Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Οι 10 καλύτερες Tele μέχρι 300 Ευρώ

<< < (8/8)

Uriah:
Απο τις ομορφοτερες κιθαρες που κυκλοφορουν, το δε headstock αγγιζει την τελειοτητα. Η CV σειρα, στα μπασα τουλαχιστον ξεφτιλιζει ανετα τα μεξικανικα, δεν θα σε απογοητευσει. Καλοπαιχτη!

theycallmepacos:
Harley Benton TE20

Κάποια στιγμή που ήθελα να ξαναπιάσω την ηλεκτρική, ήθελα να ανανεώσω το ενδιαφέρον μου συνολικά για το όργανο. Ήθελα μία καινούρια κιθάρα. Για κάποιο λόγο, και χωρίς να γνωρίζω την ιστορία της Telecaster, η απλότητά της μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Έτσι ξεκίνησα να χαζεύω το site του Thomann και να βλέπω τόνους βίντεο στο γιουτιουμπ, και τελικά κατέληξα σε μία Sunburst TE 20.

Καταρχήν να πω ότι είναι μία εξαιρετική κιθάρα για αρχάριο και για να μάθει κανείς τι σημαίνει ηλεκτρική κιθάρα και τι κάνουν τα κουμπάκια που έχει πάνω, οι μαγνήτες κλπ.

Βέβαια, θέλει λίγη δουλίτσα, το οποίο, ίσως για αρχάριο, να είναι λίγο αποτρεπτικό. Δηλαδή, ένα γυάλισμα στα τάστα και ένα τριψιματάκι επειδή εξείχαν λίγο στις άκρες τους το χρειάστηκε. Για μένα που το είδα και λίγο χόμπυ, ήταν μια χαρά. Και επειδή είναι μία οικονομική κιθάρα που την παίρνεις για να μάθεις γενικά για το όργανο και τι δουλειές μπορεί να χρειαστεί, όλα τα παραπάνω τα κάνεις άφοβα, κι ας κάνεις και καμιά ζημιούλα πχ πάνω στο τρίψιμο, δε χάθηκε κι ο κόσμος.

Οι μαγνήτες οκ τίμιοι για τα λεφτά που κόστισε το όργανο, σου δίνουν μια πολύ καλή ιδέα τι σημαίνει telecaster.

Επίσης, να πω ότι, λόγω vintage style tele bridge με βαρελάκια, είναι πολύ εύκολη στη ρύθμιση του action. Και γενικά εύκολη να ρυθμίσεις μαγνήτες κλπ, ούτε να βγάζεις pickguard ούτε τίποτα, ένα κατσαβιδάκι και παίξε με τις ώρες να τη φέρεις στα μέτρα σου.

Ακόμα, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, έχει πολύ βολικό neck για όσους έχουν μικρά σχετικά δάκτυλα, όπως εγώ. Κι αυτό βοηθάει πολύ όταν αρχίζεις να δοκιμάζεις περίεργα grip με αντίχειρα κλπ.

Τα κλειδιά ψιλοοκ αλλά ο αρχάριος δε θα πάει σε gig, οπότε ευκαιρία να μάθει να περνάει σωστά τις χορδές και να τις κουρδίζει κάθε τόσο. Σπάνια χάνει το κούρδισμα όσο παίζω, ίσως λίγο η G αλλά αυτό το κάνουν σχεδόν όλες
(όλες ίδιες είστε  ;D )

Αξίζει και με το παραπάνω και να πω ότι βγαίνει και σε καταπληκτικά χρώματα. Όποιος την πάρει, δε νομίζω να το μετανιώσει.

Όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι, ευχαρίστως. Επειδή μετά από καιρό αγόρασα και μία Squier Affinity Telecaster, μοντελάκι 2020 με string through body, να πω ότι η ΗΒ την κοιτάει στα μάτια, κι ας είναι καλύτερη συνολικά η Squier.

theycallmepacos:
Squier Affinity Telecaster Butterscotch Blonde, MY2020

Ψάχνοντας για μία πιο "γνήσια" Telecaster, κι έχοντας πάλι δει κάτι τόνους video youtube, έψαχνα μία Squier Affinity Tele στο κλασικό butterscotch.

To οποίο, για όσους δίνουν σημασία σε θέματα αισθητικής της κιθάρας, όπως εγώ, δεν είναι ένα χρώμα. Η ίδια η Fender/Squier ανάλογα το μοντέλο ή/και τη χρονιά, άλλοτε το βγάζει πιο πορτοκαλί, πιο μουσταρδί, πιο κίτρινο κλπ.

Λόγω κοροναβάιρους είχαν εξαφανιστεί και όλες από την αγορά, οπότε περίμενα ο Νάκας να κάνει re-stock και πήρα μία από την καινούρια παραλαβή.

Πολύ καλή ποιοτικά για τα χρήματά της, άψογο φινίρισμα και string through body για καλύτερο sustain. Ωραίοι μαγνήτες, παίζω αρκετά neck που με την Harley Benton δεν το προτιμούσα ιδιαίτερα.

Η κιθάρα χρειάστηκε αρκετή ρύθμιση γιατί χρειαζόταν κάμποσο relief, για να μπορέσω να ρυθμίσω σωστά το action.

Άνετο, ωραίο μπράτσο με σατινέ φινίρισμα για γρήγορο παίξιμο (εδώ κινείται στα ίδια επίπεδα με HB).

Τα saddles στη γέρυφα με παιδεύουν λίγο κάθε φορά που πρέπει να ρυθμίσω, πχ άμα αλλάξω χορδές, γιατί μετακινούνται και θέλει προσοχή για να μείνει η χορδή στο κέντρο του μαγνήτη - προτιμώ τα πιο απλά vintage style της ΗΒ.

Συνολικά, είναι ένα ηχητικά καλύτερο όργανο από την HB, αλλά κοστίζει και τα διπλά - και πάλι όμως, στα 200 ευρώ, είναι νορμάλ τιμή. Αξίζει τα χρήματά της νομίζω και είναι εξαιρετικό όργανο για αρχάριους ή και λίγο πιο προχωρημένους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση