Ειδικά θέματα > Ηχογραφήσεις και Στούντιο
Home Studio
master of puppets:
Ok....θα το τσεκάρω και παραπάνω και θα δω...θενκ ιου αγορίνα...
vangelis:
μια απο τις καλλιτερες και πληρεστερες αναφορες για το ξεκινημα του homerecording, προτεινω να καρφωθει το θεμα.......
cbk:
--- Παράθεση από: freemind στις 24/08/11, 20:00 ---Οσον αφορα τον ενισχυτη, δεν ειπες πως θα ηχογραφεις απο τον ενισχυτη προς τη καρτα ηχου! Ανεφερες απλως μια ηλεκτρικη κιθαρα, χωρις παραπανω λεπτομερειες!
Γενικα ο τροπος συνδεσης του Preamp ειναι:
Κιθαρα ( ηλεκτρικη, ηλεκτρακουστικη, ηλεκτροκλασσικη ) -> Preamp -> Καρτα ηχου
Δεν ανακατευεται πουθενα ο ενισχυτης, εφοσον η καρτα θα λαβει τον καθαρο ηχο της κιθαρας κι εκει μεσω μιας εξομοιωσης θα μπορεις να μιμηθεις οποιον ενισχυτη κι οποιο effect θες!
--- Τέλος παράθεσης ---
υπάρχει κάποιο λινκ με κάποιον preamp για να καταλάβω τι είναι; (μήπως είναι απλά ένα πεταλάκι = σκέτη προενίσχυση αν έχω καταλάβει σωστά; )
freemind:
Νομιζω πως στο post μου περι Preamp εχω αναφερει και δυο τουλαχιστον links/πηγες που θα βρεις αντιστοιχα μοντελα ;). Διαβασε καλυτερα το θεμα πριν ρωτησεις.
cbk:
--- Παράθεση από: freemind στις 28/08/14, 20:22 ---Νομιζω πως στο post μου περι Preamp εχω αναφερει και δυο τουλαχιστον links/πηγες που θα βρεις αντιστοιχα μοντελα ;) . Διαβασε καλυτερα το θεμα πριν ρωτησεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το θέμα το είχα διαβάσει και είχα ανοίξει και τα λινκ, επειδή όμως δεν ξέρω την ορολογία δεν καταλάβαινα τι ακριβώς είναι (DI που το λένε και preamp, σκέτο preamp, ή και τα δύο).
Όσο καλογραμμένο κι'αν είναι ένα τεχνικό κείμενο, πάντα θα υπάρχουν απορίες από τους νεοεισερχόμενους στον χώρο.
Γι'αυτό και η παρατήρησή σου: "Διαβασε καλυτερα το θεμα πριν ρωτησεις." με στενοχώρησε. (όπως και του Απόλλωνα παλαιότερα όταν δεν είχα δώσει σωστά ένα ή δύο λινκ, αλλά δεν το είχα σχολιάσει). Νομίζω δεν είναι δύσκολο να είστε λίγο κομψότεροι.
Παρεμπιπτόντως, συγχαρητήρια για το PDF "Ηχογράφηση Ηλεκτρικής Κιθάρας". (όπου εκεί το σκέτο DI είναι ένα κουτάκι ).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση