Η σελίδα της Κιθάρας > F.A.Q. αυτών των σελίδων
"Απαγορευση" χαβαλε
ερεβος:
Με το παρόν δεν θέλω να θίξω κανέναν δεν θέλω να αμφισβητησω την εξουσία του καθε συντονιστη/διαχειριστη κλπ, ουτε κατ ανάγκη να παραπονέθώ, απλά να καταλάβω τα όρια αυτού του φόρουμ. Γιατι οταν κάποιο θέμα είναι μονο χαβαλεδιαρικου περιεχομένου πρέπει να σβήνεται ως μη απαραίτητο και μη ποιοτικό??? Δε χρειαζόμαστε λίγο χαβαλέ για να ξεσκασουμε? Δεν είναι αυτό το φόρουμ ενα μερος για κάτι τέτοιο? Μόνο για κβαντισμένα μεγέθη κλπ μπορούμε να σηζητάμε? Ξαναλεω δεν θελω να προσβάλλω η να ενοχλήσω κανέναν΄ούτε να κρίνω κανενός τις ενέργειες. Θέλω απλά να ξέρω τι μπορω να γράφω εδω...
*Ελένη*:
simfwnw kai gw oti xathike o havales apo to forum,se megalo vathmo,kai poli pithanon na ftaine oi sixnes paratiriseis alla kai oi metafores thematwn mi ''poiotikou'' xaraktira...
molis eida gia paradeigma oti metakinithike ston kado ena thema me ''megali istoria'' sto forum,to ''ti skeftesai twra''...de mporw na katalavw to logo,eixe poli megali adapokrisi...
jagmaster:
egw pantws nomizw oti to site perase (kai mallon pernaei) periodo trikimias. egw lew na perimenoume ligo kairo, na isixasoun ligo ta pragmata giati akoma h atmosfaira mirizei mparouti... ipomoni paidia, kante tin papia na kalmaroun ligo ta pneumata kai ta ksalavoleuoume...
bluewind:
Φυσικά και είναι και ο χαβαλές μέσα στο πρόγραμμα...αν αυτό δεν ίσχυε δε θα υπήρχε section Διασκέδαση ή θα είχε ήδη μεταφερθεί στον κάδο ανακύκλωσης και θα τελειώναμε με αυτή την ανθρώπινη παράμετρο. Ο χαβαλές για το χαβαλέ όμως έχει καταντήσει το σύνηθες ανεξάρτητα το thread και την όποια σοβαρή ή μη σημασία του. Posting για το posting, χωρίς κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον. Thread που κουβαλάνε αποκλειστικά και μόνο ασυνάρτητες στιχομυθίες μεταξύ 2-3 ατόμων, όταν μάλιστα για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχει και το chat και έχει ζητηθεί η χρήση του επανειλημμένα.
Η ανεκτικότητα που έχει επιδειχθεί ως τώρα (και ελπίζω να μην αμφιβάλλει κανείς για την ύπαρξή της) απέναντι σε αρκετές συμπεριφορές, μας συνήθισαν στην υποτροπή. Γλώσσα που έχει την τάση να καταντά ρεαλιστικά ωμή, ακόμα κι αν ο φορέας της έχει αποδείξει πως είναι ικανότατος να μιλάει πιο αξιοπρεπώς, χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά...όπως και αδιαφορία για τις βουλές και την προθυμία των admins ή των mods, σε βαθμό που να φτάνουμε στην κυνικότητα "θα λέω ό,τι γουστάρω και πράξτε εσείς ανάλογα", αντί φυσικά της κατανόησης και της υποχωρητικότητας (χωρίς εκπτώσεις στην αξιοπρέπεια).
Αν θα έπρεπε να επιλέξω μεταξύ του χαβαλέ και της βιωσιμότητας αξιόλογων (όχι απαραιτήτως σοβαρών) συζητήσεων, σαφέστατα θα στρεφόμουν προς την ύπαρξη του δεύτερου, ακόμα και αν ήταν εις βάρος του πρώτου (μολονότι προσωπικά δε θεωρώ πως έρχονται σε σύγκρουση). Αυτό που λείπει όμως φίλε έρεβε (και κατ'επέκταση eleni21) είναι το μέτρο...κι όντας τόσο καιρό εδώ μέσα, νομίζω πως αντιλαμβάνεσαι επαρκώς τι εννοώ, μέσα στην υποκειμενικότητά του ζητήματος. Πόσες και πόσες φορές δε γίναμε μάρτυρες απλού chatting? Πόσες φορές είδαμε posts που κουβαλούσαν μόνο ένα smiley ή μια μονολεκτική απάντηση χωρίς μάλιστα να συνεισφέρει και κάτι ουσιώδες στη συζήτηση? Πόσες φορές έγινα θεώρατα quoting, μόνο και μόνο για να προσθέσουμε "συμφωνώ με τα παραπάνω"? Ή μήπως δεν υπάρχουν αρκετοί που όταν πατάνε το "Απάντηση", δεν το κάνουν μηχανικά και χωρίς συγκεκριμένο νόημα και επιθυμία συμμετοχής?
Και για να μην παρεξηγηθώ...δεν είμαι άμωμος σε σχέση με όλα αυτά. Ο καθένας μπορεί άλλωτσε να κάνει την αυτοκριτική του. Το ζήτημα είναι πως τη μεν ανεκτικότητα τη δοκιμάσαμε και μάλλον απέτυχε...η διάθεση να αφήσουμε το φόρουμ να κινηθεί με βάση τον προσωπικό αυτοπεριορισμό, απαντήθηκε με υπέρμετρη ασυδοσία, όπως άλλωστε συμβαίνει και συνήθως. Ας δοκιμάσουμε για λίγο και τα πιο "σφιχτά λουριά"...δε μου αρέσει ως τακτική, αλλά αφού μερικοί δεν αντιλαμβάνονται αλλιώς το ύφος που πρέπει να διαπνέει το forum (και όποιο forum που δεν αποθεώνει μόνο το χαβαλέ και τα post της 1 πρότασης), δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.
Το σίγουρο είναι πως υπάρχει η καλή προαίρεση...
ερεβος:
Συμφωνω απόλυτα με αυτα που λες Μπλου...Εγω εθεσα το θέμα γιατι κάποιες διαγραφές θεμάτων δεν συναδουν με τα παραπάνω...Πχ το τι σκεφτεσαι τωρα εχει στην πλειοψηφία του πολυ εβδιαφεροντα Posts με σκεψεις των μελών και μια ωραίο ευκαιρία να αποτυπώσεις την σκέψη σου και να ανατρέξεις αργοτερα να τη δεις...εμενα προσωπικά ήταν το αγαπημένο μου θρεντ και χωρις να γινω υπερβολικος μια διεξοδος...τα φαινομενα τσατινγκ εκει ηταν ελαχιστα και μπορουσαν να διαγραφούν μόνα τους...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση