Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Εφέ

Κατασκευή DIY: Φτιάχνουμε κάτι μαζί;..τι θα κάνατε κέφι;

<< < (459/459)

JimiPol:

--- Παράθεση από: JimiPol στις 17/01/19, 14:39 ---
--- Παράθεση από: adr1anos στις 17/01/19, 13:21 ---Τα VR1,2,3 αναφέρονται στην σύνδεση με ένα εξωτερικό ποτενσιόμετρο, στα αντίστοιχα ποδαράκια 1,2 και 3. Η τιμή του ποτενσιόμετρου δεν αναφέρεται στο κύκλωμα αλλά γενικά μία πολύ κοινή τιμή όπως των 100ΚΩ θα είναι μια χαρά.

--- Τέλος παράθεσης ---

Καλησπέρα adr1ane,

Ευχαριστώ για την ένδειξη. Ουσιαστικά μετράς τα ποδαράκια του ποτ καθώς το κοιτάς από την κάτω πλευρά, από την πλανω πλευρα (αυτή του άξονα δηλαδή) ή δεν έχει καμία σημασία;

Επίσης που αλλού μπορούμε να βρούμε και άλλα VeroLayouts που να είναι verified όμως; Για να έχουν κάποια εγκυρότητα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

--- Τέλος παράθεσης ---

Επίσης, σε χρήση ποτ με μεγαλύτερη τιμή, τί ηχητικές διαφορές πετυχαίνουμε;

pipokas99:
Καλημερες.
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που με βοήθησαν με τις συμβουλές τους ,δίνοντάς μου κουράγιο και υπομονή να μην τα παρατήσω.
Ορμώμενος απο τα πρώτα μου booster και fuzz ,είπα να παω ένα τεχνικο λύκειο μπας και ξεδιαλύνουν κάποιες βασικές γνώσεις και εν τέλει πριν 3 μέρες το ολοκλήρωσα.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους και μακάρι να έχουμε το κουράγιο και τον χρόνο και για άλλες κατασκευές!! :)

harrisxr650:
Αν και το βλεπω λιγο...ψοφιο το νημα θα ρωτησω και αν εχει  καποιος να δωσει καμια συμβουλη καλος :P

τελειωσα χθες σε fabricated pcb ενα clyde mccoy clone. το μονο που αλλαξα σε σχεση με τις stock values  ειναι το 1.5k res σε 1.8k.

Του εχω βαλει ενα whipple inductor και το  icar pot που εχει , pio 220nf caps, metal film resistors και για transistors εχω χρησιμοποιησει BC 109B για Q1 & Q2.

Το προβλημα που μου παρουσιαστηκε ειναι αρκετο clipping μετα το μεσο της διαδρομης του wah, το pot το δοκιμασα σε αλλο πεταλι και δεν εχει θεμα, dc leakage επισης δεν μετρησα στο pot. τα ρευματα στα  transistor ειναι τα παρακατω και ειναι spot on
Q1
E 0.11v
B 0.69v
C 4.33v 

Q2
E 3.24v
B 3.68v
C 9.15v

οταν παιζω απαλα μειωνεται εως και εξαφανιζεται το φαινομενο, το ιδιο συμβαινει και αν χαμηλωσω το volume της κιθαρας.

υπαρχει περιπτωση να ειναι πολυ hot το σημα της κιθαρας?
Πως μπορω να το μειωσω στο πεταλι? Αλλαζοντας το 68k input res  με μεγαλυτερο ή-και το 470r που ειναι  στ emitter το Q1 με μεγαλυτερο επισης?

Βασικη προυποθεση να μην αλλαξουν τα χαρακτηριστικα του πεταλιου.
photos απο το εσωτερικο του πεταλιου
και του σχηματικου που ειναι βασισμενη η πλακετα

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση