστες που επειδή ξεκίνησαν μόνοι τους την κιθάρα,ήταν δλδ αυτοδίδακτοι,κανείς δεν τους είπε πως ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιούν το 4ο δάχτυλο κ έτσι δν το έκαναν.Αυτοί όμως ανέπτυξαν την τεχνική τους με βάση τα τρία δάχτυλα κ έτσι δν φαίνεται η διαφορά.Αυτά που παίζουν αυτοί με 3 δάχτυλα δεν θα τα παίξουμε εμείς ποτέ με 4!!!
Συμπέρασμα:το 4ο δάχτυλο δν είναι απαραίτητο αλλά σαφώς σου δίνει κάποιο πλεονέκτημα όταν μάθεις να το χρησιμοποιείς σωστά.
Προσωπικά επειδή ξεκίνησα με κλασσική κιθάρα,όπου το 4ο δάχτυλο είναι ισότιμο με τα άλλα,έχω φτάσει σε ένα σημείο τώρα που χρησιμοποιώ περισσότερο το 4ο παρά το 3ο στην ηλεκτρική!
Αυτάάάάά!
Thanocaster:
--- Παράθεση από: Pontifikas στις 27/11/03, 09:37 ---Μιας και το κατάλληλο μέρος για ένα τέτοιο θέμα(FAQ Των μουσικών οργάνων) δεν επιτρέπει το άνοιγμα νέων θεμάτων, είπα να το βάλω στα αθλητικά.
Θέλω να ρωτήσω στην ηλεκτρική κιθάρα κατά πόσο χρησιμοποιείτε το μικρό δάκτυλο.Εγώ εδώ και έναν μήνα προσπαθώ να το εξασκήσω αλλά,ιδίως στις μπάσες χορδές δεν μπορώ να πιάσω καλά.
Κάτι άλλο.Όλα τα δάκτυλα είναι ισότιμα?Δηλαδή αν θέλω να παίξω ,πχ
το 7 και μετά το 9 και 10 τάστο πρέπει να χρησιμοποιήσω το μικρό δάκτυλο ακόμα και αν τα άλλα 3 μπορούν να φτάσουν?Το ίδιο ισχύει και στα ποιο μικρά ταστα(πχ 15 17 18 όπου τα 3 δακτυλα φτανουν ποιο ευκολα)?
Υπάρχει κάποιος κανόνας?
--- Τέλος παράθεσης ---
Ontws yparxei enas kanonas... Oti kaneis oti se volevei. Ama se volevei na paikseis ta parapanw me ta 1,3,4 ta paizeis me ta 1,3,4. Ama se volevei me ta 1,2,3 ta paizeis me ta 1,2,3. Ama se volevei me ta daxtyla twn podiwn sou, ta paizeis me ta daxtyla twn podiwn sou. O kanonas einai aplos: Na paizeis oti sou aresei opws sou aresei. An mporeis na paizeis o,ti sou aresei me tropo voliko exei kalws. Alliws eksaskisi kai pali eksaskisi.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση